kerstboom
Blogmas 2018

Dit is mijn kerstboom dit jaar! (En mijn favoriete ornamenten.)

Als december in zicht komt begint het altijd te kriebelen. Wanneer ga ik de kerstboom opzetten? Ik wacht eigenlijk altijd tot 5 december, maar als het dan zo ver is dan is dat echt mijn favoriete moment van het jaar. Mijn basisboom is wit met zilver en de hoofdkleur die erbij komt is rood, maar omdat ik elk jaar één (of een paar) ornamenten koop die mijn jaar vertegenwoordigen zijn er ook wat andere kleuren ingeslopen. Bij elk ornament dat uit de doos komt, komt ook de herinnering omhoog die erbij hoort. Ik heb daarom wel een aantal favoriete ornamenten en sta soms bijna met tranen in mijn ogen. Zeker als ik een ornament niet helemaal meer kon herinneren.

De boom zelf komt van Lidl. Ik kocht hem voor kerst 2016, maar ik heb ze nu ook nog zien liggen. Hij was 40 euro en ik vind hem echt prachtig. Met 180 echt een prima formaat, mooie kleur en als er ornamenten in zitten is hij echt helemaal perfect. Anyway, dit zijn mijn favoriete ornamenten.

Albert Heijn – Hamster ornament (2017)

Omdat 2017 wel echt voelde als ‘het jaar van Gierige Gerda’ was dit een onmisbaar ornament. Ik was er echt direct verliefd op toen ik zag dat ze uitgekomen waren. Al vond ik ze met 5 euro wel een beetje duur, om in de sfeer te blijven. Dit jaar zijn er ook kersttruien uitgekomen met mijn favoriete knaagdieren erop en natuurlijk heb ik die ook meteen meegenomen natuurlijk.

Xenos – Follow your dreams (2017)

Ook van vorig jaar en óók vanwege Gierige Gerda. In januari zou ik beginnen met mijn YouTube kanaal en een te gekke samenwerking met folderdistributeur Spotta. Hoewel ik mij al super succesvol voelde zou ik alleen maar succesvoller worden. YouTube flopte een beetje, vooral omdat ik mijzelf (nog) niet super lekker voelde voor de camera. Maar dat zorgde er wel voor dat ik dit blog ben beginnen en dat is zeker geen flop gebleken! Voor volgend jaar telt deze bal dus nog net zo hard!

Xenos – Auto met kerstboom (2016)

Geen speciale reden waarom ik deze zo leuk vind, maar het is en blijft gewoon een super schattig ding.

Ikea – Zweedse stijl ballen (2009)

Ik kocht deze ballen volgens mij na mijn laatste kerst dat ik thuis woonde, toen de kerstitems in de aanbieding waren bij Ikea. Het fijne van deze ballen (en pegels) is dat ze van plastic zijn en dus niet kapot kunnen vallen. Ik vind de kleuren echt prachtig en super kerstig. De eerste jaren dat ik een eigen kerstboom had was de kleur niet helemaal geschikt om met deze te combineren en ik heb een paar keer op het punt gestaan om ze naar de kringloop te brengen. Maar oh, ik ben zo blij dat ik dat niet gedaan heb!

Sinterklaas – Cupcake kerstballen (2010)

Ik won deze cupcake decoratie tijdens een Sinterklaasdobbelavond met collega’s. Helaas vond mijn toenmalige vriend het niet goed als ik ze in de boom zou hangen, dus toen ik in 2016 deze boom kocht en helemaal zelf mocht kiezen wat erin kwam wist ik meteen dat deze zeker in mijn kerstboom zouden hangen! Ook deze waren bijna richting kringloop gegaan, maar gelukkig heb ik niets naar de kringloop gedaan. Al wil ik er deze december wel nog graag even heen om te kijken of ze wat leuks hebben…

Coppelmans – Uil kerstbal (2015)

Een prachtige kerstbal met een sneeuwuil erop, die ik kocht tijdens de VIP kerstavond bij tuincentrum Coppelmans. Waar ik vlak daarvoor ook een sneeuwuil had vastgehouden. Het was een zware periode waarin ik net de verbouwing van mijn appartement achter de rug had. Het vasthouden van de uil was een hoogtepunt en ik genoot er echt enorm van om mijn favoriete vogel zo dichtbij te hebben.

Heb jij kerstboomornamenten met een speciaal verhaal?

2 gedachten over “Dit is mijn kerstboom dit jaar! (En mijn favoriete ornamenten.)”

  1. Mijn vriend en ik hebben vorig jaar nieuwe kerstballen gekocht en als hoofdkleur zijn we voor royalblue met wit gegaan. Niet wetende dat ik hem in maart tijdens onze vakantie ten huwelijk zou vragen en alles op onze bruiloft ook royalblue is. K bedacht mij dat pas vorige week toen ik de kerstballen weer zag. Daarnaast hebben we een ornament van 2 gingerbreadpoppetjes met de tekst our first christmas together. Omdat het onze eerste kerst samen was, kennen elkaar sinds 25-11-2017 en het was gelijk liefde op het eerste gezicht

Reacties zijn gesloten.