Favoriete supermarkt Albert Heijn Lidl Plus
Boodschappen

Dit is de supermarkt waar ik het liefste shop

Sinds ik samenwoon met mijn vriend zijn er dingen veranderd in mijn boodschappenroutine. Ons leven is rustiger geworden, we hoeven niet steeds tussen 2 huizen te ‘switchen’ en daardoor kunnen we onze boodschappen beter plannen. Nadeel is dan wel weer dat ik nu minder keus heb in supermarkten. Daarnaast gaan we stukken minder samen boodschappen doen, wat niet zo gezellig is, maar wel financieel voordeliger.

Albert Heijn en Lidl

Mijn basic boodschappen doe ik elke week bij Albert Heijn en Lidl. Of eigenlijk zou ik moeten zeggen; bij Lidl en Albert Heijn. Ik ga namelijk altijd eerst naar de Duitse discounter en pas daarna naar de Appie. Deze manier van boodschappen doen blijft enorm praktisch omdat er altijd wel iets uitverkocht is bij Lidl, helaas. Nu ik een beetje gewend ben geraakt aan de nieuwe indeling vind ik het een stuk minder vervelend om er te komen, maar ik vind ‘mijn’ Lidl nog steeds veel te volgepropt en onhandig. Ik gebruik in deze winkel dus echt een vaste route en ben het liefst zo vlug mogelijk weer weg. Bij Albert Heijn loop ik meestal rustig rond, maar daar haal ik alleen de nodige aanbiedingen en producten die Lidl niet meer op voorraad had.

Jan Linders en Plus

Mijn vriend werkt gelukkig wel op een plek waar een Jan Linders in de buurt is, als ik iets nodig heb wat specifiek van Jan Linders moet komen (meestal dan een aanbieding) kan ik hem vragen om deze op te halen. Ook Plus is eigenlijk een supermarkt waar ik alleen heen ga voor de specifieke aanbiedingen, al vind ik het een heel prettige winkel. Juist omdat Plus ‘alleen’ gevestigd is (zonder Lidl of Aldi in de buurt) en net iets verder weg ligt is het erg onhandig om vast in mijn routine te hebben.

Jumbo

Een winkel die zelfs helemaal niet in de buurt zit, volgens mij moet ik naar Oirschot of Eindhoven voor de dichtstbijzijnde fysieke Jumbo. Toch vind ik het een fijne winkel en wel omdat wij wel een pick up point hebben in Best. Heel gevaarlijk naast de McDonalds gevestigd. De bespaartip ‘Nooit boodschappen doen met honger’ is nog nooit zo van toepassing geweest. Anyway, dat pick up point is dus heel handig voor grote boodschappen, bijvoorbeeld met kerst of een feestje. Ik vul mijn winkelmandje rustig vanuit huis en hoef maar bij het pick up point binnen te rijden om alles op te halen. Heerlijk voor dagen die toch al hectisch genoeg zijn en het bespaard een hoop tijd en geld van impulsaankopen.

Zo grappig om te zien dat mijn manier van boodschappen doen in een half jaar tijd best wel is veranderd, puur door een vrij kleine verandering.

Welke supermarkt is jouw favoriet?

 

2 gedachten over “Dit is de supermarkt waar ik het liefste shop”

  1. Ik ga ook altijd eerst na de lidl en dan naar de AH. 1x in de zoveel tijd ook naar de nettorama, vooral als ze goede aanbiedingen hebben van bijv wasmiddel of als het bier in de aanbieding is. Maar dat is voor jou weer een stukje verder. Maar bij de nettorama ben ik over het algemeen het goedkoopste uitm

Reacties zijn gesloten.