Boodschappen 2019 betaald
Boodschappen

Dit heb ik uitgegeven aan boodschappen in 2019

Ik heb het vaak over geld, budgetten en besparen. Ik vertel wel eens wat mijn eigen budget is, maar écht met de billen bloot ga ik eigenlijk nooit. Nu we aan het einde van het jaar beland zijn wil ik toch een klein inzicht geven in wat ik heb uitgegeven in het afgelopen jaar. Omdat dit ons eerste jaar samenwonen was hebben we alle uitgaven opgeschreven, wat deze berekening een stuk makkelijker maakte!

Boodschappen €52,75 per week

Ik heb wel eens verteld dat mijn budget ongeveer €50,00 per week is. Dat ik daar soms flink onder blijf en soms ook net zo goed overheen ga is ook geen geheim. Voor mij is dat de juiste manier om goed te kunnen besparen. Zor kan ik namelijk optimaal gebruik maken van de lopende aanbiedingen en hoef ik niks te kopen als er geen (goede) aanbiedingen zijn!.
Dit jaar heb ik het aantal boodschappen momenten ook kunnen minderen. Door het liefste 1 keer, maximaal 2 keer per week boodschappen te doen heb ik mijn onnodige uitgaven flink kunnen schrappen. Het is en blijft wat mij betreft namelijk wel een punt dat je bij elk bezoek aan de supermarkt meer mee neemt dan je had gepland. Zelfs met een lijstje denk ik dat ik altijd wel 1 of 2 ongeplande aankopen doe. Misschien wel eens interessant om volgend jaar wat dieper op in te gaan…

Fast food €7,74 per week

Van die €52,75 gaat ook nog €7,74 naar fast food. Daarmee bedoel ik McDonalds, Domino’s, sushi of iets anders van ThuisBezorgd.nl. Op zich valt het best wel mee, zeker omdat het makkelijk in het budget past. Het grootste gedeelte van deze kosten zijn wel in de eerste helft van 2019 gemaakt. De meeste kosten voor fast food gingen naar Domino’s, oftewel pizza en daar werden de laatste tijd alleen wel veel fouten gemaakt. Daarom heb ik besloten om voortaan standaard pizza’s in de diepvries te hebben en dat heeft wel veel bezoeken van de bezorger gescheeld. Wij gaan eigenlijk verder nooit uit eten in een mooi restaurant, terwijl ik dat na de vakantie wel had voorgenomen, dat vind ik dus wel erg jammer.
Drogisterij €14,38 per maand
Alles wat ik gekocht heb bij drogisterijen en parfumerieën komt samen op €14,38. Dit zijn aankopen voor persoonlijke verzorging, huishoudelijke producten en natuurlijk ook make-up en haarverf. Daarnaast heb ik bij bijvoorbeeld Kruidvat ook met regelmaat andere spulletjes gekocht, je kent het brede assortiment van deze winkel vast wel, maar ik heb niet apart bijgehouden hoeveel ik waaraan uitgegeven heb.

Een beperkt budget

Met een budget van €55,00 voor alle dagelijkse uitgaven lijkt het misschien alsof wij een heel karig bestaan leiden. Niets is echter minder waar. We hebben een, tenminste in onze ogen, gezond en gevarieerd dieet. Ik vind het belangrijk om veel groenten te eten, fruit is nog wel een dingetje maar niet vanwege de kosten. Een manier waarop wij best wel veel besparen is dat we vaak vegetarisch eten en dan zonder vleesvervangers. Daarnaast gebruiken we veel diepvriesproducten, wat in veel gevallen ook scheelt. In het weekend drinken we een glas alcohol (of 2) en frisdrank en we zijn ook niet vies van een snoepje of chipje.
De €50,00 per week is voor ons geen harde grens omdat we wel wat meer kunnen missen. Met de drogisterij artikelen erbij zou je op een €55,00 per week komen, maar daar zitten dus ook persoonlijke verzorgingsproducten en andere dingetjes voor mij alleen. Dit hoort dus voor mijn gevoel niet bij de rest van het budget omdat mijn vriend niet helemaal verantwoordelijk is hiervoor. Ik heb dit dan ook apart bijgehouden. Al met al heb ik een prima budget weten te houden, ik hoop dat ik dit volgend jaar kan voortzetten!

Heb jij je goed aan je budget kunnen houden afgelopen jaar?

7 gedachten over “Dit heb ik uitgegeven aan boodschappen in 2019”

 1. Ik zou willen dat ik het met dit budget zou redden. Wil je eens een weekmenuplanning en bijbehorende supermarktbonnetjes posten?

  Ik kom ondanks goed opletten toch op 100,- a 125,- per week. Wel voornamelijk biologisch en zonder pakjes/zakjes.

 2. Biologisch is wel echt een slok op een borrel duurder. Pakjes en zakjes gebruik ik wel, maar vooral als ‘fast food’, dus niet elke dag en zeker niet als vervanging van groenten. Volg je me op Instagram? Want op Instagram ga ik komend jaar iets meer van achter de schermen laten zien! Dus ook wat mijn lijstjes zijn en zo! (Wellicht hier ook wel, maar dan moet ik nog even een juist concept vinden.)

 3. Hoi Gerda, vandaag voor het eerst jouw blog gelezen (via Zuinigeman.nl) en heel grappig dat je vertelt dat je met de billen bloot gaat. Ik heb namelijk juist op mijn blog (Stellaiszuinig.com) een stukje geschreven over anoniem je uitgavenpatroon delen. Erg leuk om te lezen wat jullie uitgeven aan boodschappen. Ik maak zelf ook deel uit van een tweepersoonshuishouden, maar wij gaan daar ver boven! Mijn man Georg is veel minder zuinig dan ik, en haalt veel vaker fastfood. We eten nauwelijks vlees maar wel vis. Ik drink geen alcohol, manlief wel. Ik denk dat ons boodschappenbudget voor 1/3 door mijn wordt geconsumeerd, en voor 2/3 door Georg. Het is trouwens geen issue hier in huis, die tijd (alles tot op de cent uitrekenen en verdelen) is gelukkig voorbij. Minder naar de winkels is zeker goedkoper, wij bestellen onze vaste weekboodschappen bij de Jumbo en halen ze op bij een pickuppoint. In het weekend haal ik dan nog wel een aantal andere dingen bij andere winkels, maar altijd mét een lijstje. Dat zorgt ervoor dat ik geen impulsaankopen meer doe en dat scheelt een boel geld!

 4. @MM; wij komen met z’n tweetjes ook op 100 – 125 per week uit, ook door biologische producten te kopen waar mogelijk.

 5. @Minke; Nee ik volg je nog niet op instagram, ga ik naar kijken!

  @Stella; Fijn om te horen dat jullie op hetzelfde uitkomen. Ik zie her en der zulke lage bedragen voorbij komen dat ik sterk het gevoel kreeg iets fout te doen.

  Ik wil graag besparen en aflossen op onze hypotheek, maar ik wil niet meebetalen aan bespoten groenten en de bio-industrie. Lijkt me ook niet gezond voor onszelf trouwens.

  Ik ga jouw blog ook eens even bekijken 🙂

Reacties zijn gesloten.