Persoonlijk

Deze budget producten vind ik lekkerder dan A-merk

Biecht, elke keer als wij via Hello Fresh iets hebben met mozzarella en ik open die verpakking van de luxe buffelmozzarella ben ik teleurgesteld. Er blijft helemaal niks van die bol over en hij is helemaal niet lekker te scheuren. Doe mij maar de goedkope mozzarella van €0,57. De connaisseur zal het niet met me eens zijn, maar daar geef ik helemaal niks om. Over smaak valt niet te twisten. En zo zijn er nog wel een aantal budget producten die ik lekkerder vind dan de A-merk/ luxe variant.

Chocoladepasta

Toen ik nog op Tinder zat, lang geleden, had ik als tekst op mijn profiel staan: ‘Hazelnoot- of chocoladepasta?’ Een levensvraag die ik erg belangrijk vond in het vinden van een partner. Want wie heeft er in hemelsnaam ooit bedacht dat Nutella lekker is? Hazelnootpasta is ontstaan uit een tekort aan chocolade. Super nep en na gemaakt dus. Eigenlijk een soort chocoladepasta versie van een Louis Vuitton van AliExpress. Maar dan wél 2 keer zo duur als chocoladepasta, want dat doet Nutella dan ook nog eens. Ik heb het liefst de goedkoopste chocoladepasta, op een biscotte. Die trouwens ook helemaal geen kont kosten. Gezond is wellicht precies het tegenovergestelde. Maar hey, soms moet dat gewoon kunnen.

Worstenbroodjes

Niet zozeer de ‘budget’ variant die beter is, maar heel specifiek de worstenbroodjes van de Aldi. Er zijn namelijk 2 soorten worstenbroodjes. Worstenbroodjes waar helemaal brood overheen zit. En worstenbroodjes waarbij het ‘kontje’ open is, zoals bij een saucijzenbroodje. Nou die laatste vind ik echt smerig. En vroeger had Lidl ook de goede worstenbroodjes, maar nu is het alleen Aldi nog. Zo heerlijk als ze dan net een beetje te lang in de oven hebben gelegen en het brood net iets te krokant is. Yummie.

Jasmijnthee

Ik verwen mezelf graag met luxe losse thee. Maar met de hoeveelheden thee die ik drink is het een beetje kostbaar om alleen maar losse thee te drinken. Daarom heb ik ook thee uit de supermarkt in mijn collectie. Cranberry thee, die ik enkel van Pickwick wil omdat de huismerken niet te drinken zijn. Maar ook Jasmijnthee. Ooit kocht ik in een aanbieding (60% korting) een berg Jasmijn thee van Lipton. Ik dronk graag de variant van Albert Heijn en dit was goedkoper. Little did I know dat deze helemaal niet zo lekker was. Begrijp me niet verkeerd, hij is prima te drinken en helemaal niet vies. Het is alleen niet de Jasmijnthee van Albert Heijn. Als ik die weer met een goede actie kan bemachtigen zal ik mijn voorraad dan ook zeker aanvullen! Overigens vind ik huismerk thee niet altijd lekkerder dan A-Merk.

Chocolade ijsjes

Een Magnum is natuurlijk heel lekker. Maar ook super machtig. Ze zeggen niet voor niks dat je net zo goed een pakje boter kunt opeten. Regelmatig gaat zo’n ijsje dan ook half opgegeten terug de vriezer in. Als ik dan moet kiezen ga ik liever voor de chocosticks ijsjes zonder merk. Een grote doos voor iets meer dan een euro. Heerlijk! Die kan ik 2 nemen op een warme dag. Met perenijsjes maak je mij trouwens ook blij en ook die hoeven wat mij betreft niet van een A-merk te zijn. Zolang ze maar lekker verfrissend zijn tijdens een warme dag.

Ik heb ook al wel gehoord dat het soms gezonder is om voor een budgetmerk te kiezen omdat er geen gekke ingrediënten in zitten. Of dat deze juist geschikt zijn voor veganisten, vanwege datzelfde argument.

Zijn er producten waarvan jij juist de budget variant lekkerder vind of liever hebt om bepaalde redenen?

12 gedachten over “Deze budget producten vind ik lekkerder dan A-merk”

 1. Jazeker de huismerk koffiebonen van Jumbo,we hebben alle merken uitgeprobeerd en dat viel vaak tegen.
  Toen we nog filterkoffie dronken de Perla koffie van AH heerlijk!

 2. Leuk artikel! En yes, hier zijn budgetproducten ook vaak favoriet. Mijn favoriete chips is bijvoorbeeld de naturel ribbel van de lidl. Gemaakt van aardappels, zout en zonnebloemolie, dus geen gekke verslavende stofjes inderdaad.

 3. Hoi, ik ben heel benieuwd welke Jasmijnthee van AH je precies bedoeld. Ze hebben meerdere soorten in hun assortiment, ook bij de kruidenthee.
  Zelf ben ik ook een liefhebber van Jasmijnthee en kan beamen dat er veel verschil tussen zit. Vooral de losse thee heeft een heel andere smaak. Meestal is deze met groene thee als basis.

 4. Je hebt gelijk dat A-merken zeker niet automatisch lekkerder of beter zijn dan goedkopere merken!
  Het is een goede budgetkeuze om geen A-merken te kopen als de smaak goed voldoet.

  Ik vind een magnum of een gelijksoortig chocolade ijsje lekkerder dan een pakje boter 😉
  Een pakje boter bevat overigens 1862,5 kcal en een magnum classic bevat 238,58 kcal. Dus je kunt ipv een pakje boter bijna acht magnums (7,8) eten. In een chocostick zitten ongeveer 100 kcal. Dat is voor je lijn inderdaad beter.

 5. Dat van dat pakje boter heb ik niet zelf bedacht en is ook wel een beetje een grapje natuurlijk. Als kind vond ik het trouwens wel lekker om het cakebeslag te snoepen als het alleen boter met suiker was, haast hetzelfde als een pakje boter. Hihi.

 6. Dit is deze: AH groene & witte thee jasmijn & oranjebloesem. Ik heb ze inderdaad ook wel eens los gehad, maar die vond ik niet zo. Terwijl ik Lipton dus ook weer veel te onnatuurlijk vind smaken. (Maar misschien zit dat tussen mijn oren nadat er ooit gezegd is dat er plastic in Lipton thee zit.)

 7. Ben het helemaal met je eens!! Budget kan soms veel lekkerder (of net zo lekker) zijn als het A-merk. Ik ben dol op de minimagnums van Lidl, kosten ook geen pepernoot en zijn zeker zo lekker als de echte!

 8. Wat ik niet begrijp als je zo zuinig wilt zijn, dat je dan eten via Hello fresh besteld!
  Over duur gesproken 😉

 9. Hier ook groot fan van de Aldi worstenbroodjes. Ook vind ik de golden power energy drink van Aldi lekkerder als de echte red bull. Mijn vriend heeft het liefste de koffiepads van Perla, de DE pads vind hij niet lekker. Melk hadden wij voorheen altijd van het huismerk van de AH, maar sindskort halen wij verse bij de bio boerderij en die prijs valt opzich ook mee. 1,25 voor een liter. Vlees halen wij nooit in de winkel maar bij de islamitische slagerij, sommige dingen zijn goedkoper andere wat duurder dan in de gewone winkel maar het is wel verser, thuis alles verdelen en de vriezer in.

 10. Voor Hello Fresh maak ik graag budget vrij. Niet elke week, want het is niet goedkoop zoals je zegt. Echter voor €40 kunnen mijn vriend en ik niet (kwalitatief goed en lekker) uit eten. Met Hello Fresh hebben we voor dat geld dus 3 dagen kwalitatief goed en lekker eten.

  Oh en de recepten die ik eraan over hou gebruik ik later ook weer met liefde met zelf gekochte (budgetproof) ingrediënten. Zo’n afweging moet ieder voor zich maken en zal niet voor ieder zo werken. Maar ik word er heel gelukkig van en dat is mij het geld wel waard!

 11. Gierige Gerda, je schrijft over de hello fresh.
  Zelf heb ik een abonnement van 5 maaltijden per week voor 52 euro (voor 2 personen mijn man en ik)
  Mijn bevindingen zijn juist dat ik voordeliger uit ben dan dat ik boodschappen in de supermarkt moet doen. Van 5 maaltijden zorg ik dat we er !! 7 keer!! van kunnen eten. Deze week heb ik bijvoorbeeld de shakshuka, hier eten wij 2 keer van. Ik doe alles door de helft, voeg voor de 2e maaltijd een blik tomatenblokjes en 2 eieren bij en weer een volledige maaltijd. Met een maaltijdsalade nectarine/halloumi (voor volgende week doe ik alles door de helft en bij beide maaltijden ovenfriet. door een kleine toevoeging een extra maaltijd, een beetje creatief zijn eten wij er 7 dagen van. Daarnaast wat overige boodschappen, ik probeer een weekbudget van 80 euro te hanteren inclusief de hello fresh!

 12. Wij eten er ook vaker van. Niet 1 op 1 dezelfde gerechten, maar door restjes te combineren eten we 1 of 2 dagen extra. Daarbij heb ik 9 van de 10 keer ook nog lunch van de restjes. Daarom vind ik het ook zeker wel waard!

Reacties zijn gesloten.