Weekmenu

Een week lang eten uit de vriezer en moestuin

Het is september, de maand die van mijn favoriete zuinige Amerikaanse mama Jordan Page de bijnaam ‘Shelftember’ heeft gekregen. Wat is Shelftember? Nou de maand waarop je al je planken leeg gaat eten, vandaar de samenvoeging van het Engelse woord voor plank (shelf) en september. Ik heb een tijdje geleden al een weekje uit mijn vriezer gegeten, aangevuld met wat dingetjes uit mijn moestuin. Om te inspireren zal ik delen wat we die week aten.

Maandag – lasagne zonder pasta

Als eerste moeten de restjes uit de koelkast op. Wat heb ik liggen? Courgette, tomaten, melk en mozzarella. In de voorraadkast staat nog een kruidenpasta van Honig voor lasagne. Het is dus makkelijk en ik maak lasagne, nog wat spinazie voor extra vitaminen. Het was niet mijn best gelukte gerecht ooit, maar smaakte een beetje naar pizza en was dus wel lekker. Alleen een beetje soepig.

Dinsdag – Aziatische noodles

Een tijdje geleden hadden we Hello Fresh. En om heel eerlijk te zijn; daar blijft altijd best wat van over. Bijvoorbeeld omdat wij maar de helft van de noodles gebruiken. Of omdat we ervoor kiezen om een gerecht vega te maken. En soms gewoon omdat ik zuinig ben en halve zakjes saus en kruiden niet weggooi en daardoor later nog wat er mee kan doen. Zo is eigenlijk dit hele gerecht ontstaan.

Woensdag – Maaltijdsalade met bulgur, koolrabi en winterpostelein

Koolrabi is niet alleen een heel gezonde groente, maar ook heel goedkoop. Met €0,99 voor een knol van 600 gram heb je veel vitamines per euro. De winterpostelein uit eigen tuin is daarbij een lekkere toevoeging en een heel geslaagd uitprobeersel want wij vinden het echt heel lekker. Halloumi lag nog in de koelkast, dat koop ik met acties altijd flink in. Zo blijft ook dat goed betaalbaar. Helaas was er dit keer wat mee mis waardoor hij smolt. Dat is niet de bedoeling en het was helaas ook niet zo lekker. Gelukkig was de salade dat wel.

Donderdag – Spinazie curry

Lekker, makkelijk en vegetarisch is deze curry. Eigenlijk niks verder over te zeggen. Volgens het originele recept (van Hello Fresh) hoort er een eitje bij, maar deze laat ik altijd achterwege. Ik gebruik wel verse spinazie, maar vries deze wel altijd in nadat ik hem in de aanbieding koop. Vind ik net even wat lekkerder dan echte diepvriesspinazie.

Vrijdag – Quiche met rucola salade uit eigen tuin

Normaal maak ik mijn quichedeeg graag zelf of heb ik plakjes van Koopmans. Maar nu heb ik een keer een rol van Tante Fanny. Super handig joh! Dit deeg is al rond dus hoef het maar zo in de springvorm te doen. Ik had voor de verhuizing 2 quichevormen en volgens mij heb ik die allebei weggedaan. Beetje stom misschien, maar ja ik was zo lekker aan het opruimen! Ik wilde tomaatjes en broccoli in de quiche doen, tot mijn vriend zei; de vorige keer dat we ei en tomaat samen hadden vonden we dat allebei kei vies! Ohja, kak. Dus dan maar alleen broccoli, beetje kruidenkaas voor de smaak erdoor. De tomaatjes gebruik ik dan wel in een lekkere salade, want we hebben nog rucola staan die nu echt op moet. Uiteindelijk was het best wel veel, dus konden we 2 dagen van de quiche eten.

We hebben weer een week lekker gegeten. En er is weer wat meer ruimte in mijn vriezer voor goede deals…

3 gedachten over “Een week lang eten uit de vriezer en moestuin”

  1. Ik ben benieuwd naar de smaak van winterpostelein, ik wil dat ook nog zaaien in mijn tuintje. Ik heb al veldsla gezaaid en twee palmkolen staan voor in de winter. Zo leuk om uit je eigen tuin te eten. Rucola quiche kan ik ook eens proberen. Wij zijn schandalig uit de band gesprongen tijdens onze staycation, dus we kunnen nu ook wel een shelftember gebruiken!

  2. Ik vond winterpostelein een beetje smaken als rucola, zonder de ‘pit’. Het was echt een succes, elke keer als we langs de bak liepen snoepten we een paar blaadjes, haha. Snijbiet daarentegen vond ik heel vies. Vond het wel heel leuk om te zien hoe alles ontwikkelde. Tegen de hittegolf kon ik niet op dus daarna alles leeggemaakt en nu twijfel ik of ik nog een ronde doe.

  3. Mooi, rucola vind ik lekker! Snijbiet vind ik ook niet lekker dus dat komt mijn tuintje niet in. Inmiddels zijn de posteleinzaadjes al gestrooid dus nu maar afwachten….

Reacties zijn gesloten.