samenwerking

Een terrasoverkapping – hierom vind ik de investering dubbel en dwars waard

Dat ik pas geleden ben verhuisd laat ik in haast elk artikel wel doorschemeren. Ik moet ook wel zeggen dat ik heel erg gelukkig ben op deze nieuwe stek. Een groot deel van dit geluk zit hem in de tuin die bij het huis hoort. Na 10 jaar lang niet meer buiten te hebben gehad dan een balkonnetje waar net 1 stoel op past, is het heerlijk om gewoon even de tuin in te kunnen lopen. Wat ik niet per se had verwacht is hoe heerlijk ik de terras overkapping zou vinden. Want die zorgt ervoor dat we dus al sinds begin april kunnen genieten van onze tuin. Ook al verdient die nog wel wat aandacht, we kunnen niet alles tegelijk.

Parasol, zonnescherm of partytent

Ik heb in mijn leven al heel wat methodes voorbij zien komen om beschut te zitten in de tuin. We kennen ze allemaal wel; de parasol, zonnescherm (met gezellig streepjesstof) en de partytent. Meeste van deze zijn vooral bedoeld om met mooi weer uit de zon te zitten. Al lieten mijn oude buren hun partytent de hele zomer buiten staan, weer of geen weer. Wat me eigenlijk altijd tegenviel was de effectiviteit van de producten. En met een partytent zit je eigenlijk niet eens in de schaduw maar in het donker.

Mijn ervaring

Tijdens het klussen bleek al dat zo’n overkapping erg praktisch was. We hadden erg mooi weer, maar als het zou gaan regenen stond al onze troep droog. In de loop van april hoefde er steeds minder geklust te worden en raakte de tuin opgeruimd. Tegelijk werd het weer mooier. En konden we al heel erg snel genieten van het mooie weer, omdat we onder de overkapping toch wel beschut zaten. Met de stijgende temperatuur en de eerste tropische dagen hadden we er nogmaals voordeel van. Want onze slaapkamer zit beneden, met raam uitkijkend op de tuin. Doordat er dus geen rechtstreekse zon de slaapkamer in schijnt blijft het daar heerlijk koel. We hebben een tuin op het Westen, dus heel lang zon op de achterkant van het huis. Een parasol, zonnescherm of partytent hadden ons deze voordelen nooit kunnen geven en daarom ben ik oprecht super blij met onze overkapping. Noem me maar lui, dat hij er altijd staat en klaar is voor gebruik vind ik heerlijk!

Terrasoverkapping of tuinkamer

Ik ben dus al heel erg blij met de terrasoverkapping. Mijn vriend zou er eigenlijk het liefst een tuinkamer van maken. Dat is een overkapping die eigenlijk aan alle kanten afgesloten is/ kan worden. Niet geïsoleerd of verwarmd, want dan is het weer een serre. De zijkanten van de overkapping zijn al gesloten, dus er zouden voor een tuinkamer alleen maar glazen schuifwanden aan de voorkant hoeven worden geplaatst. Schijnbaar kan dat dus gewoon in een bestaande overkapping, wat natuurlijk wel geweldig is. Mochten we toch nog tot de beslissing komen om de overkapping dicht te maken. Een heater er in en we kunnen zelfs nog op mooie herfstdagen van onze tuin genieten!

Wat kost dat?

Wij hadden het geluk dat de vorige bewoner van dit huis de keus al had gemaakt om een overkapping te plaatsen. Toch zou die er zeker wel zijn gekomen, gezien het ons wel al heel erg fijn leek. Prijzen van een overkapping hangen natuurlijk heel erg af van je wensen, het formaat en of je het zelf monteert of niet. Bij Verasol kun je al terecht voor een terrasoverkapping vanaf €998,00 voor een Greenline Veranda van 3 bij 2,5 meter en een dak van polycarbonaat. Natuurlijk niet de prijs van een pakje boter, voor een terrasoverkapping echter een prima prijs. Zeker als je er net zoveel plezier van zal hebben als wij!

Heb jij een overkapping of tuinkamer? Bevalt het jou net zo goed als mij?

Dit artikel bevat een betaalde samenwerking met Verasol via Blog Brains.

9 gedachten over “Een terrasoverkapping – hierom vind ik de investering dubbel en dwars waard”

 1. Brrr, ja! Nu wonen we in een woonwijk, dus valt het redelijk mee. Maar als ik wat meer ‘in het groen’ zou wonen zou ik dat wel lekker vinden. Vooral als het donker is en alle beesten 1000 keer enger lijken.

 2. Google zegt dit: “Een vergunning of meldingsplicht voor een overkapping is wel nodig indien de terrasoverkapping: groter is dan 30 vierkante meter, meer dan 50% van het tuinoppervlakte beslaat, als hoofdwoning gebruikt worden.”

 3. Sinds er een woning is gebouwd tegen de achterkant van onze tuin waar 5 rokers ingetrokkenzijn.. kan ik niet meer naar buiten zonder astma aanval. Er hangt altijd sigarettenrook in de lucht. De tuin is een bende, onkruid, gras kniehoog, struiken en heesters verwilderen.. binnenkort komt de hovenier en gaat de boel te koop.
  Toen we het huis kochten was het vrijstaand met weiland en koeien als buren. In minder dan 6 jaar is de boel volgestouwd. Nu kopen we opnieuw vrijstaand. En ons huis zal midden op een perceel van 9000m2 staan. Het is heel duur om buiten te willen zitten.
  Een overkapping hoef ik niet zo nodig. Een rookvrije tuin wel.

 4. Snap ik Petra, wat een ellende! Ik zou daar ook niet blij van worden en heb niet eens last van mijn luchtwegen. Ik hoop dat je op je nieuwe stekkie straks weer gelukkig kan zijn en lekker naar buiten!

 5. Als ik een grotere tuin had, zou ik het misschien wel overwegen, maar nu niet. Schaduw hebben we sowieso al voldoende in de tuin, dus dan gaat het puur om droog zitten. De tafel staat nu hartstikke dicht bij de pui, dus we hebben onze spullen in no time binnen als het moet.

 6. Wij hebben sinds begin dit jaar een en rolluik. Deze zijn de investering ook wel waard want we hebben nu geen airco nodig om het huis te koelen. Een ventilator is ook niet nodig 🙂

 7. Rolluiken vind ik echt vreselijk eng! Zeker voor bijvoorbeeld slaapkamer ramen. Ik heb van iets te dichtbij gezien dat dat vreselijk mis kan gaan.

Reacties zijn gesloten.