Persoonlijk

Een telefoon kopen met elk budget

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met shop4hoesjes.nl via Blog Brains.

Een tijdje geleden hield mijn telefoon ineens op met opladen. Een kwaal die een jaar eerder ook al op had gespeeld. Ik kon het weer laten maken, maar besloot om een nieuwe te kopen. Door mijn werk vraag ik veel van mijn telefoon en na twee jaar intensief gebruik zijn mijn telefoons vaak toe aan pensioen. Dat betekent niet dat ik ze weg doe, normaal gaan ze naar een minder veeleisend familielid dat er nog heel wat jaren plezier van kan hebben. Dit kan alleen omdat ik goed voor mijn telefoons zorg. Graag neem ik je mee in mijn keuzeproces voor mijn nieuwste telefoon.

Wat is mijn budget?

Ik begon mijn zoektocht met beslissen wat mijn budget zou zijn voor deze telefoon. Eerlijk gezegd was dat niet veel. Ook al deed ik de aankoop voor mijn bedrijf en was het dus een zakelijke aankoop. Mijn budget zou ergens rond de €300,00 liggen. Dat vind ik te rechtvaardigen als ik over twee jaar weer toe ben aan een nieuwe telefoon. Al moet ik zeggen dat ik dat eigenlijk een belachelijk korte tijd vind, maar vaak merk ik dat ik belangrijke updates van bijvoorbeeld Instagram dan niet meer kan verwerken. En aangezien Instagram een heel belangrijk onderdeel van mijn werk is moet ik daar aan toe geven.

Wat zijn mijn wensen?

Vervolgens stelde ik mijn eisen op. Ik wilde natuurlijk een zo nieuw mogelijk besturingssysteem, veel opslagcapaciteit, dual-sim én een goede camera. Pfoe best veel eisen voor een klein budget, maar ik kon toch een leuk lijstje maken met verschillende merken en toestellen. Ik had ook nog even een Iphone op het oog, ondanks dat die een wat hoger budget had. Ik werk er graag mee, ze gingen bij mij tot nu toe altijd drie tot vier jaar mee. En het is voor makkelijker om er accesoires voor te vinden. Zoek op iPhone 13 mini hoesje en je vindt vele opties. Toch lag de iPhone nog steeds te ver buiten mijn budget en kwamen goedkopere telefoons beter overeen met de eisen die ik stelde.

Hoe ga je dat betalen?

Uiteindelijk maakte ik mijn keuzes en moest ik gaan beslissen waar en hoe ik mijn telefoon zou kopen. Hoewel ik altijd dacht dat je telefoon in zijn geheel betalen i.p.v. op afbetaling in je abonnement veel duurder was, bleek nu dat dit niet het geval was. Mijn telefoon sloot ik dus af met een abonnement, dat óók nog eens veel voordeliger was dan ik had verwacht. Het is dus goed om al je opties te bekijken. Ga je wel voor een duurder toestel? Houd er dan rekening mee dat je bij een toestelwaarde boven de €250,00 een bkr registratie krijgt. Dit is niet per se slecht, maar als jij een hypotheek of andere lening af wil sluiten heeft het invloed op de hoogte van het bedrag dat je kan lenen en die invloed is zwaar. Dus maak daarin de juiste afweging en betaal desnoods alles boven die €250,00 uit eigen zak.

Onderhoud van je telefoon

Dan heb je je telefoon in huis en zul je er goed voor moeten zorgen. Ik vind het altijd erg belangrijk om een hoesje om mijn telefoon te doen. Ze hoeven van mij niet mooi te zijn, maar wel goed om mijn telefoon zitten. Een schermprotector laat ik meestal achterwege, want die vertragen mijn werk. Natuurlijk zorg ik ook dat mijn telefoon sowieso niet valt, maar als ik naar mijn vriend kijk denk ik dat een hoesje echt wel veel verschil maakt. Ik moet het afkloppen maar alleen mijn iPhone 4 (die uit mijn zak viel toen ik enthousiast reageerde op de komst van Sinterklaas) heeft serieuze breuken gehad. En dat zijn dure telefoons, een iPhone 13 pro max hoesje is dus zeker geen overbodige luxe! Maar ook voor een Motorola, Nokia of Huawei moet je goed zorgen.

Ik kan ook nog wel een keer een review schrijven van de telefoon die ik uiteindelijk koos, een Motorola waar vaak op gereageerd wordt dat het zo’n groot apparaat is. Ik ben er heel blij mee. Voor nu hoop ik dat ik je kan helpen om net zo blij te zijn met je aankoop als ik en er nog lang plezier van te hebben!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met shop4hoesjes.nl via Blog Brains.