kerst sale uitverkoop volgend jaar 2020
kerst 2019

Deze items koop je pas in de sale na de feestdagen

Big fat dilemma. Welke kerstproducten moet je nu kopen en met welke moet je wachten tot de uitverkoop na kerst? Laat ik ten eerste maar gewoon meteen de grootste open deur intrappen; alles wat je nog voor of met kerst nodig hebt moet je nu ook gewoon kopen. Dat zijn gewoon geen uitgaven waarmee je kunt wachten. Ten tweede weet je ook niet altijd zeker of items uitverkocht raken in de dagen naar kerst, dus de items die je heel graag wil hebben moet je ook van tevoren al kopen. Wat blijft er dan over? Nou, nog best wel wat!

Kerst voedsel

Als de feestdagen voorbij zijn moeten de supermarkten van hun feest assortiment af. Daarom worden er kortingsstickers geplakt, actie bordjes geschreven en alles op alles gezet om die ‘zooi’ de winkel uit te werken. Mooi moment om daar even gebruik van te maken. Soepen, ragouts en andere houdbare producten uit het kerstassortiment kunnen een luxe touch geven aan een makkelijke maaltijd lang na de feestdagen. Je favoriete kerst snoep lust je vast ook in januari nog en er zullen vast wel wat versproducten zijn die prima de vriezer in kunnen. Ik zou dit bijvoorbeeld kopen met mijn vriend zijn verjaardag (januari) in gedachten, want dan mag er ook best wel een feestmaal op tafel komen!

Reserve versiering

Ik heb in mijn leven menig kerstboom zien omkukelen en niet vaak zijn de ballen daar ongeschonden uitgekomen. Zelfs als dat niet gebeurt sneuvelen er bij mij elk jaar wel een paar ballen. Gelukkig, afkloppen, tot nu toe alleen maar simpele zilveren of witte en geen speciale ornamenten. Dan kan het wel handig zijn om wat nieuwe/ reserveballen te kopen, dit zou ik alleen wel doen als deze flink in de aanbieding zijn ná de feestdagen. Tenzij je boom natuurlijk zo ver leeg is dat er weinig leuks meer aan is. Ook kerstlampjes kun je prima na de feestdagen kopen als reserve optie, of als je graag over wil gaan naar led verlichting, wat een goede keuze is natuurlijk.

Kerstbal haakjes

Ja je kunt nu wel lachen, maar als je er niet genoeg hebt is dat behoorlijk balen. Het is natuurlijk ook nooit een dure aankoop, nog geen €1,00 voor 50 tot 100 haakjes. Ik heb er jaren geleden een paar gekocht in een 1+2 gratis uitverkoop van kerstspullen. Het is heerlijk om bij het opzetten van de boom niet mis te grijpen. Daardoor hoef ik ook niet hals over kop naar de winkel voor haakjes waardoor er weer extra (ongeplande) aankopen mee naar huis komen.

Kunstkerstboom

Ik val wellicht een klein beetje in herhaling, maar ook je kunstkerstboom kun je prima na de kerst kopen. Wees wel vlug want vaak zijn de tuincentra goed bezocht op tweede kerstdag en tussen kerst en nieuw. Ook guirlandes en kransen zijn nu natuurlijk prima te kopen met lekkere kortingen. Kijk ook eens naar showmodellen om extra te besparen.

Dingen voor volgend jaar

Je kunt de klok er alvast op gelijk zetten; volgend jaar is het gewoon weer kerst. Ik kan je zelfs beloven dat het vlugger weer kerst is dan je denkt. Dan moeten er weer dingen gekocht worden; servetten, christmas crackers, kaarsen in kerstthema, kerstkaarten en alles wat je maar kan verzinnen.

Vorig jaar heb ik ook lekkere warme kerst pyjama’s gekocht in de kerstsale van Kruidvat waardoor ik voor 6 pyjama’s maar €21,00 betaalde. Pyjama’s waar ik echt in leef en ik was echt aan een aantal nieuwe toe, dus ik heb ze niet bewaard tot nu. Soms doe je onverwacht goede vondsten met zo’n periode en ik wil je dan ook echt aanraden om (met een budget) de winkels in te gaan om lekker te snuffelen. Koop wel enkel wat je nodig hebt want anders is het gewoon geld uitgegeven in plaats van bespaard.

4 gedachten over “Deze items koop je pas in de sale na de feestdagen”

  1. Ik heb net mijn kerstkaarten geschreven, die ik vorig jaar in de sale gekocht heb met 1+1 gratis 🙂 Even opletten dat er geen jaartal op staat, dan kan dat prima!
    Kersteten voor in de vriezer voor na kerst had ik nog niet bedacht, maar goed idee!

  2. Heb ook al chocoladeletters gekocht in de sale! 1.75 voor 3 letters bij de Hema. Chocola is chocola en ook volgend jaar lekker! Koop het anders ook wel haha

Reacties zijn gesloten.