uitgaven

Dit heb ik uitgegeven aan boodschappen in mei 2021

Het is juni, de lente (of eigenlijk zomer) lijkt eindelijk te zijn doorgebroken, maar ik zal niet te hard roepen voor ik de zon weer wegjaag. In mei hebben we nog een heel wisselvallige maand gehad, maar wel een maand waarin het lekker weer was om te fietsen. Ik ben dus lekker op de fiets boodschappen gaan doen. Heerlijk vind ik dat. En in dit artikel vertel ik dus wat ik heb uitgegeven aan die boodschappen in de maand mei!

Mijn budget voor de maand mei

Weer een maand waarin ik een lager budget heb aangehouden. Het is op het nippertjes niet gelukt. Eigenlijk dacht ik namelijk dat ik de laatste week tot 1 juni zou kunnen overbruggen met een Picnic bestelling, maar er kwam nog een Too Good To Go box én goede aanbiedingen bij Albert Heijn tussen, waardoor ik uiteindelijk dus over mijn budget ben gegaan. Gelukkig maar met (ongeveer) €17,00 en met veel van wat ik deze maand heb gekocht kunnen we ook nog in juni, juli en zelfs augustus nog profiteren. Dus wellicht kan ik in die maanden wel lekker rustigaan doen met mijn geld, al moet ik zeggen dat dat meestal toch heel anders loopt dan ik in eerste instantie denk.

Speciale aankopen

Deze maand wilde ik heel graag testen hoe de online supermarkt Butlon zou bevallen. Hoewel ik flinke korting had dankzij een Social Deals bon en de prijzen laag waren sloeg deze bestelling een flink gat in mijn budget. Bijna €40,00 betaalde ik nog, maar daarmee hebben we ook nog voor een paar maanden aan voorraad. Bij Hema verliepen de ‘Mijn Hema’-punten van 2020 deze maand en ik besloot daarom om koffie te kopen met korting via deze punten. Omdat je vanaf €25,00 gratis verzending krijgt kocht ik 6 doosjes, van ieder 50 koffiecups. Dat is meteen een hele flinke voorraad, terwijl mijn oude voorraad van koffievoordeel nog niet op was, maar ik kon deze korting toch niet laten gaan?

Uitgaven deze maand

Alles bij elkaar heb ik deze maand slechts €192,00 uitgegeven aan boodschappen. Ik heb vijf boodschappen momenten gehad, en een Too Good To Go box. Daarvan heb ik twee keer besteld, eens bij Butlon en eens bij Picnic. De andere keer ben ik wel naar de supermarkt hier in de buurt geweest. De laatste keer vooral omdat er nog wat aanbiedingen waren die ik niet wilde missen, maar toen is er toch wat meer meegegaan dan gepland. Eigenlijk zoals altijd. Gelukkig kan ik op die manier nog weer even een flinke tijd overbruggen tot ik weer boodschappen ga doen.

Kortingen deze maand

Deze maand heb ik in totaal €153,00 aan korting gehad, dat is ruim 44% korting. Niet slecht als je weet dat ik eigenlijk alleen maar ‘gewone’ boodschappen heb gedaan en geen superdeals op voorraad heb gehad. Al had ik natuurlijk wel superveel geluk met mijn Too Good To Go box. Hier bovenop heb ik nog €20,00 tegoed gebruikt bij Picnic, dit noem ik ‘barter korting’ omdat dit korting is die ik heb gekregen omdat jullie mijn affiliate code hebben gebruikt. (Mocht je ook interesse hebben, met MINKE363 krijg je €5,00 korting op je eerste bestelling en krijg ik ook tegoed.)

Budget voor de maand juni

Als ik elke week maximaal €50,00 aan boodschappen uit zou willen geven zou ik binnen een budget van €2600,00 per jaar moeten blijven. Dat is dus €1300,00 in de eerste 26 weken. Als ik mij hier nu strikt aan zou houden zou het betekenen dat ik voor juni nog €81,00 zou hebben. Dit lijkt me niet haalbaar. Daarom reken ik uit hoeveel ik elke maand zou hebben als ik dus €1381,00 deel door zeven maanden en baseer daar mijn budget op. Dit is €197,00, dus als ik €180,00 reken voor juni moet dat uitkomen, dat is €6,00 per dag. Ik verwacht verder geen grote uitgaven aan deals, dus ik heb alle vertrouwen dat dit makkelijk moet lukken.

Benieuwd wat ik zoal aan boodschappen koop? Op Instagram stories deel ik regelmatig wat mijn aankopen zijn. Daar is ook een hoogtepunt te vinden met de stories die ik eerder deelde over mijn boodschappen!