kerst 2019
Blogmas 2018

Je voorbereidingen voor kerst 2019 beginnen NÚ!

Nu ik toch bezig ben ga ik nog even door met plannen van de feestmaand. Want er wordt toch steeds weer gezegd dat december oh zo duur is, terwijl we al maanden van tevoren weten dat het eraan komt en we ons er dus prima op voor zouden kunnen bereiden. Nu we nog midden in december 2018 zitten is dit hét ideale moment om na te denken over je budget voor kerst volgend jaar. Zodat jij je al in de eerste 11 maanden van 2019 klaarmaakt voor de december feestmaand.

Houdt je uitgaven bij

Als je in maart nog gaat terug proberen te halen wat je allemaal uit hebt gegeven in december weet je natuurlijk de helft niet meer, daarom is het verstandig om vast alles op te schrijven. Welk bedrag heb je uitgegeven aan cadeautjes, het snoep op Sinterklaasavond, het kerstontbijt en natuurlijk alle andere uitgaven die je zou scharen onder ‘december uitgaven’. Een lunch in de stad ‘omdat je toch vakantie hebt’ reken je wel, maar je avondeten op woensdag 12 december valt gewoon onder je normale budget. Als je dan al deze kosten op 1 januari bij elkaar op telt en deelt door 12 maanden kun je elke maand een bepaald bedrag opzij zetten voor de feestdagen. Reserveer daar een deel van voor cadeautjes in de loop van het jaar.

Uitverkoop

De uitverkoop direct na kerst kan een goed moment zijn om vast wat dingen in te slaan voor de volgende kerst. Denk daarbij aan houdbare producten zoals servetten, inpakpapier, maar ook decoraties, verlichting en zelfs je kerstboom! Een mooie kunstkerstboom kan wel de helft goedkoper zijn na kerst en je bespaard er in de jaren erna flink mee. Nu heb je er dít jaar nog niet voor kunnen sparen, maar misschien is het een idee om bij je spaarplan voor volgend jaar te tellen? Dan zijn er voor kerst 2019 natuurlijk ook nog ‘gewone’ uitverkoop periodes, in januari/ februari en juli/augustus. Tijdens de zomeruitverkoop zou je al kunnen kijken wat voor december cadeautjes je zou kunnen inslaan, zodat je enorm bespaard.

Verlanglijstje

Hou de wensen van je geliefden goed in de gaten en schrijf op wat de prijs van dat product is. Meeste mensen weten bij het maken van een verlanglijstje niet meer wat ze ook alweer allemaal graag zouden willen, maar als je door de stad banjert met je moeder wijst ze vast dingen aan die ze graag zou willen. Doordat je ook weet wat een product op dát moment kost kun je ook de tijd nemen om na te gaan of het nog in prijs daalt, bijvoorbeeld in de uitverkoop of tijdens een andere speciale kortingsactie.

Door het hele jaar (en niet enkel vanaf half november) bezig te zijn met kerst verspreid je het plezier niet alleen, maar maak je de kosten ook een stuk dragelijker. Spaar in ‘zuinige’ maanden wat meer, zodat je bijvoorbeeld in de vakantieperiode juist niet hoeft te sparen of wat minder. Plan het in zoals het voor jou voordelig is, want omdat geen enkele portemonnee hetzelfde is zal ook elke planning anders zijn.

Denk jij al in januari na over de kerst van dat jaar?

1 gedachte over “Je voorbereidingen voor kerst 2019 beginnen NÚ!”

  1. Ik begin in Januari elke week 5 euro apart te leggen en doe dit 48 weken. Eindbedrag is voor sint en kerstcadeaus voor mijn kinderen. Als ik tussendoor ergens een goede aanbieding van speelgoed zie gaat dit uit de enveloppe. Houd dan ook een briefje bij wat ik al heb gekocht en wat het kostte.

Reacties zijn gesloten.