Niki Smit
Persoonlijk

Een kijkje in mijn verzameling…

Naast mijn enorme voorraad heb ik nóg een kleine verzameling, misschien wel eentje die je niet zou verwachten van een vrouw van mijn leeftijd. Want hoewel ik de doelgroep allang ontgroeid ben blijf ik enorme fan van (kinderboeken) schrijfster Niki Smit! De 100% serie en met name de 100% Coco boeken lees ik echt (nog steeds) met heel veel plezier. Nu komt er binnenkort een nieuw boek aan waarin Coco naar Berlijn gaat. Nog een klein maandje, maar ik kan bijna niet meer wachten hoor!

Over bloggen, vloggen en moderne girlpower

Het leuke aan de meisjes waarover Niki schrijft vind ik de enorme herkenbaarheid. Ze zijn onzeker over zichzelf, verliefd op jongens die onbereikbaar lijken en hebben meestal een wat eigenaardige kledingstijl. Tenminste volgens ‘de rest van de wereld’, die meestal vrij klein is op die leeftijd. Maar eigenlijk ben ik nog steeds wel heel erg zoals dat meisje van 13. Oké, ik geef er ietsje minder om wat andere van mij denken dan toen, maar uiteindelijk willen we toch ook wel een beetje leuk gevonden worden. Toch? Trouwens, dat Coco een modeblog begint in het eerste boek; dat kon nog niet eens toen ik 13 was! Ik ben in 2009 mijn eerste stappen gaan zetten in de blogwereld, toen was ik alláng geen 13 meer. Wel hoop ik met dit blog haar na te streven in het succes, haha.

Budgetproof verzamelen

Uiteindelijk heb ik in de tijd sinds ik het eerste boek begon te lezen, alle boeken verzameld. Maar natuurlijk wél op een budgetproof manier. Zo heb ik alle ‘oudere’ boeken gekocht/ verzameld via marktplaats, kringloopwinkels en rommelmarkten. Ook het spel vond ik bij de plaatselijke kringloop. De steeds nieuw uitgekomen boeken wilde ik natuurlijk direct hebben, hiervoor gebruikte ik dan cadeaubonnen die ik via het een of ander had verzameld. Op deze manier heeft mijn verzameling mij eigenlijk niet (direct) veel geld gekost, maar toch heb ik (bijna) mijn hele collectie compleet. Het enige wat nog mist zijn het kwartetspel, het modetekenboek en het nieuwe boek dus. Maar die laatste komt er zeker! Ik ben al aan het sparen voor een nieuwe cadeaubon die ik kan gebruiken om dit boek te kopen.

Spaar jij iets waarvoor je creatief bent geworden om het te financieren?
De link in dit artikel naar de verkoopsite van bol.com is een affiliatelink. Dit wil zeggen dat ik een kleine commissie krijg als jij het artikel koopt via deze link. Deze commissie wordt gebruikt voor het onderhoud van deze website, het kost jou niets extra.