gierige gerda update
Geld verdienen

Geld verdienen vanuit huis met het invullen van enquêtes

Je extra vrije tijd gebruiken om (vanuit huis) een zakcentje te verdienen. Je kan het doen door bijvoorbeeld enquêtes in te vullen. Ik gaf al eerder de tip voor de app QuickThoughts. Maar hoewel ik zelf nog steeds erg blij ben met de app krijg ik ook steeds negatieve ervaringen van anderen te horen. Jammer, maar voor mij een goede reden om nog eens naar dit onderwerp te kijken.

Neem je deelname serieus

Onderzoeken en enquêtes worden gedaan omdat bedrijven inzichten en antwoorden willen. Het is handig dat dat tegenwoordig vrij eenvoudig via internet kan, maar dat neemt het doel niet weg. Soms kan het voordeliger lijken om je voor te doen als een 35-jarige vrouw met 3 kinderen in een buitenwijk van Amsterdam. Dan krijg je namelijk veel meer enquêtes dan als 18 jarige gamenerd uit Schubbekutteveen. Of je voordoen als meerderjarig terwijl je pas 15 bent en je eigenlijk niet mee mag doen aan dit soort enquêtes. Dat is fraude. Net als ‘maar wat doen’ omdat een enquête te lang duurt of niet interessant is. Als een enquete website dit vermoed kunnen zij je betaling inhouden of zelfs je account schorsen.

Betrouwbare partijen

Je geeft natuurlijk best wel wat informatie af aan de enquête sites. Het is dus best wel handig om te weten dat je te maken hebt met een betrouwbare partij. Het is dus verstandig om de privacy verklaring goed na te lezen. Een ISO certificaat geeft ook aan dat een bedrijf goed omgaat met de verzamelde gegevens. Er zijn tegenwoordig veel enquête aanbieders, sommigen adverteren met flinke bedragen. Soms honderden euro’s per maand. Maar wees je bewust dat het eerder losse euro’s zijn dan tientallen, laat staan honderden. Dit zijn dan ook de bedrijven die je beter links kan laten liggen. Dit is een lijstje met enquête websites die wel betrouwbaar zijn, er zullen er vast meer zijn maar met deze heb ik ervaring.

PanelClix – Onderdeel van EuroClix waarbij je ook cashbacks kunt krijgen op je online aankopen, waardoor sparen extra snel kan gaan. Wachten met uitbetalen kan je bij deze aanbieder ook extra geld opleveren. Zo zijn 1000 clix €10,00 waard, maar 2000 clix al €25,00. En zo loopt het op tot je met 50.000 clix al €850,00 krijgt. Het mooiste is wel dat Panel/ EuroClix je gewoon in keiharde cash uitbetaald.

PanelWizard – Een van de best betalende enquête aanbieders, met €0,10 per vraag! De site ziet er in mijn ogen wel wat knullig uit, maar daar moet je je niet door laten misleiden. Hij is ISO gecertificeerd en betaald dus best veel per vraag!

Ippies.nlNet als PanelClix kun je bij deze aanbieder zowel geld verdienen met cashbacks voor online aankopen, als via enquêtes. Je kunt de Ippies inleveren voor cadeaukaarten, maar ook direct bij (aangesloten) webshops. Dat laatste vind ik erg leuk, want zo kan je bijvoorbeeld speciaal enquetes invullen voor gratis New York Pizza’s! Update 14-10-2020 momenteel staan er voor mij al 6(!) maanden ippies in de wacht en de klantenservice reageert niet. Deze partij support ik dus zéker niet meer. Heel jammer, maar een goede klantenservice is gewoon heel erg belangrijk!

GfK Panel (NL) – Hoewel ik vind dat je hier wel weinig in aanmerking komt voor enquêtes en er slecht wordt betaald voor je tijd is het zeker wel een betrouwbare aanbieder. Je kan je je bij GFK trouwens ook opgeven om boodschappen te scannen. Dan moet je elke keer als je boodschappen hebt doorgeven wat en waar je dat hebt gekocht. Je krijgt daarvoor ook beloning in punten en dit kan je dan inleveren voor waardebonnen van bijvoorbeeld bol.com.

Wat schuift het?

Zoals ik net al schreef moet je niet verwachten dat je enorme bedragen kunt verdienen. Sowieso omdat je per enquête dus maximaal een paar euro verdient. Vaak in de vorm van een puntensysteem wat per aanbieder verschilt. En hoeveel enquêtes je krijgt hangt af van het aanbod in jouw doelgroep. De ene periode zullen er meer enquêtes zijn dan de andere periode. Meeste enquêtes duren rond de 20 minuten en je zit dus redelijk ver onder het minimumloon.

Je wordt dus zeker niet vlug rijk door deel te nemen aan enquêtes. Overigens ook niet als je meedoet met onderzoeken op locatie, een branche waar ik zelf lange tijd in heb gewerkt. Dus als je daar meer over wil weten moet je het even laten weten, misschien kan ik een keer een (informatieve) story time doen.

Heb jij wel eens enquêtes ingevuld om een zakcentje te verdienen?

Dit artikel bevat affiliatie links.

7 gedachten over “Geld verdienen vanuit huis met het invullen van enquêtes”

  1. Ja ik doe Euroclick, Panelclick, en Gfk Panel . Ik heb geen blog en doe nauwelijks online inkopen dus moet het hebben van e-mails clicken en enquetes invullen. Toch de afgelopen maanden al 2 boeken bij bol kunnen kopen. Bij GfK heb ik trouwens iets dat Trends heeft op laptop, die levert 200 punten per maand op.

  2. Heb mezelf aangemeld voor panelwizard. Via jou link. Maar hoe vindt de uitbetaling daar plaats? Gaat dat automatisch ik kan er niets over vinden.

  3. Thx voor je antwoord. Ik ben ook nog lid van Euroclix, Qassa en Quicktought al met al heb ik toch zo’n 40 € per maand als extra inkomsten

  4. Ik doe al jaren mee aan PanelWizard en Waardevolle Mening. De laatste keert uit in kadobonnen vanaf €10.

  5. Ik doe enquetes bij gfk en scan boodschappen.
    Natuurlijk levert het geen kapitalen op maar ik vind het grote voordeel dat ik inmiddels heel prijs bewust boodschappen haal. Ga ook regelmatig in Duitsland naar de Lidl en weet heel goed wat daar of hier goedkoper is

  6. En Flycatcher, die vind ik ook fijn. Ze hebben idd punten en bij 1000 punten krijg je een kadobon naar keuze.

Reacties zijn gesloten.