blogmas 2020

Dit waren de 5 beste deals van 2020 (Meer dan 85 % bespaard!)

Het was dit jaar een beetje anders dan andere jaren. Waar ik normaal elke week wel naar een andere winkel wil gaan om zo de beste deals te scoren, wilde ik het afgelopen jaar het liefst zo min mogelijk naar de supermarkt. Dat zorgde na maart 2020 ook dat ik eigenlijk vooral van mijn voorraad heb geleefd, in plaats van nieuwe voorraad aangevuld. Gelukkig heb ik toch heel wat leuke deals kunnen scoren en vooral de eerste was met het vele thuiswerken wel heel erg welkom!

L’or koffiecapsules 440 stuks voor €10,00 (92% korting)

Het gebeurd niet vaak dat je naar de supermarkt gaat voor een product en precies dát item ligt mega goedkoop in de uitverkoopbak. Toch gebeurde het mij met koffie. Ik had mijn rondje door de supermarkt al gemaakt en 2 zakken Jumbo koffiecapsules in mijn karretje liggen toen ik bij de uitverkoopbak ging kijken. Daar zag ik dozen en dozen L’or koffiecapsules liggen. Een beetje sterker dan normaal, maar dat vinden we eigenlijk niet zo’n ramp. Ik besloot dus alles maar in te laden wat gewoon Lungo was. Dat waren een heleboel verpakkingen met 20 cups, maar ook 2 met 40 cups. Deze kosten normaal meer dan €10,00 en nu dus €0,50! Mijn plan was om €8,30 te betalen voor 72 cups, maar ik betaalde uiteindelijk slechts €2,70 meer voor een lading van 440 koffiecups. Er waren nog wat andere dingen voor €0,50, Calvé pindakaas en Aardappel anders, waardoor mijn totale korting op €126.00 kwam terwijl ik maar €16,00 hoefde te betalen.

Ruitenwisser vloeistof voor €0,25 (90% korting)

Telkens als ik bij Kruidvat kwam zag ik de ruitenwisservloeistof liggen. Gele sticker die de 50% aangaf, maar geen prijssticker. Maanden gingen voorbij en de voorraad bleef onaangeroerd. Tot de ruitenwisservloeistof uit mijn auto op was en ik dus nieuwe moest kopen. Ik herinnerde mij de voorraad bij Kruidvat en besloot een kijkje te nemen of dat er nog lag. Ik rekende op een prijs van €1,50 tot €2,00, omdat de normale prijs in mijn hoofd ergens tussen de €3,00 en €4,00 zou zitten. Maar de kassa gaf een normale prijs van €0,50 aan en met 50% korting werd dit €0,25. Ik zei dat ik dan alles mee zou nemen, 11 verpakkingen. Al maak ik het niet zelf op dan kan ik er vast wel vrienden en familie blij mee maken. (Psst, ik kwam er heel laat achter dat dit nog een deal was van 2019, maar wel van ná de blog over de beste deals van dat jaar. Dus ik vind dat het alsnog gewoon telt…)

Witte wijn voor €2,00 per fles (66% korting)

2020 was een goed wijnjaar. Al in januari scoorde ik wijn bij de Albert Heijn die ging verbouwen. Deze was met 50% afgeprijsd, maar als er nog 6 flessen waren kreeg ik wel 10% extra korting. Wat de totale korting op 55% bracht. Verder maakte ik gebruik van vele acties, maar de grote klapper kwam in september toen ik de wijn die ik toch al wilde kopen bij Jumbo vond met 66% korting. Het was een beetje hetzelfde verhaal als de koffie, alleen dan voor een iets hogere prijs.

Schwarzkopf haarverf voor €1,00 (93% korting)

Tijdens mijn bezoek aan Gulle Greet in Veenendaal kocht ik voor €1,00 haarverf van Swarzkopf. Ik heb deze nog niet gebruikt, maar een nieuwe kleur is altijd een gok en ‘mijn’ kleur is niet meer te koop. Ik moest dus wel wat nieuws en voor €1,00 durfde ik de gok wel aan. Het is een Duitse verpakking, maar dat maakt helemaal niet uit, maar maakt de korting wel moeilijker te bepalen. Ik koos er daarom voor om de prijs van bol.com te nemen als referentie en dat was €14,99. Het is nu eigenlijk wel weer heel hard nodig dat ik mijn haar ga verven en ik zal jullie zeker meenemen in de eerste verfervaring!

Odorex dry spray voor €1,00 (84% korting)

Last minute deed ik nog een heel goede vangst tijdens Black Friday. Bij Kruidvat was alle Odorex nu maar €1,00. Normaal gesproken doet de ‘dry’ lijn (de allerduurste) daar niet aan mee. Ik koop deze normaal dus met maximaal 50% korting. Gelukkig gebruik je er niet veel van. Maar nu was er een foutje op Kruidvat.nl en deed de dry-lijn wél mee. Tenminste online. Dus daar maakte ik meteen gebruik van en ik sloeg er genoeg in voor een lange tijd. Deze deal zal ik niet vlug opnieuw vinden én dit soort producten zijn heel lang houdbaar.

Toen ik ging verhuizen naar een wijk met Jumbo als dichtstbijzijnde supermarkt had ik niet verwacht dat ik daar mijn beste deals vandaan zou halen. En ik was zelfs even bang dat ik helemaal geen deals meer zou kunnen vinden zolang we nog met dat vervelende virus zouden zitten maar dat is gelukkig helemaal goed gekomen. Ik ben weer erg benieuwd wat we volgend jaar zullen krijgen wat betreft aanbiedingen, hopelijk weer wat leuke stuntweken en leuke aanbiedingen. Veel goedgevulde Too Good To Go boxen en goede vondsten in de uitverkoop bak. Het voelt bijna alsof ik echt iets heel spannends ga doen als ik eraan denk, met kriebels in mijn buik en alles, maar ik ga gewoon echt heel lekker op onverwachte deals…