Boodschappen

Dit zijn de beste acties voor vleesvervangers

Veel mensen zijn geïnteresseerd om vaker vegetarisch te eten. En ik geloof dat op dit moment de vleesvervangers sowieso goedkoper zijn dan dierlijke vleesproducten. Daar kun je van vinden wat je wil, maar voor mensen die graag (vaker) vegetarisch eten is het natuurlijk goed nieuws. Hoewel eieren, kikkererwten en linzen bijvoorbeeld ook goede en goedkope vleesvervangers zijn begrijp ik ook dat mensen soms een vega burger willen of iets wat op kip lijkt. Maar goed, ookal zijn ze goedkoper dan gewoon vlees; je wil nog steeds het liefst de aanbiedingen afwachten voor de allerbeste deals. Want de meeste vleesvervangers kun je gewoon invriezen. Hoewel er op sommige producten (vooral de burgers en het gehakt dat ‘net echt’ moet lijken) staat dat je ze niet in kan vriezen, kan dat prima. Grote vraag is alleen: wat is nou een goede deal voor vleesvervangers? Daar wil ik in dit artikel antwoord op geven.

Vivera – €0,99 per pak

Vooral bij de ‘minder landelijke supermarkten’ zoals Jan Linders, Hoogvliet en Vomar zijn de Vivera producten regelmatig voor €0,99 per pak in de aanbieding. Aangezien géén van de producten normaal goedkoper is dan €2,00 is dit altijd een goede deal, meer dan 50% korting. Deze actie is dus het moment om je vriezer vol te gooien met je favoriete vleesvervanger. Dirk had eind 2022 zelfs een aanbieding waarbij de Vivera zelfs maar 95 cent kostte! Hou dus vooral de meer lokale winkels in de gaten voor deze deal!

Vegetarische slager – 25% korting

In de Week Zonder Vlees (dit jaar van 6 t/m 12 maart) zijn de kortingen op de Vegetarische slager meestal hoger, maar normaal is alles boven de 25% korting een goede deal. Soms zijn er acties dat alles €2,00 kost, dan kun je beter de wat duurdere items inslaan. Met een percentage korting (of bijvoorbeeld tweede halve prijs) ben je voordeliger uit met de goedkopere producten. Als er een keer een actie met 1+1 gratis is of 50% korting dan is het helemaal bespaar feest.

Garden gourmet – 25% korting

Voor Garden gourmet telt eigenlijk precies hetzelfde als voor de Vegetarische slager. Er wordt weinig mee gestunt, het zijn best prijzige items en met 25% korting bespaar je al heel wat. Beide merken zijn natuurlijk ook echt wel bezig met het verbeteren van de smaak, of eigenlijk vooral gelijkenis, van vega met echt vlees en daarvoor is nu eenmaal geld nodig. Al kwam de Incredible Burger van Garden gourmet vorig jaar niet echt goed uit de bus toen ik een smaaktest deed.

Valess – 1+1 gratis

Hoewel met deze vleesvervanger ook wel eens wordt gestunt met acties met een vaste prijs kun je het beste kiezen voor een actie met 1+1 gratis. Dit komt omdat je met een actie waarbij de producten bijvoorbeeld €1,99 kosten bijna geen korting krijgt en dat is natuurlijk jammer.

Eigen merk vleesvervangers – elke actie

Tegenwoordig hebben steeds meer supermarkten ook hun eigen assortiment aan vleesvervangers. De één is daarin wat uitgebreider dan de ander, maar het groeit. Deze producten zijn over het algemeen al erg scherp geprijsd, zeker in tegenstelling tot de A-merken. Terwijl de producten meestal niet onder doen, al valt over smaak natuurlijk niet te twisten. Elke aanbieding met deze producten is daarom al goed. Meestal zijn ze rond de 25% en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Overige merken – 25% korting

Er zijn heel wat spelers op de vleesvervangers-markt en er komen er jaarlijks steeds meer bij. Ik kan daarom onmogelijk alle acties van alle merken vleesvervangers bespreken. Wel wil ik je meegeven dat over het algemeen 25% al een heel mooie korting is en alles wat je meer aan korting kunt krijgen is over het algemeen goed. Maak vooral goed gebruik van de acties die deze Week Zonder Vlees met zich meebrengen.

Weggooien is zonde

Vleesvervangers zijn over het algemeen wat langer houdbaar dan dierlijk vlees. Maar dat betekent niet dat ze niet over de datum kunnen gaan. Hou daarom de uitverkoopbakken bij je supermarkt goed in de gaten want ook daar kun je enorm goede deals scoren.

Mijn favoriete vleesvervanger is de vega schnitzel van Aldi. Eigenlijk altijd als ik daar kom gaat er een pakje in mijn mandje. Je betaalt nog geen €2,00 en ze zijn lekker, krokant en vooral heel belangrijk: niet droog. Iets wat mij steeds tegen zat met ‘echte’ schnitzel. Zou lekker zijn als ze ook nog vega schnitzel zouden maken met bepaalde kruiden. Hmmm. Ook shoarma vind ik prima om vegetarisch te eten en via Hello Fresh neem ik regelmatig vega runderreepjes. Maar het allerliefste kook ik gewoon zonder vleesvervangers.

Natuurlijk mis ik hier wat merken. Dus wil je weten of die ook in de aanbieding zijn. Of wil je elke week de beste deals op vleesvervangers? Gebruik dan de Reclamefolder app, in deze app kun je zoeken naar merken en producten om zo elke week de beste deals te zoeken bij jouw favoriete winkels. En natuurlijk deel ik de deals elke week op Instagram en Tiktok.

Dit artikel bevat affiliatelinks.