leukste artikelen
uitstapjes

De leukste ‘uitjes’ waarvoor je niet van de bank hoeft te komen

Hoewel de regering nog steeds grotendeels 6 april aan houdt voor de huidige maatregelen, denk ik dat het nog wel langer gaat duren. Misschien worden ze zelfs nog wel aangescherpt. Maar dat is afwachten. We hebben het geluk dat we in een wereld leven waarin bijna alles digitaal is en kan. Er zijn dan ook genoeg opties om er vanuit je woonkamer lekker op uit te gaan. Je kunt zo’n beetje de hele wereld wel bezoeken van achter je computerscherm. Nu is het moment om daar ook eens flink gebruik van te maken.

Museum bezoek

Wist je dat je zelfs voor een museumbezoek niet van je (luie) kont af hoeft te komen? Heel wat musea zijn digitaal te bezoeken dankzij Arts and Culture van Google. Zoals het Rijksmuseum, maar ook buitenlandse musea zoals The Natural History museum in London. Je kunt er gewoon doorheen lopen zoals ook met Streetview van Google Maps. Sommige musea hebben ook hun eigen virtuele tour, zoals bijvoorbeeld het Anne Frank huis. Misschien niet het meest gezellige museum, maar het zal zeker een heel leerzaam bezoek-vanaf-de-bank zijn.

Attractieparken

Nu je aan huis gekluisterd bent kun je alle YouTubers die filmen hoe zij een attractie in een attractiepark doorgaan extra dankbaar zijn. Zo kun je, zonder dat je je huis uit hoeft toch genieten van Pirates of the Carribean of Carnaval Festival. En dus zelfs van de Efteling naar Disneyland Parijs en na Universal studios in Orlando nog vlug terug voor een ritje in de Baron. Zoek op het park/ de attractie die je wil bezoeken en voeg ‘POV’ of ‘on ride’ aan je zoekterm toe. Et voila, waarschijnlijk een keur aan filmpjes die gemaakt zijn terwijl een ander de attractie bezocht. Natuurlijk is de ervaring van de echte attractie altijd anders. En attracties die een verhaal vertellen zullen stukken leuker zijn om op deze manier te beleven. Maar toch vind ik het heel erg tof dat ik op deze manier al heel wat attracties heb kunnen zien van parken in landen waar ik normaal niet zou zijn gekomen.

Bioscoop

Alle gordijnen dicht, een grote bak popcorn, cola in een flesje met een rietje en dan met het hele gezin een leuke film kijken. Het is net alsof je in de bios bent, alleen dan zonder vervelende andere mensen. Je kunt van de verschillende streamingdiensten bijna allemaal een proefperiode nemen. Maar mijn absolute aanrader is toch wel Disney+ want daar kun je naar bijna gloednieuwe films kijken. Denk aan Frozen 2, Toy story 4 en de live action versies van Alladin en The Lion King. Op Primevideo van Amazon zijn alle Harry Potter films te kijken.

Disney+ is 7 dagen gratis te proberen en Primevideo zelfs voor 30 dagen! (Wel even op tijd opzeggen.)

Een Bob Ross workshop

Verzamel alle verf en kwasten in huis en zet een van de vele Bob Ross video’s op YouTube op. Je bent zo een paar uur bezig met het maken van een schilderij. Iets lekkers erbij om het extra gezellig te maken en het lijkt haast wel feest. Als je genoeg devices hebt in huis kun je er ook nog voor kiezen om allemaal een eigen tutorial van Bob Ross te volgen, maar dat maakt het allemaal wel iets minder gezellig natuurlijk. Ben je de enige creatieveling in huis? Dan zijn de videos van Creachick misschien wel een gezellige ondersteuning.

Wellness dagje

Voor dit ‘uitje’ heb je geen schermen nodig en kun je zo basic of luxe maken als je zelf wil. Neem een luxe douche of bad, smeer een maskertje op en/ of vraag je partner of andere huisgenoot om je een massage te geven. Lekker in je badjas genieten van lekkere sapjes en gesneden groenten en fruit. Maar net hoe jij een relax dag op een wellnessresort het liefste door zou brengen. Helaas zal niet iedereen een sauna of zelfs bad hebben maar maak er het beste van en zorg dat je weer helemaal relaxed bent. Met kinderen is het misschien wat minder ontspannen. Maar die vinden het vast geweldig om maskertjes op te doen, nagels te lakken en met de haren te tutten.

Als je je familie en vrienden op dit moment moet missen kun je deze activiteiten natuurlijk ook combineren met beeldbellen. Zo kun je toch samen naar het museum, de film of lekker roddelen tijdens een wellness dagje. Ook leuk trouwens; een pub quiz doen via beeldbellen en antwoorden via email insturen per huishouden!

Welke ‘buiten activiteiten’ doe jij binnen?