Too good to go

Ik haalde een Too Good To Go box bij Backwerk in Eindhoven

Meestal haal ik mijn Too Good To Go boxen bij supermarkten. Dat zijn dan meestal producten met de houdbaarheidsdatum van die dag, je moet dus dingen direct opeten of invriezen. Het concept werd in het begin echter vooral gebruikt door horecagelegenheden, die hun verse producten na een dag weg moeten gooien, maar wat eigenlijk nog prima later te eten is. In mijn woonplaats zijn er echter geen horecagelegenheden die meedoen, dus ik moest mijn kans grijpen toen ik een keer in Eindhoven was.

Waarom koos ik voor Backwerk

Ik had een aantal opties voor boxen in Eindhoven. Voor zowel Backwerk als La Place had je tussen 16.50 en 17.00 uur om ze op te halen, allebei ophalen ging dus niet. Ik was bang dat ik bij La Place een drankje zou krijgen en dat zou niet handig zijn om mee te nemen. Eigenlijk wilde ik ook nog een box bij Monkey Coffee halen, maar deze waren uitverkocht voor ik kon reserveren. Ook twijfelde ik nog even over een box met chips, maar ook die leek me erg onpraktisch in de trein. Ik loop op dit soort dagen met krukken, dus ik heb mijn handen dan niet vrij.

Wat zat er in de box

  • Bruin broodje caprese
  • Wit broodje met kip
  • Bagel roomkaas
  • Croissant
  • Croissant kaas
  • Chocolade croissant
  • Citroen maanzaad muffin

Ik betaalde €3,99 voor deze box en één broodje kost normaal al €3,50, met alleen de belegde broodjes zit je dus al een waarde van €10,50. De box zou een waarde van €11,99 moeten hebben en met de andere snacks kom je daar dus makkelijk aan. Geweldig dus!

Meteen opeten

Een box van een horecagelegenheid is meer geschikt om direct of de volgende dag op te eten. Wij hebben meteen genoten van de belegde broodjes als avondeten. Omdat ik een hele dag geshopt had, en dat na het corona jaar niet meer gewend was, denk ik niet dat ik nog zin had om te koken. Dit was daarom perfect in plaats van bijvoorbeeld pizza bestellen. De croissants en muffin hebben we de volgende dag als lunch gegeten. Dat was ook heel erg lekker. Sterker nog; ik denk niet dat ik ooit zo’n lekkere Too Good To Go box heb gehad, want alles was heerlijk en het een nog lekkerder dan het andere.

Een echte aanrader dus wat mij betreft en zeker voor herhaling vatbaar. Het is ook niet per se een manier om te besparen, maar wel om jezelf voor weinig een keer lekker te verwennen!