Boodschappen

Hoe ik de kerstverleidingen in de supermarkt weersta

Nog 10 dagen voordat het daadwerkelijk kerst is. Er moeten dus nog wel wat dagelijkse boodschappen gedaan worden. In mijn andere december artikelen schreef ik heel stoer hoe je moet besparen op de kerstdis en waar ik mijn geld niet aan uitgeef in december. Maar ik durf ook best wel eerlijk te zeggen; ik vind het óók best moeilijk om de verleidingen in de aanloop naar de feestdagen te weerstaan. Hoe mij dat tóch lukt?

Ik blijf weg bij de grootste verleiding

Het is inmiddels al bijna 3 weken geleden dat ik voor het laatst bij de Lidl was en dat was alleen om even een cadeau te halen voor mijn vader. Boodschappen doe ik er al niet meer sinds het Delicieux assortiment is uitgerold. Waar ik pepernoten, kerstkransjes en andere zoetigheden prima kan weerstaan vind ik het moeilijk met hartige lekkernijen. Dus vind ik het erg moeilijk om geen onnodige dingen in mijn mandje te gooien bij de Duitse discounter. Er wegblijven is dan de beste tactiek, doordat ik dus geen onnodige dingen koop bespaar ik alsnog door naar AH te gaan in plaats van Lidl.

Boodschappenlijstje

Net als de rest van het jaar zorg ik dat ik een weekmenu maak en een boodschappenlijstje. Ik vind het alleen net even wat belangrijker om niet teveel door de winkel te hoeven crossen in deze tijd. Wel moet ik 1 ding bekennen. Nu die spaaractie van Albert Heijn met het winterdorp loopt kien ik mijn boodschappen wel zoveel mogelijk af op die €15,00 die je moet besteden voor een mini. Niet dat ik meer geld uit geef dan ik normaal zou doen, integendeel zou ik haast zeggen. Nu kies ik liever om in 1 keer voor €45,00 te shoppen en 3 huisjes te krijgen, terwijl ik anders misschien wel 2 keer voor €25,00 boodschappen had gedaan. Scheelt toch weer zo’n €,00!

Diepvries

Juist de feestmaand is voor mij een perfect moment om te zorgen dat de diepvries weer eens lekker helemaal leeg gemaakt wordt. Zo bespaar ik op de normale dagelijkse boodschappen, maar maak ik ook ruimte voor de aanbiedingen van het nieuwe jaar! Al is het natuurlijk altijd afwachten wat de aanbiedingen zullen zijn.

Extra tip voor de kerstboodschappen zelf

IJsjes in de vorm van een pinguïn, breekbrood in de vorm van een kerstboom en kruidenboter met een ander december thema, allemaal super cute natuurlijk. Toch koop ik van dit soort items toch liever de normale versies, vooral omdat dit soort kerstitems wel 2 of 3 keer zo duur zijn. Niet omdat de kwaliteit beter is of omdat de smaak exclusiever is, gewoon omdat het kerst is. Daarom kies ik er voor om niet voor deze marketingtrucs te vallen en de reguliere versies te kopen.

Je beslist altijd zelf wat er in je karretje terecht komt en zorg dat je daar een bewuste keuze in maakt. Dat is een goed punt om in je achterhoofd te houden. Alleen boodschappen doen, zonder zeurende kinderen of een partner die alles wat lekker is in het karretje gooit kan daarbij ook heel goed helpen.
.

1 gedachte over “Hoe ik de kerstverleidingen in de supermarkt weersta”

  1. Hoi Gerda, ik ben helaas de afgelopen weken wél gezwicht in de Lidl: sinterklaassnoepgoed (kikkers en muizen, gevulde speculaas) en kerstkransjes met fondantvulling en musket. Verder ben ik ook uit de buurt van het Delicieux aanbod gebleven want anders zou het misgaan ben ik bang!
    Omdat wij tijdens de kerstdagen op vakantie in het buitenland zijn en verder geen kerst vieren hoef ik gelukkig niet na te denken over kerstmenu’s en waar wat gekocht moet worden. Als we terugkomen ga ik weer gewoon online boodschappen bestellen en met een lijstje de overige dingen bij wat andere winkels kopen. Januari wordt onze ‘eet de voorraad op’ maand. Dit heb ik al vaker geprobeerd, maar dat lukt niet altijd. Ik ga mijn best weer doen!

Reacties zijn gesloten.