favoriete supermarkt winter 2020
Boodschappen

Dit is mijn favoriete supermarkt – winter 2020

Ik was oude artikelen terug aan het lezen en zag een artikel over mijn favoriete supermarkt en hoe ik mijn boodschappen plan. Het viel me op dat daar eigenlijk sinds kort weer het een en ander in is veranderd.

Lidl is geen favoriet meer

Heel december heb ik geen voet in de Lidl gezet en eigenlijk vanaf het moment dat het Delicieux-assortiment voor kerst werd ingevoerd maar sporadisch. Nu januari weer op zijn eind loopt kan ik ook daarover zeggen dat ik maar een enkele keer voor meer dan ‘een paar dingen’ bij de Lidl ben geweest. Los van de verleidingen in de speciale actieweken heb ik daar een belangrijke reden voor. Mijn weekboodschappen bestaan over het algemeen vooral uit verse producten. Groenten, vlees(vervangers), kaas etc en bij ‘mijn’ Lidl vis ik telkens achter het net of is de kwaliteit toch niet naar wens. Een paprika trio (of stoplicht, vind ik leuker klinken) bijvoorbeeld bevat een enorme groene paprika, een ‘normale’ gele en dan een ieniemienie rood paprikaatje.

Ja potdikkie dat is niet waarom ik voor een stoplicht kies. Dan zijn er vaak ook nog een flink aantal (verse) producten niet aanwezig. Dit betekent dat ik toch nog naar de Albert Heijn moet, zoals ik in het vorige artikel ook deed. Na de drukte van de Lidl staat me het alleen vaak tegen om nog een tweede winkel te bezoeken. Ik kies er daarom tegenwoordig vaak voor om direct naar Albert Heijn te gaan en eventueel nog 1 of 2 dingen bij Lidl te halen.

Albert Heijn bespaart

Met een goed gepland weekmenu en dus een compleet boodschappenlijstje ben ik bij Albert Heijn niet meer kwijt dan bij Lidl. Zeker als je dan bedenkt dat er zelden ongeplande items blijven hangen. Ja zelden, want ik ben natuurlijk ook niet perfect, haha. Maar zeker is dat ik het bij een winkel als Albert Heijn makkelijker vind om me aan mijn lijstje te houden dan bij een Lidl, vooral omdat hij vaak beter op voorraad is en ik dus geen aanpassingen aan mijn wensen hoef te doen. Wat ik ook fijn vind aan de keus bij Albert Heijn ten opzichte van Lidl is verschillende formaten porties, bijvoorbeeld in sla en gekruide aardappeltjes. Doordat ik daar een formaat kan kiezen wat past bij mijn plannen hoef ik minder restjes te verwerken en ben ik onder de streep minder kwijt.

Dit allemaal nog los van de goede prijs-kwaliteit verhouding van AH basic en alle mooie bonus aanbiedingen, waar ik met liefde gebruik van maak. Moet je bij Lidl regelmatig grote hoeveelheden kopen om goede deals te krijgen, valt dat bij AH zelfs met 1+1 gratis nog redelijk mee.

Plus is alleen voor de aanbiedingen

Hoewel ik Plus een heel fijne winkel vind wat betreft ervaring, assortiment en personeel kom ik er nooit meer. De reden hiervoor is dat ik toch merk dat ik er veel meer kwijt ben dan bij andere winkels. Dit komt vooral omdat ik bij Plus in veel gevallen de goedkope, budget optie mis. Daarnaast is Plus ook wel een klein stukje verder rijden dan de Albert Heijn en Lidl, wat me zeker weerhoud om daar heen te gaan.

Vriend shopt nog steeds bij Aldi en Jan Linders

Mijn vriend werkt vlakbij een Jan Linders en komt onderweg ook nog langs een Aldi. Daarom gaat hij meestal naar deze winkels als daar aanbiedingen zijn. Vaak koopt hij dan ook wel wat dingen die hij lekker vindt voor zichzelf (en soms chocola voor mij) maar dat is geen ramp want de aanbiedingen zijn niet elke week zo goed dat we erheen moeten. Soms moet hij er wel heen voor mij als ik een smaaktest heb voor iets hier op de blog, dat doet hij dan ook en dat vind ik heel lief!

Jumbo en Albert Heijn voor de bezorgde boodschappen

Als er boodschappen gedaan moeten worden voor verjaardagen of feestdagen bestel ik ze het liefst. Gewone weekboodschappen vind ik met de minimale besteding van €50,00 tot €70,00 nog een beetje onhandig. Ik hoop vlug gebruik te kunnen gaan maken van Picnic, maar dat is (nog) niet beschikbaar waar ik woon. Daarom kies ik voor Jumbo bij boodschappen onder de €70,00 en voor Albert Heijn bij boodschappen boven de €70,00.

Sinds de vorige keer ben ik vooral heel veel minder vaak boodschappen gaan doen. Hoewel ik toen al zo min mogelijk naar de supermarkt ging was het toch minstens 2 keer per week. Tegenwoordig zit ik eerder aan maximaal 2 keer in de week. Het aantal supermarkten (ik wilde winkels schrijven, maar ik tel bijvoorbeeld Kruidvat en Action niet mee) is van minimaal 2 per week ook naar maximaal 2 per week gegaan. Dat samen met mijn voorraad zorgt echt voor heel veel rust in de boodschappen routine. Iets wat mij in de afgelopen tijd echt enorm heeft geholpen.

Wat is jouw favoriete supermarkt?

12 gedachten over “Dit is mijn favoriete supermarkt – winter 2020”

 1. Ik haal bij Aldi/AH en verzorgingsprod.bij Action.
  Aanbiedingen bij Plus of huismerk chips.
  Kat-eten bij Lidl.
  Jullie zijn met 2,dan vind ik een budget van 70.
  Niet echt gierig..hahaha.
  Ik probeer daar zeker onder te zitten,we zijn met 4.
  Maar ook wel met 5 en soms met 6.
  Ik gooi zelden eten weg.

 2. Ik doe praktisch al mijn boodschappen bij Albert Heijn. Er zit een ienimini jumbo in de wijk, maar die hebben vaak dingen niet of het is op. Dus de AH bij mijn werk, kan het meteen mee met de auto, of in het weekend de AH in het centrum. Sporadisch ga ik voor een actie naar een andere winkel, maar bijna alles is AH bij mij.

 3. Wij hebben een routine waarbij ik een keer per week vanuit mijn werk bij de Lidl langs ga en mijn vriend dan kleine dingetjes/verse spullen bij de Plus haalt. Bij mijn Lidl valt het wel mee qua dingen die op zijn, al heb je soms een dag waarbij je echt 3 dingen van je lijstje niet kunt kopen. Aldi, Jan Linders en Coop (bij die laatste halen we 1/2 keer per maand een TGTG-pakket) komen erbij voor goede aanbiedingen omdat ze vaak wel in te plannen zijn. En daarnaast schakelen mijn moeder, zus en ik elkaar wel eens in voor goede aanbiedingen ergens. Ook delen we vaak fruit als het een bulkaanbieding is (3 kilo appels voor 2 euro)

 4. Dat is ook de reden dat we onze weekboodschappen ook niet bestellen. Vorig jaar hebben we gemiddeld €55,00 per week uitgegeven aan boodschappen/ eten. Inclusief een wijntje in het weekend en af en toe McDonalds en/ of Domino’s en zo. Komend jaar hoop ik dat naar €50,00 terug te kunnen brengen. Ik heb echter geen vast weekbudget, de ene week gaat er dankzij goede aanbiedingen €100 uit, maar dan leven we de week daarna puur van wat we nog hebben en geef ik niks uit.

 5. De AH XL is favoriete en we gaan zeker 4 x per week ook ivm met die speciale sushi bar. Wij zijn met 5 personen en 2 katten.
  Daarnaast haal ik brood bij de bakker en vlees bij de slager.

  Wij zijn gemiddeld 175-200 pw kwijt.

 6. Sushi bar is wel verleidelijk ja! Toen mijn vriend nog vlakbij de XL woonde kwam ik er ook graag, zo lekker ruim en uitgebreid assortiment. Ik vind je budget heel netjes, zeker als de sushi bar je favoriete onderdeel is, hahaha. Met zo’n lekker groot gezin heb je natuurlijk altijd een minimum wat je meer kwijt bent ten opzichte van een 2 persoonshuishouden.

 7. ik bestel alles bij PLUS en dat wordt bezorgd. Ze bezorgen al vanaf 25 euro, vind ik een prima bedrag als je alleen woont zoals ik. Ze hebben vaak goede aanbiedingen. Ik bestel alles online, vanwege slecht ter been zijn en niet meer kunnen winkelen. Brood bestel ik bij de bakker, dat is toch smakelijker. Vlees eet ik nauwelijks, en als ik het eet is het van dieren hier uit de buurt die in de wei hebben gelopen en alle ruimte hadden.
  Berber

 8. Ik vind Plus gewoon echt veel te duur, wilde laatst inderdaad bestellen en ik zat al zo vlug aan de 25 euro dat ik maar heb weg geklikt.

 9. Online de vaste weekboodschappen bij Jumbo,, dan naar de Lidl voor interessante aanbiedingen (ik kijk de folder er eerst op na) en ook naar AH voor de bonusartikelen. Die kopen we overigens alleen als we ze altijd al kopen. Tomaten, aubergines, paprika’s, druiven, avocado’s en nog wat dingen bij Sahan, een grote Turkse supermarkt. Altijd alles met een boodschappenlijstje ( we plannen een weekmenu) en zodoende bijna nooit rare impulsaankopen.

 10. Was bij mij altijd hoogvliet ,maar ze zijn duurder geworden ! Nu ga ik meestal naar Dirk

 11. Hi ,

  Weet niet of je het inmiddels al weet maar je kunt al vanaf 50 euro bestellen bij AH. Dit geldt op dinsdag-woensdag en donderdag.

  Groetjes Jessica

 12. Klopt inderdaad! Echt heel fijn. Heb er gebruik van gemaakt toen ze 1+1 gratis hadden op One Blade scheermesjes, maar was nog moeilijk om aan de €50,00 te komen, haha.

Reacties zijn gesloten.