Reclamefolders
Boodschappen

Zo filter je de allerbeste aanbiedingen uit de reclamefolders

Folders zijn super fijn om te weten wat de aanbiedingen zijn voor de aankomende periode, maar ze kunnen ook goed misleidend zijn. Hoe groter en ‘flashier’ de prijs in de folders staat, des te meer moet je opletten. Vandaar dat ik mijn favoriete deals eens even op een rij heb gezet.

Groenten en fruit

De prijzen op groenten en fruit kunnen al heel erg fluctueren. Daarnaast zijn groenten en fruit belangrijk in een gezond dieet. Daarom is het moeilijk om te beslissen wat een goede aanbieding is voor groenten en fruit. Appels, komkommers en paprika moet ik toch vaak wel hebben. Elke korting is daarop beter dan de normale prijs betalen. Voor luxere producten maak ik de keuze als ze in met meer dan 25% korting in de aanbieding zijn.

Houdbare supermarkt producten

Meeste houdbare A-merk producten uit de supermarkt zijn regelmatig in de aanbieding met minstens 25% korting. Op veel producten is zelfs een korting van 50% of meer eerder regel dan uitzondering. Vergelijk voor deze productgroep altijd de aanbiedingsprijs met de prijzen van huismerk en budgetmerk. De ene keer zal het huismerk alsnog goedkoper zijn, maar ik heb vaak genoeg gemerkt dat juist het A-merk goedkoper is.

Verzorging en huishoudartikelen

Deze producten koop ik nooit, maar dan ook echt nooit voor meer dan 50% van het normale bedrag. Dit zijn producten die je makkelijk in voren kan kopen, dingen die geen houdbaarheidsdatum hebben waar je rekening mee moet houden en producten die je altijd nodig hebt. Hoewel er dus geen houdbaarheidsdatum op deze producten zit zou ik wel een beetje uitkijken met voorraad opbouwen. Bij een heel goede aanbieding die niet vaak voor komt zou ik gaan voor een voorraad van maximaal 1 jaar.

Frisdrank en alcohol

Voor frisdrank zijn velen (ik ook) best kieskeurig. Ik maak dan ook graag gebruik van aanbiedingen op mijn favorieten, liever koop ik ze helemaal niet zonder. Een korting van minstens 50% is genoeg voor het inslaan van een voorraadje, met minder korting koop ik het alleen voor de kortere termijn. Op alcohol mag niet meer dan 50% korting worden gegeven in Nederland. Een korting van 25% op bier is dan ook al een heel mooie deal, de prijs komt zelden (ver) onder de €10,00 voor een krat van 24 flesjes. Wijnen zijn vaker voor de volle 50% in de aanbieding. Afhankelijk van de soort wijn die je neemt, de bodemprijs voor een fles komt dan meestal nog rond de €3,00.

Wat is jouw favoriete deal?

2 gedachten over “Zo filter je de allerbeste aanbiedingen uit de reclamefolders”

  1. Bij mij komen de folders pas vaak halverwege de aanbiedingsperiode in de bus. Redelijke kans dat het dan niet meer verkrijgbaar is (want vaak op = op). Ik maak dan ook regelmatig gebruik van de app Reclamefolders om te kijken of iets in de aanbieding is. Je ziet dan ook andere aanbieders met mogelijk hetzelfde product nog iets goedkoper of dichter bij huis te koop.

  2. Sowieso ben ik voorstander van digitale folders! Ik gebruik zelf het liefste Spotta (app of website). Als je folders toch niet op tijd komen is een sticker plakken misschien wel een slimme optie, beter voor het milieu en voorkomt de frustratie van te laat bezorgde folders. 😉

Reacties zijn gesloten.