Boodschappen

Dit is wat een werkweek in mijn leven kost (En wat ik betaald zou hebben zonder besparen)

Wat kost een week leven als je gierige Gerda bent? Als je een voorraad ter waarde van €2000,00 hebt? Als je vriezer uitpuilt. Als je geen rekening hoeft te houden met grote uitgaven aan boodschappen? Ik hield het in mei al een week bij, dit gaat puur over verbruiksproducten en gelden voor één persoon in een tweepersoonshuishouden.

Maandag – kosten: €4,02 (Dit had het normaal gekost: €7,05)

De eerste dag dat ik al mijn kosten bij ga houden. Voor ontbijt drink ik drie koppen koffie. Deze koffie kocht ik met een cadeaukaart van Hema, gewonnen tijdens een gratis deelname aan de Postcode loterij, en was dus helemaal gratis. Normaal zou dit me €0,10 per kopje kosten.

Daarbij at ik 2 zelfgebakken haverkoeken. Ik ben geen grote ontbijter, dus eet graag een koek als ontbijt. Zelfgemaakt weet ik precies wat er in zit en is het stukken goedkoper. De 15 koeken die ik deze keer bakte kosten me maar €0,83. Dat is ongeveer €0,05 per koek. Normaal zou ik er eentje nemen van bijvoorbeeld Leev. Dan zou het mij €0,71 per koek kosten.

Mijn lunch is vandaag een beetje simpel ik maak een wrap met kaas uit de Airfryer. Dit kost me €0,11 voor de wrap en €0,42 voor de kaas. Hiervoor heb ik ‘gewoon’ de normale prijs betaald, dus geen korting. Ik drink er wel een kopje thee bij dat ik in de actie van tweede halve prijs heb gekocht. Dit kost dus nu €0,04 in plaats van €0,06.

Avondeten is luxe. Ik had namelijk nog sla van mijn bestelling bij Butlon en voorgesneden frietjes over. Ik besloot er ook de biefstuk bij te maken die ik ook bij Butlon kocht. De sla kostte bij Butlon maar €1,00 voor 125 gram. Gemengde sla kost normaal al vlug €1,50 bij Albert Heijn. De entrecote kostte €4,50 voor 225 gram, normaal zou je daarvoor ongeveer €7,00 betalen. De frietaardappelen kocht ik bij Jumbo. Deze waren in de aanbieding, twee zakken van drie kilo voor €3,00. Normaal zou dit €2,99 per zak kosten. Ik gebruikte ongeveer 400 gram. Dit kost dus ongeveer €0,20 in plaats van normaal €0,40. Bij de salade gebruikte ik nog een zakje Hak saladeverrijkers die ik ooit gratis heb gekregen, maar normaal ook wel dik €1,00 kosten. Deze moeten echt op, want ze zijn al even over de datum. Gelukkig blijven dat soort dingen nog prima eetbaar. Ik deel dit avondeten wel met mijn vriend dus voor de berekening deel ik het door 2.

Ik eet nog een toetje van €0,50, gekocht voor de volle prijs, maar drink ‘s avonds verder alleen water voor ik ga slapen.

Dinsdag – kosten: €2,63 (Normaal: €3,53)

Ik begin de dag vandaag weer met 3 koppen gratis koffie. Gisteren heb ik de laatste twee haverkoeken op en nog geen nieuwe gebakken. Dus ik ontbijt niet. I know, heel slecht maar de waarheid.

Als lunch eet ik de salade die over was van gisteravond, ik maak er wat croutons in van een afbakbroodje uit de koelkast. Deze zijn €0,08 per stuk. Ik drink er een kop thee bij. Vandaag is podcast dag dus ik pak er ook water bij. Na het opnemen van de podcast heb ik lekkere trek en maak ik nog een wrap uit de Airfryer, zoals gisteren. Dit kost €0,11 voor de wrap en €0,42 voor de kaas. Ik drink er ook een blikje cassis bij. Dit kostte €0,39.

Vanavond eten we vegetarische couscous. Daarom haal ik al op tijd de halloumi uit de vriezer. Wij eten twee keer van één pakje halloumi. Ik kocht deze met 25% korting, normaal zou een half pakje me €1,60 kosten. Nu maar €1,20 dat is mooi meegenomen. De courgette komt uit de koelkast en werd vorige week voor €0,50 aangeschaft bij Aldi, ook dat scheelt ongeveer €0,15 met de normale prijs van €0,65. Paprika komt uit een stoplicht en kostte normale prijs €0,50. Ik gebruik de komkommer die we van mijn schoonmoeder kregen, die was dus gratis in plaats van €0,60. Ik gebruik de bulgur die ik al open heb i.p.v. couscous. Dit is ongeveer €0,20 en dat heb ik er ook voor betaald.

‘S avonds eet ik nog de andere helft van het toetje van gisteren op en drink ik nog een blikje cassis van €0,39 en verder alleen water.

Woensdag – kosten: €5,26 (Normaal: €13,59)

Ik begin de dag met een kopje koffie en ga daarna boodschappen doen, weer ontbijt ik niet. Ik koop eten voor de komende tien dagen, een blouse van Lekker Fred voor mijn vriend en een saus kannetje van Jamie Oliver voor mezelf. Ik geef ongeveer €30,00 uit waarvan €23,00 aan eten. In totaal bespaar ik €28,50. Maar goed, wat ik niet opmaak van deze boodschappen bereken ik ook niet.

Na het boodschappen doen heb ik nog wel zin in een kopje koffie. De gratis koffie van de afgelopen dagen is echter op, dus pak ik een doosje van de koffie van Koffievoordeel.nl. Voor deze koffie betaalde ik €0,12 per kopje, in plaats van €0,18 (volgens de website normaal zelfs €0,39 per kopje, maar voor die prijs wordt hij nooit verkocht.)

Mijn lunch is een restje van de couscous van gisteravond met daarbij een halve bol mozzarella. Deze kost €0,57 en omdat mijn bollen over de datum gingen heb ik eens geprobeerd ze in te vriezen. Gewoon met zakje en al, gisteravond toen ik zag dat ik couscous over had heb ik het in de koelkast laten ontdooien. Dat ging prima, ik proef geen smaak of textuur verschil. Weer wat geleerd dus! Ik drink ook een kop thee, dit keer is het Pickwick. Deze kostte €0,05 per kopje in plaats van €0,09 per kopje.

Voor avondeten maak ik meteen de paksoi die ik vanmorgen uit de uitverkoopbak viste klaar. De andere groenten kunnen nog wel wat langer mee, deze durf ik niet te bewaren voor na het weekend. Paksoi kost normaal gewoon €1,69 bij Jumbo, nu €0,50. Dat scheelt nogal! Samen met kip uit mijn vriezer, €5,00 i.p.v. €7,50 per kilo, wordt het een lekkere teriyaki roerbakschotel. Ik weet niet precies hoeveel de kruiden en specerijen me hebben gekost dus ik reken €0,50, dat lijkt me reëel.

Omdat het lang weekend is, morgen is Hemelvaart, drink ik vanavond al een paar wijntjes. Ik kocht deze wijn voor €2,32 in plaats van €7,99 per fles bij Wijnvoordeel.nl. Ja, sorry. Koffievoordeel.nl en Wijnvoordeel.nl zijn nu eenmaal webshops waar ik graag shop. We hebben ook nog zin in een avondsnack en gooien een paar chickenstrips in de Airfryer, dit kost ongeveer €1,25 en dat heb ik er ook voor betaald.

Donderdag – kosten: €3,55 (Normaal: €6,56)

Omdat het Hemelvaartsdag is kunnen we lekker uitslapen. Van vriend krijg ik vervolgens een kopje koffie op bed, zulke verwennerij! Ik ontbijt met 1 afbakcroissant (€0,25) en drink dan nog een kopje koffie.

Deze laatste twee dagen van de week ben ik alleen thuis, mijn vriend gaat samen met twee vrienden een weekend lang gamen. Ik heb daarom nog een zak M&M’s van hem gekregen en ga zelf allemaal lekkere dingen maken.

Ik maak zelf een liter bruiswater met de SodaStream. DIt kost ongeveer €0,25, een liter bruiswater uit de supermarkt zou dezelfde prijs hebben. Toch vind ik het fijn dat wij zo alle soorten frisdrank zelf kunnen maken. Alleen hebben we nog geen goede cassis siroop gevonden, helaas. Daarvan kopen we dus af en toe een paar blikjes en is dus een echte traktatie.

Daarna is het tijd voor avondeten en ik ga vandaag voor pizza. Net als gister ben ik alleen en ik trek zelfgemaakt pizzadeeg uit de vriezer. Dit deeg kost nog geen €0,30 om te maken, terwijl ik normaal uit luiheid gewoon kant-en-klaar deeg zou kopen van €1,99. Ik heb het opgerold zoals je dat ook koopt van JAN of Tante Fanny en dat gaat (in de vriezer) perfect en binnen een klein uurtje te gebruiken na ontdooien. Als topping gebruik ik créme fraiche (€0,69), serranoham (€1,00) en truffeltapenade (€0,25 ongeveer voor wat ik gebruik). Waar ik op bespaar is de manchego kaas die ik met 35% kocht. Ik gebruik ongeveer een kwart wat neer komt op €0,57 in plaats van €0,87. En ik gebruik wortelloof i.p.v. rucola als groene topping. Ik ben de rucola namelijk vergeten en dit leek me ook erg lekker. Dus dat is verspilling vrij in plaats van €0,89. Het deeg is goed voor 2 pizza’s, dus van de andere helft van het deeg maak ik knoflookbrood.

In de avond kijk ik nog lekker tv vanuit bed, maar eet ik verder niks meer als mijn gekregen M&M’s. Ik drink daarbij het bruiswater wat ik eerder vandaag maakte en maak de fles wijn van gisteren leeg.

Vrijdag – kosten: €6,99 (Normaal: €14,18)

Ook vandaag begin ik met een kop koffie en een croissant. Ik sta vrij laat op, dus eigenlijk is het een beetje een laat ontbijt. Ik drink ook nog een ijskoffie van €0,49.

Deze hele week heb ik ook gesnoept van een zakje Venco zwartwitjes, van €1,27. Drop is hier in huis echt onmisbaar. Ik probeer vaak wel wat drop te kopen als het in de aanbieding is, maar gek genoeg zijn onze favorieten dat bijna nooit. Ik ben ook nog steeds op zoek naar een goede deal voor dubbelzoute drop, maar die heb ik nog niet gevonden.

Om 16 uur hebben Iris van OneBrokeGirl.nl en ik een vrijmibo om vast te brainstormen over de podcast die we dinsdag op gaan nemen. Ik maak dus nog een fles wijn open van €2,32 in plaats van €7,99. Ik maak hierbij een kaasplankje voor mezelf, met een klein stukje manchego kaas (€0,57 in plaats van €0,87) en een halve longaniza droge worst (€1,08 in plaats van €1,67) en een broodje van €0,08. Ik heb natuurlijk totaal geen honger na deze hapjes en maak voor mezelf een uiensoep warm die ik eerder al van gratis uien maakte. Normaal zou deze soep €1,12 kosten om te maken. Mij kostte het slechts een fractie door deals op alle ingrediënten, laten we het houden op €0,56 voor de berekening. Ik maak voor hierbij ook nog een fles bruiswater voor €0,25.

Mijn avond ziet er eigenlijk weer hetzelfde uit, maar ik ga niet alleen tv kijken maar typ ook nog een eind weg voor mijn blog. Soms kan het heerlijk inspirerend werken. Zeker met M&M’s naast me en een lichte alcohol buzz werken bij mij op mijn creatieve snaren.

Wat ik elke dag gebruik – kosten: €0,98 (Normaal: €2,54)

Ik begin en eindig mijn dag natuurlijk met tandenpoetsen. Ik gebruik hiervoor op dit moment Aquafresh white & shine tandpasta. Deze tandpasta kost normaal €2,75 voor een tube van 75ml, maar dankzij mijn werk heb ik deze gratis. Dit gebeurd niet vaak, maar soms is dat wel een leuke bijkomstigheid. Je gebruikt ongeveer 2ml per poetsbeurt, dus in één week dus normaal zou dit me ongeveer €0,73 gekost hebben.

Mijn handen was ik in de badkamer met Unicura, deze kosten normaal meer dan €2,00. Ik betaalde (jaren geleden al) €0,75 per flesje. In de keuken staat een pompje gevuld met Dove. Deze kost normaal €1,99 voor een liter navulling, maar ik betaalde ook hiervoor slechts €0,75. Ik ga voor de berekening van vandaag uit van 5 ml zeepverbruik per dag van elke pomp. Dat is normaal €0,025 per dag voor de Unicura, met de aanbieding €0,008 per dag. Voor de Dove is dit normaal €0,01 per dag, nu €0,004.

Op het afwasmiddel dat ik kocht maakte ik winst. Normaal kosten deze flessen €1,99 per stuk, nu kocht ik er 3 voor €3,98 en kreeg ik €5,00 bol.com tegoed. Ik doe 4 maanden met een fles, dus de kosten per dag zijn normaal ongeveer €0,02 per dag, met deze actie verdien ik eigenlijk €0,004 per dag. De vaatwastabletten die ik op dit moment gebruik zijn gewoon van huismerk, deze zijn €0,07 per stuk, maar ik knip ze in twee. We hebben ook maar een halve vaatwasser en hij doet zijn werk niet zo goed helaas. We zetten de vaatwasser elke dag één keer aan.

Onder de douche maak ik gebruik van shampoo, conditioner en zeep. De shampoo is van Yves Rocher, deze koop ik meestal om aan de €10,00 te komen voor een gratis parfum. Hiermee bespaar ik dus soms wel €50,00, maar dit is moeilijk te beslissen. Ik douche elke 2 tot 3 dagen. Ik ga er even vanuit dat ik 50% bespaar op mijn douche- en verzorgingsproducten, voor dit alles reken ik €0,50 voor deze week en dus €1,00 voor normaal.

Omdat wij maar met twee volwassenen zijn (en eigenlijk altijd thuis zijn dankzij corona) hoeven we niet veel te wassen, deze vijf dagen draaien we twee wassen. Ik denk dat dat bij gezinnen met kinderen wel anders is! Maar goed dit kost mij nu €0,06 per wasbeurt, gemiddeld. Normaal zou ik voor de Color Reus die op dit moment bij de wasmachine staat €0,18 per wasbeurt kwijt zijn. Dat is nogal een verschil! Ik gebruik trouwens verder geen wasverzachter ofzo, soms gebruik ik azijn bij mijn was maar als die op is (zoals nu) kunnen er ook maanden voorbij gaan dat ik het niet gebruik.

Wat deze week heeft gekost – €23,43 (Normaal: €47,45)

Deze week was misschien niet echt een standaard week, maar eentje waarin ik nergens op heb gelet. Dat ik daarmee alsnog maar op €23,43 uitkwam, in plaats van dat het me €47,45 heeft gekost vind ik dan nog netjes.