DIY tafelversiering kerst kersttafel kerstdiner
Kerst

DIY tafelversiering voor het kerstdiner

Ik hou er ontzettend van om de kamer te versieren met kerst, maar zelden is het ook zo dat ik voor kerstdiner moet zorgen. Nu is het niet 1 avond, maar beide kerstdiners en natuurlijk kerstavond. Dat was echter altijd al de avond die ik alleen met mijn vriend vier. Traditioneel is dat de avond van ‘voedselbank’, tapas eten op de bank en All You Need Is Love kijken.

Voor eerste en tweede kerstdag moest dus nog wel het een en ander geregeld worden voor het kerstdiner, waaronder de tafelschikking en versiering. Gelukkig kreeg ik van Viking een geweldige bloggerbox, het was wel even puzzelen wat ik met deze dingen kon doen. Wat er in de box zat was namelijk niet iets wat 1, 2, 3 tot mijn verbeelding sprak. Het is me toch gelukt om er iets van te maken naar mijn smaak. Sterker nog, een hele tafelschikking voor 2!

Menukaart

Ik ben dol op handlettering en doodling. Ik doe dat graag in mijn bullet journal, maar ook op kaarten. Ondanks dat ik er dus nog niet zo heel goed in ben. De leuke kalligrafeer-veer gebruikte ik dus om op het papier dat in het pakket zat mooie menukaartjes te schrijven. Dit is ons menu voor eerste kerstdag, als ik met mijn vriend alleen eet. De veer en de verpakking waar hij in zit doet me echt enorm aan Harry Potter denken, jou ook? Om de menukaartjes te kunnen neerzetten gebruikte ik simpelweg in stukjes geknipte en alufolie gewikkelde wcrolletjes. Verzwaard met een waxinelichtje, zodat alles niet omkukkeld. Ik vind het echt heel creatief en niet eens heel erg storend.

Plaatskaartjes


Met 2 personen is het misschien niet zo belangrijk om aan te geven wie waar moet zitten, maar toen ik deze houten schijfjes zag wist ik meteen hoe ik ze wilde gebruiken. Ook het touw komt uit de box. De servetten, ballen en candy canes komen uit eigen collectie. Het leuke is dat ik naast wat ik uit de box heb gekregen ik verder niks nieuws heb gebruikt. Alles wat je ziet had ik al en heb ik een nieuwe taak gegeven.

Tafelstuk

Herken je bijvoorbeeld de eucalyptusbladeren uit andere blogfoto’s? De dennentakken zijn van mijn kerstboom. Om deze dichter bij de muur te kunnen zetten heb ik de achterste 2 grootste takken niet gebruikt, maar dus wel in dit tafelstuk. Zo kon ik zonder extra kosten maken een prachtig tafelstuk maken. Ik ben er zelf echt heel blij mee. Gelukkig zat er wel binddraad in het pakket en ook de stokjes die het geheel bij elkaar houden komen uit het bloggerspakket. Net als de doorzichtige ballen die ik heb gevuld met zelfgemaakte confetti.

Het was echt heel erg leuk om eens uitgedaagd te worden om iets te doen met producten die ik normaal niet zo vlug zou gebruiken. Dat helpt ook om creativiteit te vinden in andere items in huis. Ik ben niet de enige blogger die deze box heeft ontvangen als je dus graag bij andere bloggers wil kijken wat zij hebben gecreëerd dan moet je op Instagram zoeken onder de hashtag vikingxmasdiy! Ik ben klaar voor de feestdagen, jij ook al?