Boodschappen

Dit betaalde ik aan boodschappen in februari 2022

De tweede maand van het jaar is alweer voorbij, tijd dus om weer eens terug te blikken. Deze maand is vrij interessant omdat februari normaal onder de duurdere maanden valt, vanwege de goede deals. Maar omdat mijn voorraad inmiddels zo goed gevuld is, hoef ik niks extra’s te kopen en dat scheelt veel geld. Geld dat ik in de afgelopen jaren natuurlijk al wel heb uitgegeven, zonder boven de € 50,00 per week uit te geven. Toch kocht ik deze maand nog wasmiddel, want voor €0,07 per wasbeurt kon ik geen ‘nee’ zeggen. Zo blijft mijn voorraad enigszins op peil, voor een topprijs!

Mijn budget en uitgegeven in februari 2022

Ik had van mezelf een budget van € 150,00 gekregen voor deze maand. Dat bijna de helft van wat ik zou mogen uitgeven als ik kijk naar mijn jaarbudget, dat is namelijk € 258,00. Maar toch ben ik er met € 149,00 netjes onder gebleven. Eigenlijk zat ik er nog flink onder, als ik niet last minute bestellingen had geplaatst bij Picnic en Foodello. Bestellingen die vooral bestonden uit producten bestemd voor de komende weken tot maanden en niet om direct te eten. Ik kocht deze maand veel groenten en fruit uit de verspillingsbak van Jumbo en maakte kennis met de verspil-me-niet-netjes van Albert Heijn. Waardoor ik mijn koelkast kon vullen met heerlijk groente en fruit voor een prikkie. Maar deze maand was ik ook jarig en dus werd er best wel wat geld uitgegeven aan gebak en andere lekkere dingen voor het bezoek. Tsja en die vind je niet zomaar in de uitverkoop, dus beslaat die categorie deze maand weer een flink deel van het budget. Want ja ik wilde ook op de andere 27 dagen wel een keer een chipje of koekje, haha.

Mijn budget en uitgaven in Duitsland

Uiteraard heb ik ook lekker geshopt in Duitsland, maar hiervoor heb ik een eigen budget berekend. Een budget wat niet bij mijn maandbudget, maar wel in mijn jaarbudget wordt opgenomen. Ik gaf daar € 103,00 uit aan (vooral) voorraadartikelen. Als je dit bedrag optelt bij de uitgaven van deze maand, heb ik € 252,00 uitgegeven en zelfs dan zit ik nog onder het budget dat ik voor februari zou hebben om onder de € 50,00 per week te blijven.

Korting in februari 2022

Ook deze tweede maand van het jaar heb ik méér bespaard dan ik heb uitgegeven! En niet zomaar een bedrag, maar € 203,00, dat is ongeveer 60% besparing! Over al mijn uitgaven! Dat is dus ook meteen waarom ik dus absoluut niks hoef te missen of laten. Waarom ik juist het gevoel heb dat ik luxer leef dan ooit, want wij eten en drinken echt heerlijk. As we speak eet ik een Danerolles croissantje, gekocht voor € 0,50 (normaal € 2,15) dat is toch heerlijk?

Verdiensten in februari 2022

Ook in februari ben ik weer lekker bonnen gaan rapen rond de Aldi om mijn Storewards te kunnen verdienen. Door een storing en veel regenval wat minder dan in januari, maar ik heb toch € 3,13 verdient. Ook door elke dag de app even te openen krijg je punten en dat helpt ook wel. Ook benieuwd hoe jij geld kan verdienen met bonnetjes? Daar schreef ik eerder een artikel over!

Mijn budget en plannen voor maart 2022

Ik denk dat maart de laatste maand is dat ik volledig op de supermarkt zal moeten vertrouwen voor mijn groenten. Hierna zullen langzaam de eerste groenten te oogsten zullen zijn, beginnende met wat sla blaadjes en eindigend in de zomer met ‘echte’ oogst. Maar dat betekent ook dat ik steeds minder tijd heb om mijn vriezer leeg te eten. Daarom ga ik daar weer even in door. Deze eerste week doe ik weer een ‘geen boodschappen’ challenge, ook omdat mijn koelkast ook vol zit met lekker eten. Volgende week is het weer de week zonder vlees. Daarom geloof ik dat ik het met € 155,00 makkelijk moet kunnen halen. Zeker omdat de eerste twee weken al beginnen met challenge om de voorraad op te eten met een noodbudget van € 20,00 per week.