Too good to go

Ik haalde een Too Good To Go magic box bij HEMA! En bespaarde 70% op mijn verse boodschappen

Yes! Ik heb weer een Too Good To Go pakket kunnen bemachtigen. Dit keer bij Hema in Helmond, een winkel waarvan ik eigenlijk al heel lang heel benieuwd ben hoe dit zou zijn. Vandaag kwam er om 15.00 uur ineens een box van Hema online en ik besloot hem dus te kopen. Ik betaalde €5,00 en er waren er nog meer dan 5(!) beschikbaar. Heel nieuwsgierig dus.

Wat verwacht ik er van?

Ik dacht dat het ook wel grappig zou zijn om mijn verwachtingen van tevoren op te noemen. Zo kan ik een beetje aankijken of mijn verwachtingen worden gehaald. Of zelfs worden overtroffen. Hema staat natuurlijk bekend om zijn gebak en rookworst. Dus ik hoop ten eerste eigenlijk dat er tompoucen in zullen zitten, maar ik verwacht van niet. Ook rookworst zou meteen erg welkom zijn. Verder weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik kan verwachten. Ik ben niet zo bekend met de verse producten van Hema, want in Best hadden we naast het gebak geen verse producten. Wel weet ik dat ze inmiddels ook vegetarische hotdogs voor thuis verkopen, dus ook daar hoop ik stiekem wel een beetje op. Over een half uurtje kan ik op gaan halen dus we zullen zo zien.

Ophalen en inhoud

Ik mocht de magic box al 2 uur na het bestellen ophalen. Ik vind dat wel fijn, want ik merk toch dat ik er een beetje onrustig van word. Als een kind op Sinterklaasavond zeg maar. Ophalen van het pakket moest bij de versafdeling achter in de winkel. Daar was een medewerker alles al aan het poetsen. Ik moest zelf swipen en klikken, want een telefoon is natuurlijk het meest smerige wat iemand bij heeft. En vervolgens ging hij naar achter om een tas te halen. De tas was niet groot, maar best zwaar. In de auto keek ik vast.

Er zat in:

 • Boerenkool stamppot met rookworst (Normaal €3,75)
 • Biefstuk (Normaal €4,50)
 • Blok belegen kaas (Normaal €6,04)
 • Italiaanse boterhamworst (Normaal €1,68)

Ik betaalde dus €5,00 en volgens de coupon in de app zou de waarde (minimaal) €15,00 zijn. Ik heb de prijzen met een beetje Googlen moeten zoeken, dus het kan misschien wat duurder zijn geworden normaal. Met deze prijzen zou de waarde echter €15,97 zijn. Prima dus, wat mij betreft! Het is geen overdadige box, maar wel allemaal heel erg in mijn smaak dit keer en eigenlijk ben ik er blijer mee dan de vorige keer.

Houdbaarheid en wat ik ermee doe

Alles was tot vandaag houdbaar. Op de boterhamworst stond geen houdbaarheidsdatum, maar juist dat deze vandaag vers was verpakt. Prima, dan kan daar nog een paar dagen van gegeten worden! Ik was zo slim om nog niks te regelen, dus de stamppot was (met een beetje aanvulling) meteen goed voor ons avondeten. Kaas heb ik geraspt in de keukenmachine en vervolgens ingevroren en de biefstuk is direct de vriezer in gegaan. Ik heb zin om binnenkort een keertje (een soort van) pho te maken dus dan komt dat wel van pas!

Extra buit

Voor wat experimentjes in de keuken was ik op zoek naar ijslollievormpjes. En ik had fijne gezien van Lekúe die afgedekt zijn, los per ijsje en horizontaal. Waardoor ze ook in een volle vriezer beter te plaatsen zijn dan zo’n ijslollievorm met 6 aan elkaar. Maar deze kosten toch al gauw €18,00 of meer. Geheel per toeval zag ik nu dus, bij Hema, dezelfde liggen. In de sale voor €2,00 per stuk. Er waren 3 kleuren dus ik nam er 3 mee, €6,00 is stukken beter dan €18,00! Eenmaal bij de kassa ging er nog eens de helft van af en hoefde ik maar €3,00 te betalen! Ik liep vol trots de winkel uit, want ik was weer een goede Gierige Gerda geweest!

Ik was al heel erg benieuwd naar de magic boxen van Hema en ik ben heel erg blij verrast. Zekerste weten dat ik dan ook nog vaker een box zal proberen te bemachtigen. Wel vind ik het dus heel erg opvallend (positief wel) dat er dus schijnbaar meerdere boxen rond 15.00 uur online komen. Goed dus om de hele dag door de app te checken als je een box wil bemachtigen. Voor wie trouwens niet in Nederland is; Too Good To Go is een internationaal initiatief. Dus ook op je vakantieadres kun je voedselverspilling helpen voorkomen!

3 gedachten over “Ik haalde een Too Good To Go magic box bij HEMA! En bespaarde 70% op mijn verse boodschappen”

 1. Juist goed inderdaad dat het zo laat online komt, dan is het echt omdat ze weten dat er dingen over zijn. Ik zie ook weleens bakkers waar je het de hele dag kunt ophalen en op een of andere manier vind ik dat wat dubieus- om 9 uur s morgens wil je toch nog niks wegdoen tegen bodemprijs? ?
  Mooie inhoud van deze box!

 2. Super leuk om te zien wat er in de box van de HEMA zit. Ik heb nooit nog een box bij de HEMA gehaald, maar wel al meerdere keren bij bakkerijen of supermarkten

 3. Sinds ik TGTG-boxen koop, ben ik nog creatiever met gerechten maken dan dat ik al deed.
  Door het TGTG-concept te kopen, zijn er alleen maar winnaars.
  Persoonlijk had ik geen idee dat er zoveel de afvalcontainer in ging.
  In de gemeente waar ik,woon, heb ik twee keer een Hemabox gekocht, alleen kon ik daar weinig mee.
  De eerste maanden was voor mij een zoektocht. Nu weet ik bij wie ik een TGTG-box wil kopen en…… de verrassing is een leuke bijkomstigheid.

Reacties zijn gesloten.