Boodschappen

Dit heb ik uitgegeven aan boodschappen in juni 2021

Wat een maand! Ineens was het prachtig weer en kon de barbecue aan! En we konden ook weer meer mensen ontvangen! Daar hebben we dus ook meteen gebruik van gemaakt. Mijn ouders zijn langsgekomen om te barbecueën voor Vaderdag en we hebben ook de ouders van mijn vriend uitgenodigd. Als ik dit niet had gehad had ik heel veel minder uitgegeven, maar dat is helemaal niet erg.

Uitgaven deze maand

Als ik dit schrijf is het 27 juni. Het kan dus zijn dat ik in de komende drie dagen nog wel wat uitgeef, maar ik heb besloten toch vast de balans op te maken. Ik heb deze maand €163,00 uitgegeven aan boodschappen. Dat vind ik heel erg netjes, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik ook wat geluk heb gehad met een goede barterdeal voor mijn blog. Daar zal ik zo meteen wat over zeggen.

Korting deze maand

Deze maand heb ik €80,00 korting gekregen. Dit is een combinatie van Too Good To Go, cashbacks en gewone acties. Het is misschien niet zoveel, maar ten opzichte van wat ik heb uitgegeven is het een prima korting. Weet je dat ik in totaal dit jaar al meer dan €1000,00 korting heb gekregen? Om nog maar te zwijgen over wat ik heb bespaard.

Speciale aankopen

Onderdeel van mijn boodschappen deze maand was ook mijn bestelling bij De Lokalist, waarover ik een artikel schrijf. Hiervoor kreeg ik tegoed wat ik kon gebruiken om mijn boodschappen te betalen, dat heet dan een barterdeal. Hoewel dat natuurlijk lekker is, gebruik doe ik op zo’n moment ook anders boodschappen dan als ik puur voor mijzelf zou shoppen. Ik moet immers de service uitproberen. Uiteindelijk gaf ik dan ook nog €15,00 uit eigen zak extra uit. Ook maakte ik deze maand gebruik van mijn tegoed bij Hello Fresh. Daarnaast kocht ik een Scoupy box, waarvan jullie binnenkort een unboxing kunt zien, een aankoop die ik ook niet zou hebben gedaan als ik mijn blog niet zou hebben.

Opbrengst van mijn moestuin

Het lijkt me ook wel leuk om even stil te staan bij wat mijn moestuin oplevert. Ik hou dit zelf bij op basis van wat de producten normaal bij Albert Heijn zouden kosten, normale producten en niet biologisch want die zou ik normaal ook niet kopen. Er is nog niet veel klaar om te oogsten, ik hoop dat dat in juli meer zal worden. Op dit moment heb ik €5,00 aan rucola, bietenblad en paksoi uit mijn tuin gehaald. In een maandelijkse moestuin-update zal ik ook meer vertellen over wat ik er aan uitgegeven heb, maar aangezien de meeste hobbies alleen maar geld kosten vind ik alle winst die ik uit mijn moestuin haal al een pluspunt.

Mijn budget voor juli

Op het moment dat dit artikel online komt heb ik vakantie, twee weken lang. Daarom heb ik besloten om mijn budget in juli even he-le-maal los te laten. Ik koop waar ik zin in heb, doe waar ik zin in heb en zal wel weer zien wat dat allemaal kost. Nou, ja eigenlijk vooral de eerste twee weken dus. Daarna zal ik wel even de schade opnemen en mezelf een budget geven voor de rest van de maand. En zoals ik zei; ik hoop flink van mijn moestuin te kunnen profiteren.

Volgende maand zal ik weer laten zien hoe het is vergaan…