voedselverspilling

Dit zijn mijn favoriete producten met 35% korting bij Albert Heijn

Een paar maanden geleden vertelde ik over mijn favoriete producten uit de uitverkoopbak van Jumbo. Als ik naar de Jumbo ben geweest, ga ik ook nog graag naar Albert Heijn om daar te kijken of er wat met 35% korting te scoren is. De korting is (meestal) lager dan bij Jumbo, maar je korting is wel altijd hetzelfde. Waardoor het in andere gevallen weer beter is. Ik beslis dus altijd on-the-spot of ik een deal het kopen waard vind. Dit zijn degene die ik het liefst koop!

Eieren

Eerlijk; eieren zijn niet altijd een goede keus. Ik zoek zelf altijd of er eieren bij zitten die met de korting €0,16 per stuk, of goedkoper zijn. Maar dan vind ik het zelf heel fijn om eieren te kopen met een sticker, vaak is de houdbaarheid nog veel langer dan op de doos staat. Zeker als je je eieren (in de eierdoos) bewaard in de koelkast. Mocht je twijfelen over de houdbaarheid van een ei dat al langer in je koelkast ligt, leg het dan in water. Als het ei op de bodem blijft liggen is het nog goed, gaat het drijven dan is het ei niet eetbaar meer.

(Luxe) vleesproducten

Een paar weken voor Pasen kocht ik vast een pakket van de Cullii lijn van Albert Heijn. Dit zijn eigenlijk luxe maaltijdpakketten, met alle ingrediënten voor een gerecht dat alleen nog opgewarmd hoeft te worden. Ik kocht dit met 35% korting en vroor het in, zodat we met Pasen lekker goedkoop, luxe konden eten. Maar ook andere vleesproducten zijn vaak met 35% korting te vinden als ze nog die dag houdbaar zijn. Eigenlijk gewoon zoals bij Jumbo en ja, het is fijn om wat (extra) korting te krijgen.

Gedroogde worst en kaas

Sinds kort heb ik ontdekt dat er ook op de afdeling met verse vleeswaren en kazen ook regelmatig 35% kortingsstickers worden geplakt. Je kunt dan lekkere borrelsnacks kopen met een leuke korting. Ik ben zelf dol op gedroogde worst, maar ook harde kaas voor op pizza is zo voor een goede prijs te koop. En met een sticker zijn ze ook nog eens goedkoper dan uit de houdbare kazen koeling. Een harde kaas kun je dan eventueel zelfs raspen en in de vriezer bewaren om later over pasta, pizza of ovenschotels te strooien!

Aardappels

Yes! Ook aardappels zijn perfect om met een 35% kortingssticker te kopen bij Albert Heijn. Vooral als je niet de optie hebt om de superdeals af te gaan bij andere winkels. Ik koop vaak de culinaire aardappels met deze korting of de kleinere zakken, omdat wij met twee personen de grote zakken vaak niet op krijgen is dat perfect. Al moet ik zeggen dat er veel meer aardappel gegeten wordt nu we een Airfryer hebben en er dus op een gezondere manier toch lekkere aardappel gegeten kan worden. Maar aardappels met een kortingssticker blijven dan favoriet!

Producten in de bonus

Door bonus te combineren met de 35% kortingssticker kun je echte voordelig uit zijn. Voorbeelden zijn Knorr wereldgerechten Burrito’s die ik door 35% korting en tweede gratis te combineren voor €0,58 mee naar huis nam. En de karbonades die dankzij 25% gewone bonus en 35% korting nog maar €0,77 kostte voor ruim 200 gram. Het werkt vooral goed als je bonus krijgt op één product. Bij een actie waarbij twee producten nodig zijn is het vooral voordelig als beide producten dan ook de 35% kortingssticker hebben. Je persoonlijke bonus, of Mijn Bonusbox, is dan nog voordeliger omdat je soms gebruik kan maken van het overschot van eerdere acties, waar dan zo’n sticker op zit.

Ik vind de 35% kortingsstickers van Albert Heijn een fijne manier om extra te besparen. En soms wat extra’s te kunnen kopen, zoals dus bijvoorbeeld die worst. Iets waar ik echt heel erg van geniet, maar wat ik vaak te duur vind. Uiteraard kun je ook nooit helemaal uitkienen wat je kan kopen met korting en zal het ook per filiaal (en inkoopgedrag) verschillen wat er vaker en minder vaak een sticker krijgt. Dus het is altijd slim om je eigen winkel in de gaten te houden!