Boodschappen

Dit heb ik uitgegeven aan boodschappen in februari 2021

Deze maand had ik geen challenge voor mezelf, zoals in januari. Wel had ik mijn boodschappenbudget ingezet op €160,00. Daar ben ik flink overheen gegaan. Soms gebeurd dat hier ook gewoon, maar gelukkig weet ik waar dat aan ligt!

Vriend boodschappen laten doen

Mijn vriend is hier in huis degene die zorgt voor de (zoals wij dat noemen) ‘impulsaankopen’. Hij zorgt ervoor dat er dropjes, chips, chocola en toetjes in huis zijn. Over het algemeen gaat hij daarvoor ééns per 2 weken naar de winkel en dan kost dat zo’n €15,00. Deze maand is hij elke week wel een keer impulsaankopen gaan doen. Samen met mijn verjaardagsboodschappen betekent dat gewoon een flinke deuk in ons budget. Gelukkig is daar ruimte voor, maar €40,00 over budget gaan is geen kattenpis. Komende maand moet er dus wat strenger worden opgetreden! Haha.

Korting deze maand

Vorige maand had ik natuurlijk extreem hoge korting dankzij de aankopen bij Koffievoordeel.nl en Wijnvoordeel.nl, deze maand heb ik daar geen aankopen gedaan. Daarnaast heb ik niet optimaal gebruik kunnen maken van de uitverkoopbakken door de sneeuw. Toch heb ik €85,95 korting kunnen verzamelen deze maand. Dit bedrag bestaat vooral uit kleine bedragen, een aantal goede cashbacks via Scoupy én vooral ook de Albert Heijn actie waarbij je €5,00 aan bol.com bonnen kreeg bij aankoop van deelnemende actieproducten. Dat telde deze maand dus ook wel flink op!

Drogisterij

Een parfum van Yves Rocher waar ik al eeuwen op aan het azen was, werd eindelijk een keer afgeprijsd en ik besloot dat dit mocht kopen als verjaardagscadeau voor mezelf. Ik besteedde €10,40 en kreeg daarvoor niet alleen de parfum, maar ook de bijbehorende douchegel en een peeling. Nou viel de korting misschien relatief mee, maar ik was er toch heel blij mee! Met de parfum zelf ben ik ook heel erg blij! Zal ik

Eten bestellen/ afhalen

Deze maand hebben we 1 keer eten besteld en 1 keer afgehaald. Die eerste keer viel echt heel erg tegen en dat was meteen de allerlaatste keer dat we bij dit restaurant bestellen. Wel was ik heel blij dat we eindelijk weer een keer naar de KFC gingen, want dat had ik toch wel gemist. Deze 2 avonden kostte ons samen ongeveer €26,00 en we kregen €9,00 korting. Ik had namelijk een €5,00 kortingsbon voor Thuisbezorgd en bij KFC nemen we altijd alleen de maaltijden die in de acties zijn, dat kan soms heel wat schelen! Van mijn verjaardag had ik nog een bon voor gratis pizza, dus op de laatste zaterdag voor maart besloten we daar nog even gebruik van te maken, want ik wil eigenlijk in maart niet bestellen of afhalen. We betaalden €15,00 en hadden nog eens €10,00 korting, mijn vriend deed aanpassingen aan zijn pizza en daar betaal je voor.

Budget voor maart

Voor maart hou ik ‘gewoon’ mijn budget van €200,00 aan. Er is nog steeds veel te halen uit mijn vriezer en ik verwacht geen grote kosten aan voorraadaanvulling. Dus dan is €50,00 per week heel goed te doen. Deze maand mag mijn vriend niet te vaak impulsaankopen gaan doen. Gelukkig is er ook weinig kans op een nieuwe laag sneeuw, dus minder excuus voor mij om hem eropuit te sturen. Daarnaast wil ik, zoals gezegd, proberen om deze maand geen eten te halen of bestellen. We hebben nu een Airfryer waarin we zelf heerlijke friet kunnen bakken en zelfgemaakte pizza is sowieso het allerlekkerst. Verder zijn er geen speciale verwachtingen, want Pasen is pas aan het begin van volgende maand…

Dit artikel bevat affiliatelinks.