Terugblik populairste beste leukste artikelen 2019
Terugblik

De populairste en leukste artikelen van 2019 op Gierige Gerda

Fijne eerste kerstdag! Vandaag zullen niet veel mensen tijd hebben om blogs te lezen. Voor wie wel lekker even tijd heeft wilde ik toch een blog online zetten. Het is een top 5 van de best gelezen artikelen van 2019 geworden. Over mijn hoogtepunten van dit jaar zal ik het later deze week nog even hebben, maar dit zijn in ieder geval al de artikelen met de meeste lezers.

1. Waarom … meer kost dan je lief is

Oké deze 3 artikelen staan eigenlijk gewoon achter elkaar in de top 3, maar omdat ze onderdeel zijn van een serie heb ik toch besloten om ze samen te voegen. Ik begon deze serie al in 2018, maar omdat ik zoveel nieuwe bezoekers kreeg in 2019 besloot ik ze te herschrijven. Dat was een slimme keus want jullie kwamen er massaal op af. Aldi was wel een nieuwe toevoeging, een toevoeging die me eigenlijk wel verraste want in mijn hoofd was die winkel precies zoals Lidl. Dat bleek niet waar te zijn.

https://gierigegerda.nl/2019-09-22/lidl_meer_kost/

https://gierigegerda.nl/2019-08-14/action-meer-kost/

https://gierigegerda.nl/2019-10-27/waarom-de-aldi-meer-kost-dan-je-lief-is/

2. Deze dingen zijn gratis op je verjaardag

Het hele jaar door werd dit artikel dagelijks meerdere malen bekeken. Dankzij Google. De eerste dagen nadat het artikel online kwam werd hij eigenlijk niet eens zo goed bekeken. Pas vanaf maart begonnen er steeds meer mensen op af. In 2020 zal ik deze pagina zeker een update geven zodat hij relevant blijft!

https://gierigegerda.nl/2019-02-17/deze-dingen-zijn-gratis-op-je-verjaardag/

3. Eindelijk nieuwe sandalen

Een persoonlijk artikel op nummer 3. Ik vond het best wel moeilijk om dit artikel online te zetten, maar dat het zo massaal gelezen wordt doet me goed. Ondanks dat ik niet schrijf over mijn ‘handicap’ verberg ik het ook niet en ik wilde gewoon voor 1 keer vertellen wat er aan de hand is. Mochten er vragen komen dan kan ik daarheen verwijzen, ik vind namelijk andere dingen veel leuker om over te vertellen!

https://gierigegerda.nl/2019-06-30/eindelijk-nieuwe-sandalen/

4. Too good to go-app, te mooi om waar te zijn?

Had je dat verwacht? Een artikel wat niet in 2019, maar al in oktober 2018 werd geschreven! Dit jaar is de populariteit van de app tegen voedselverspilling natuurlijk ontploft. Dat heb ik ook gemerkt in de zoekopdrachten die naar dit artikel zijn gekomen. Net als het verjaardagsartikel wordt deze elke dag wel een paar keer bezocht.

https://gierigegerda.nl/2018-10-28/too-good-to-go-app-te-mooi-om-waar-te-zijn/

5. Haal je het meest uit je Postcode Loterij ‘doe maar lekker vegetarisch’-kaart

In korte tijd werd ook dit artikel veel bezocht dankzij Google. Schijnbaar is er voor veel mensen onduidelijkheid over deze actie van de bekende loterij. Het is jammer dat er dit jaar redelijk negatief werd gereageerd op de actie, maar ik was er zelf heel blij mee en zeker omdat ik dankzij gulle gevers 2 kaarten had om te besteden. Ik heb mijn voorraad goed aan kunnen vullen met handige dingen als mayonaise, spaghetti en bouillonblokjes. Allemaal dingen waar ik in 2020 in ieder geval geen geld uit hoef te geven!

https://gierigegerda.nl/2019-11-08/postcode-loterij-doe-maar-lekker-vegetarisch-kaart/

Mijn eigen favoriete artikel

Artikelen waar ik zelf heel veel plezier aan beleef zijn de items waarvoor ik zelf op onderzoek uit moet. Of het dan gaat om proeven van verschillende huismerken of het uit proberen of dat ik een DIY uitprobeer, ik vind dat echt heel leuk om te doen. Stiekem denk ik dat dat ook heel leuke video’s zouden kunnen zijn, maar daarover vertel ik in een volgend artikel meer! Mijn favoriete artikelen van afgelopen jaar zijn dus bijvoorbeeld mijn cola smaaktest en DIY wasmiddelentest. Ik heb voor komend jaar ook al heel wat leuke ideeën, dus deze zullen zeker terug blijven komen!

https://gierigegerda.nl/2019-02-20/cola-smaaktest-de-goedkoopste-de-slankste-en-de-lekkerste/

https://gierigegerda.nl/2019-07-24/ijskoffie-smaaktest-en-prijsvergelijking/

https://gierigegerda.nl/2019-11-13/diy-wasmiddel-schoon-5-cent-wasbeurt/

https://gierigegerda.nl/2019-09-27/is-zelf-platbrood-maken-een-beetje-voordelig/

 

Mijn minst favoriete artikel

Dat het artikel over de Sodastream in de Google aanbevolen artikelen zou komen had ik echt niet verwacht en dat bracht een heleboel (eenmalige) bezoekers naar mijn site. Mensen met een mening, die niet altijd even subtiel gebracht werd. Het was zo veel dat ik mij zelfs door de neutrale reacties aangevallen voelde. Niet alle reacties heb ik dus gepubliceerd onder het artikel, maar het maakte mij erg onzeker. Ik dacht er zelfs even over na om helemaal te stoppen met Gierige Gerda.

In plaats daarvan heb ik besloten om bij een ‘viral’ artikel niet meer constant de reacties te lezen, maar in 1 keer aan het einde van de dag. Doorlaten wat goed voelt (en daar eventueel op reageren) en wat niet goed voelt gaat gewoon de prullenbak in. Na mijn optreden in Hart van Nederland, in november, heb ik er ook bewust voor gekozen om niet de reacties onder het filmpje te bekijken op hun website. Commentaar is deels ook een teken van succes, maar het is niet iets waar ik op dit moment mee wil dealen. Zeker omdat het grootste gedeelte van de reacties altijd heel erg inspirerend, leuk en lief zijn!

https://gierigegerda.nl/2019-06-18/sodastream-is-thuis-frisdranken-maken-goedkoper/

De artikelen uit de top 5 hebben lezersaantallen die ik nog niet over mijn hele blog had durven verwachten. Ik ben benieuwd hoe dit zich in 2020 gaat ontwikkelen!

Wat was jouw favoriete artikel van Gierige Gerda in 2019?

1 gedachte over “De populairste en leukste artikelen van 2019 op Gierige Gerda”

Reacties zijn gesloten.