Shoplog

Margriet Winterfair 2019 shoplog

Margriet Winterfair is wat mij betreft een soort kruising tussen een kerstmarkt en de Huishoudbeurs. Het is niet alleen gericht op shoppen, maar ook bedoeld om op andere manieren een gezellige dag uit te zijn. Er zijn ook interviews, optredens en workshops. De setting in kerst-/ wintersfeer maakt de ervaring natuurlijk totaal anders dan het zusje Libelle zomerweek. Toch vind ik er altijd veel overeenkomsten, de grootste is voor mij dat ik geniet van het aanwezig zijn. Ik hoef niet bij elke stand vooraan te staan, gluren is soms genoeg. Het mooiste vond ik dat ik mij, ondanks dat ik alleen was, geen seconde eenzaam heb gevoeld. Overal is aanspraak, alle bezoekers zijn er voor een gezellige dag en dat maakte het een enorm leuke dag! Ik heb ook veel leuke dingen kunnen shoppen en zal weer vertellen wat ik allemaal heb gekocht.

Entree- en parkeerticket

Ik ben enorm dankbaar dat ik de kans krijg om bij dit soort evenementen verslag te doen. Ik hoef dus geen entreekaart te betalen en met de perskaart om mijn nek over een evenement lopen voelt nog steeds enorm gaaf. Tegelijk is het ook gewoon onmisbaar omdat ik anders gewoon geen verslag zou kúnnen doen voor jullie! Verder bestaat zo’n perspakket uit een persbericht, de laatste Margriet en alle informatie die nodig is voor op de beurs. Handig! Voor mijn parkeerkaart moest ik wel betalen, wat natuurlijk geen probleem is, helaas moest je online ook voor de parkeerkaart bijna €4,00 servicekosten betalen, waardoor deze ticket juist duurder uit zou komen dan dat ik hem bij de Brabanthallen zelf zou kopen.

Scoupy shopper

Van Scoupy kreeg ik ook een uitnodiging om Margriet Winterfair te bezoeken en daarom kreeg ik de goedgevulde shopper cadeau! Dat is natuurlijk extra leuk omdat ik een evenement sowieso niet verlaat zónder deze heerlijke tas. Hij is dit keer goed gevuld met zowel lekkernijen voor mijzelf, als favorieten van mijn vriend. Tsja, alleen die allesreiniger had voor mij niet zo gehoeven want daarmee moet ik aan het werk, haha.

Maza

Ik vind al een een tijdje dat ik beter voor mezelf moet zorgen, voedingswijs. Avondeten gaat al een stuk beter, maar ontbijt/ lunch is nog een dingetje. Daarom besloot ik om nog eens gebruik te maken van de actie bij Maza. Dit is makkelijk om lekker vlug een lunch te maken en goed te combineren met verschillende rauwkost. De bakjes zijn nog ruim een maand houdbaar dus elke week een bakje lijkt me prima te doen.

Woontante

Deze prachtige ovenschaal van Lavandoux kocht ik eindelijk nadat hij al tijden op mijn wishlist stond. Ik wilde het na Libelle zomerweek eigenlijk via internet bestellen, maar helaas vond ik nergens de juiste ovenschalen van dit merk. Ik was dus best even bang dat Woontante ze ook niet meer zou hebben. Ik heb lang staan twijfelen tussen deze groene ronde schaal en een blauwe cakevorm. Bijna had ik beide gekocht, maar ik heb het toch bij deze van €7,50 gehouden. Net groot genoeg voor een gerecht voor 1 of 2 personen, afhankelijk van wat ik maak. Is het heel erg dat ik eigenlijk een beetje spijt heb dat ik de blauwe heb laten staan?

TwisTea

Ik ben een theeleut en vond het dan ook heerlijk om bij TwisTea verschillende soorten thee te kunnen proeven. Van alle thee die ik proefde nam ik er 4 mee naar huis. Champaign all day, en Gin tonic hebben een frisse, zoetzure smaak. En hallo, een thee met ‘de smaak van champagne’? Dat is voor mij gemaakt! Ik ben normaal niet zo’n groot fan van zwarte thee, maar gemengd met groene thee is deze Healthy ginger thee wel heel lekker. Grannies applepie is meer om mijn vriend mee te verwennen, want ik kan natuurlijk niet naar een evenement gaan en zonder kleinigheidje thuis komen!

L’oye

Naast voor mezelf werd ik ook op pad gestuurd met een boodschappenlijstje. Voor mijn mam en zus nam ik semi-permanente lippenstift mee van L’oye. Zelf zwichtte ik ook voor de permanente liner, maar dan in een bruine kleur voor mijn wenkbrauwen. Ik heb erg veel ‘kale’ plekjes in mijn wenkbrauw en hiermee kan ik deze op een niet te opvallende manier invullen. Met €15,00 is het wel een duurder make-up product, maar de kwaliteit is ook wel heel anders dan de potloden die ik tot nu toe gebruikte.

Van Strien banketbakkers

Bij de thee van eerder hoort natuurlijk een koekje en deze vond ik bij Van Strien banketbakkers. Nu ik even in de Appie app heb gekeken blijkt dat dit gewoon een oude favoriet in een nieuwe verpakking is. Ik wist gewoon nooit hoe het merk heette en ging altijd op de verpakking af. Goede keus dus om deze koekjes mee te nemen, al heb ik met deze actie eigenlijk maar ongeveer €0,67 bespaard…

Roka cheese crispies

Betere actie was er met de heerlijke kaaskoekjes van Roka, waar 5 pakjes nu €5,00 zijn in plaats van €9,95! Heerlijk voor bij een glaasje wijn op zaterdagavond en natuurlijk straks op de borrelplank bij de kerstborrel!

Kaasfondue in blik

Ik weet nog niet of deze kaasfondue onderdeel van het kerstdiner zal worden, maar dit is het eerste jaar dat ik ook een kerstdiner voor 2 personen moet verzorgen. Ik hou het dus zeker als optie als kerstdiner. Lekker makkelijk, opwarmen in het blik en zo op tafel. Enige wat ik dan nog wel moet doen is zorgen voor lekkere dippers. Brood, kip, champignons, bloemkool, broccoli en misschien wel courgette. Oh, het water loopt me nu al in de mond!

Folders, goodies en samples

Natuurlijk werd er ook van alles uitgedeeld, al moet ik zeggen dat het aantal zinloze folders mij dit keer meevalt. Waar vroeger vaak van alles in je handen gedrukt werd kreeg je nu pas nadat er meer informatie was gegeven. Bij het verlaten van de Fair kregen alle bezoekers nog de laatste Libelle en Margriet mee, wat ik ook heel leuk vind. Vroeger waren het vaak oude edities die werden uitgedeeld, dus beloond worden met een actueel nummer kan ik erg waarderen. Voor de Pulled oats® heb ik een cashbackfolder en die ga ik zeker halen en iets maken uit het receptenboekje dat ik kreeg. Scoupy winkelwagenmuntje is natuurlijk altijd handig, want ook ik raak ze op een gegeven moment altijd kwijt. Bij Wines of Germany kreeg ik een DropStop® een plastic cirkel die ik kan oprollen en kan gebruiken om wijn beter uit te schenken. Super leuk!

Een goede buit dus wat mij betreft. Nu nagenieten tot het tijd is voor de voorbereidingen van de Huishoudbeurs 2020!

7 gedachten over “Margriet Winterfair 2019 shoplog”

  1. Ik heb de parkeerkaart online besteld moest voor servicekosten €0,50 betalen. Dus dan was je €10,50 kwijt. Er stond dat het max. €4,00 kon zijn. Als je het invulde kwam er dus maar €0,50 bij.

  2. Inderdaad, ik betaalde ook 10,50 ? en bin Maza kreeg je nog een vijfde bakje gratis erbij met de Margriet Winterfair app. Ben ook nog benieuwd Nasr je Tantilly jurkje ? Jammer dat ik je niet gezien heb. Ik was er okk vrijdag, voor het eerst, met mijn vriendin. Het is zeker een hele leuke beurs. Wij gaan ieder jaar met zussen en moeder naar de Libelle Zomerbeurs. Ook een aanrader, toch weer een heel andere sfeer, ook lekker buiten, op het strand, als die vlonders. We hebben aansluitend een Fletcher hotel geboekt in Vlijmen. 25 euro inkl ontbijfbuffet omdat het feest is. Lekker even twee daagjes zonder man en kinders. Zaterdag naar Den Bosch geweest en natuurlijk Bossche Bollen bij bakker de Groot gehaald voor zondag.

  3. Dat klinkt wel als een heel gezellig uitje! Libelle ga ik ook altijd heen en afgelopen jaar ook verslag gedaan. Bij Tantilly heb ik niks meer gekocht, het is enkel een tasje met een brief voor webshopkorting.

  4. Leuke buit! Als de kinderen wat ouder zijn en alleen thuis kunnen zijn ga ik ook maar zulke beurzen bij langs, ziet er erg gezellig en leuk uit

Reacties zijn gesloten.