kerstliedjes
Blogmas 2018

Mijn kerstliedjes top 8

Heerlijk vind ik het, dat er nu (weer) kerstliedjes op de radio worden gedraaid. Na 26 december ben ik ze ook weer kotsbeu voor de maanden erna, maar voor nu geniet ik er nog van als er kerstmuziek op komt. Het zijn de klassiekers die een warm gevoel geven. Cd’s waren in mijn jonge jaren nog erg kostbare producten (soms betaalde je wel een gulden of 50 voor een nieuwe release) en als oplossing daarvoor had ik verschillende verzamelalbums, waarop hits stonden die waren ingezongen door andere, onbekende zangers en zangeressen. Ik had een romantische versie, een van de Grease soundtrack en natuurlijk ook eentje met kerstliedjes. Ik wist dus nooit van wie de liedjes waren die ik hoorde op mijn cd. Gelukkig weet ik het inmiddels wel en heb ik ook wel wat favoriete kerstnummers.

8. Britney Spears – My only wish (this year)

Confession: onder invloed van wijn. Veel wijn. Maakte ik in de begin dagen van YouTube eens een playback video van deze hit van Britney. Geen idee waarom ik het ook daadwerkelijk online heb gegooid toen maar ik dank God op mijn blote knieën dat ik daar geen reputatie als internetgekkie aan over heb gehouden.

7. Backstreet boys – Christmas time

Tot afgelopen maandag wist ik niet eens van het bestaan van een Backstreet boys kerstplaat af, maar toen ik hem hoorde op de radio wist ik meteen; dit is mijn Kersttune dit jaar! De heerlijke kerstnostalgie gecombineerd met nostalgie van de brugklas. Love it!

6. Youp van ’t Hek – Flappie

“Het was kerstochtend 1961, ik weet het nog zo goed…” Onmisbaar toch dit nummer in de kersttijd?

5. Kylie Minogue – Santa baby

Zo lekker decadent en sexy. Heerlijk om mee te zingen.

4. Michael Bublé – It’s beginning to look a lot like christmas

Klassieker gebracht door dé crooner van deze tijd. Ik ben dol op Michael en zijn muziek en eigenlijk is heel het kerstalbum favoriet, maar ik moest er voor deze lijst ééntje kiezen natuurlijk.

3. Jona Lewie – Stop the cavalry

Ik heb me nooit gerealiseerd waar dit nummer nu echt over gaat, maar nu ik hem met clip en al heb gezien… Lijkt me een prachtige boodschap, maar niet alleen voor de feestdagen, natuurlijk. Het kerstliedje van John Lennon met dezelfde strekking kennen we allemaal, maar deze heeft altijd iets magisch gehad voor mij.

3. Paul McCartney – Wonderful christmas time

Over the Beatles gesproken; ik wist dus heel lang niet dat dit nummer van Paul McCartney was. Deze stond op natuurlijk op mijn covers cd (net als Stop the cavalry en bijvoorbeeld ook Do they know it’s christmas) en ik skipte er altijd heen want ik vond hem heerlijk.

2. Spike Jones & His city slickers – All I want for christmas (is my two front teeth)

Schattig, klassiek, grappig en kerstig. Wat wil je nog meer? Ja misschien je voortanden als je die niet meer hebt…

1. Ronan Keating & Stephen Gately – Little drummer boy

Ten tijde van het uitkomen van het winter/ kerstalbum was zijn oude Boyzone bandmaatje Stephen Gately net overleden. Als grote fan raakte mij dit enorm en dat hij nog op dit nummer (en later ook nog een hit van Boyzone zelf) te horen is was dus meteen een troost. Bijna 10 jaar later, wauw ik verschiet daarvan, geniet ik nog steeds van dit nummer en vooral van Stephens engelachtige achtergrondzang.

Wat is jouw favoriete kerstnummer?

1 gedachte over “Mijn kerstliedjes top 8”

  1. Bing Crosby – White Christmas.
    Mijn favoriet op no. 1.

    Ik liet mijn vrouw geboren in Zuid-Afrika “All I want for Christmas is my two front teeth” horen. Het is 48 jaar geleden dat ze dit voor het eerst hoorde en voor het laatst zelf zong. Toen was ze vijf jaar. Leuk!

Reacties zijn gesloten.