Minke met een rol wcpapier
toiletpapier

Dit is de beste prijs voor toiletpapier in 2024

Ik heb een zwakke plek voor toiletpapier prijzen en zal daar altijd een zwakke plek voor houden. Dat komt vooral doordat juist toiletpapier hetgeen was wat ik zo zonde vond om geld aan uit te geven toen ik financieel krap zat. Ik bedoel; je spoelt je geld bijna letterlijk door de plee. Lange tijd was mijn houvast dat je nooit meer dan 20 cent per rol moest betalen. Maar afgelopen jaren hebben we last gehad van inflatie, krimpflatie en graaiflatie. Dus zijn de prijzen van toiletpapier niet meer per rol te vergelijken. Daarom had ik een rekenmethode bedacht, maar deze was wat ingewikkeld, daarom heb ik hem voor 2024 wat versimpeld. Graag gedaan.

Mijn oude methode

Om toiletpapier te kunnen vergelijken ben ik begin vorig jaar begonnen uit te rekenen wat je per vel/ per laag betaalt. Dit was de makkelijkste manier om zowel tweelaags en vierlaags op dezelfde manier te vergelijken, maar het getal wat eruit komt heeft tot wel vijf cijfers achter de komma. Dit kan ik niet uitspreken en is dus ook niet heel duidelijk. Daarom was ik al een tijdje op zoek om dit duidelijker te maken. 

Eerlijke verkooptaal in Duitsland 

De oplossing kwam toen ik op de site van Duitse drogisterij DM zag staan dat ze daar de prijs per 100 vellen deelden. Netjes bij elke soort toiletpapier. Dat maakt vergelijken pas makkelijk! Helaas zullen we het rekenen in Nederland nog steeds zelf moeten doen, want hier staat met een beetje geluk wel de prijs per rol bij, maar niet de prijs per 100 vellen. Bij A-merken staat er vaak niet eens op de verpakking hoeveel vellen er op een rol zitten. Vergelijken wordt dan moeilijk. 

De nieuwe methode

Maar goed, we moeten het dus zelf doen in Nederland en dat is gelukkig niet zo heel lastig. De nieuwe formule is dus: 

Prijs van verpakking ÷ het aantal rollen  ÷  het aantal vellen x 100

Je hoeft nu dus niet meer de prijs per vel en laag uit te rekenen, maar we hebben een basis van wat de beste prijs is, de bodemprijs voor toiletpapier.

Hoeveel lagen Prijs per 100 vellen
Twee 9 cent
Drie 13,5 cent
Vier 18 cent 

Wat dit eigenlijk betekent is dat je per rol Page toiletpapier, wat twee-laags en 150 vel is, eigenlijk niet meer dan 13,5 cent zou moeten betalen. Bij de aanbieding van Plus betaalde je 16,6 cent en daarom is dit niet echt een goede deal. Voor Pure Soft toiletpapier Soft & Extra Strong van Action zou je eigenlijk niet meer moeten betalen dan 25,6 cent per rol, terwijl je ten tijde van het schrijven van dit blog 36,9 cent betaalt. Solo, het drie-laags toiletpapier van Aldi, kost in de aanbieding 26,9 cent per rol en dat is precies het perfecte bedrag per rol van 200 vellen. Net als Floralys soft met 29 cent per rol van 220 vellen. Voor vier-laags toiletpapier van 160 vellen zou je niet meer dan 28,8 cent moeten betalen per rol. Als er prijzen zijn die gelijk zijn aan, of onder deze bodemprijs komt, zal ik dat altijd delen in mijn aanbiedingenvideo op Instagram en Tiktok op maandag!

Ik heb zelf een voorkeur voor drie-laags toiletpapier, dus ik hou zelf die deals vooral in de gaten. Maar ik heb in de afgelopen jaren wel gemerkt dat voorkeuren in toiletpapier verschrikkelijk verschillen per persoon en dat je er vooral niet aan moet komen. Dus gebruik deze formule vooral om van jouw favoriete merk uit te rekenen wat de beste prijs is!