Too good to go

Ik wist een Lidl Too Good To Go box te bemachtigen (75% korting op groente en fruit)

Whoop whoop whoop! Het is eindelijk zo ver! Lidl doet mee met Too Good To Go! (Stel je muziek, confetti en vuurwerk voor.) En meteen vliegt iedereen er bovenop. Terecht, wat mij betreft want elke winkel die voedselverspilling helpt tegengaan verdient pluspunten. En het is ook nog eens een groente en fruit box, wat ik nog meer kan waarderen. Ik kocht namelijk niet voor niks de box bij de groenteboer, ook daar hoopte ik op groente en fruit. Nu ik bij de Lidl terecht kon en zéker alleen groente en fruit zou krijgen was dat extra leuk.

Wisselende ervaringen

Normaal doe ik een ‘wat verwacht ik er van’, maar in dit geval had ik al heel veel specifieke voorbeelden gehad. Nadat de eerste boxen werden verkocht liep Instagram én mijn DM vol met foto’s van wat er allemaal in mensen hun Too Good To Go box zat. Meestal was het positief; een goede hoeveelheid, prima kwaliteit nog en een leuke variatie. Ik hoorde echter ook wel wat negatieve klanken. Mensen die belachelijk weinig in hun box kregen. Mensen die rottende en beschimmelde producten in hun box hadden. Nu zullen er altijd negatieve ervaringen zijn. Dat kan aan het filiaal liggen, aan de verwachtingen of ergens anders aan. Ik ging nog steeds met goede hoop de winkel in en haalde de box op.

Ophalen en inhoud

Ik wist niet zo goed hoe ik dit moest aanpakken en besloot gewoon even bij de kassa te vragen wat ik moest doen. Daar werd meteen iemand gebeld. Of ja, bij Lidl hebben ze allemaal zo’n oortje en omroepsysteem aan. Je snapt wat ik bedoel. En een paar minuten later werd er een doos bij de kassa gebracht. Een flinke doos. Ik moest zelf swipen en kreeg de box mee.

 • Mineola’s 1 kg (Normaal: ± €1,99)
 • Sperzieboontjes 500 gram (Normaal: ± €0,99)
 • Passiefruit 3 stuks (Normaal: ± €1,49)
 • Bananen 4 stuks (Normaal: ± €0,49)
 • Avocado eetrijp 2 stuks (Normaal: ± €1,89)
 • Chinese kool (Normaal: ± €1,19)
 • Munt (Normaal: ± €0,99)
 • Blauwe bessen 250 gram (Normaal: ± €1,99)
 • Ijsbergsla krop (Normaal: ± €0,49)
 • Paprika (Normaal: ± €0,49)

Ik betaalde voor de box €2,99 en heeft een waarde van ongeveer €12,00.* Veel meer dan er wordt aangegeven in de app. Wat mij betreft dus echt een super box!

*Normale prijzen zijn gebaseerd op wat ik op Google kon vinden. Het kan wellicht iets of wat afwijken in beide richtingen.

Houdbaarheid en wat ik ermee doe

Het is allemaal groente en fruit, dus op houdbaarheid kun je zelf oordelen. Alles was wel al flink rijp of een klein beetje beschadigd. Echt wat je van de Too Good To Go verwacht, want deze dingen worden dus niet meer voor de volle waarde verkocht, maar zijn nog prima te eten. De avocado’s vond ik zelf wel een beetje spannend hierdoor, maar op 2 kleine bruine plekjes waren ze nog prima te eten. Ik heb ze geprakt en met een beetje limoensap in de vriezer gedaan. Volgende keer dat ik avocado op toast wil eten hoef ik het maar uit de vriezer te halen en ongeveer een uurtje te laten ontdooien. Ook de Chinese kool, paprika en sperzieboontjes gingen de vriezer in. Wel schoongemaakt, gesneden en klaar om in de pan te gaan.

Op een enkel plekje waren de boontjes nog prachtig en knapperig, de Chinese kool zag er ook nog goed uit en alleen de paprika had wat deukjes. Die heb ik eruit gesneden. Van de mineola’s perste ik sap en dat was binnen no time op en voor herhaling vatbaar! De bananen waren eigenlijk zelfs nog een beetje onrijp, deze eet ik dus lekker op als fruitsnack. De blauwe bessen (liggen nu ook in de vriezer) en passiefruit zijn eigenlijk helemaal nieuw voor mij en ik weet nog niet zo goed wat ik daarmee moet. Ik zag dat je van passievrucht ook sap kan maken dus ik denk dat ik dat doe. Tips voor de blauwe bessen, anders dan in de yoghurt of havermout (dat eet ik niet) hoor ik graag!

Dit was echt een geweldig succes wat mij betreft. Er zijn hier in de buurt nog 2 andere Lidl’s waar je ook Too Good To Go kunt halen en ik wil daar zeker proberen om nog boxen te scoren. Ik word hier heel erg blij van!

23 gedachten over “Ik wist een Lidl Too Good To Go box te bemachtigen (75% korting op groente en fruit)”

 1. De bessen in muffins verwerken of er IJsjes van maken met slagroom en (griekse) yoghurt.

 2. Leuk pakket! Ik heb er dit weekend ook eentje opgehaald en ik was erg tevreden. De laatste (ready to eat) mango heb ik gisteren pas opgegeten en die was nog steeds top.

 3. In de zilveren lepel ( een italiaans kookboek) staat een heerlijk recept van een rissotto met bosbessen, die heb ik regelmatig vervangen voor blauwe bessen en dat is net zo lekker.. gewoon rissotto maken op de gebruikelijke wijze en er gedurende het toevoegen van de groentebouillon ook sterds wat bessen aan toevoegen in de laatste 15 minuten van het proces. Geraspte parmezaan of andere kaas erover. Erg lekker.

 4. Interessant. Ik ben sowieso fan van TooGoodTooGo, maar ik heb nog nooit de Lidl geprobeerd. Dat ga ik maar eens proberen als ik dit zie.

 5. Volgens mij heb je nog een fout in je berekening. 4 bananen normaal 49 cent? Waar dan. Bij toeval heb ik ook zo’n juwelendoosje bij de Lidl kunnen scoren helemaal blij. Er zat zelfs een bosje rozen bij. En net als jij wordt je uitgedaagd eens iets anders te koken, ik had een soeppaket. Zou ik nooit kopen flans zelf wat in elkaar. Maar ik heb gemist waar jij dan het vlees scoorde. Lidl schijnt andere producten in speciale dozen in de winkel te leggen maar in die van mij lagen er enkel andere zaken in. Had me er op verheugd maar dan moet je zeker om 7 uur voor de deur liggen?

 6. Ik eet m’n blauwe bessen altijd in de (soja)yoghurt. Passievrucht is ook heeeeeeeerlijk!

 7. Tip voor de passievrucht: zelf snijdt ik die simpelweg door midden en lepel het vruchtvlees eruit. Heerlijk als snack! Je kan die ook door smoothies doen of lekker door de sinaasappelsap.

 8. Blauwe bessen verwerken in een smoothie. Naar keuze ander fruit erbij en wat sap of Yoghurt. Heerlijk! Zelfs de kinderen smullen ervan.
  En… Je kan de blauwe bessen ook invriezen voor een later moment. Voor als je niet vandaag maar volgende week bijvoorbeeld die smoothie wil maken. ?

 9. Bessen kijk op you tub en heerlijke recepten je kunt ze in een taart doen bv slagroom kloppen dan mascarpone of zure room yoghurt maakt niet uit mix het door elkaar suiker er in wat bessen er door mixen dan wat gelatine er bij maar van goedkoper beschuitjes taartnodem en met beter uiteraard bodem klaar je bessen mengsel er op paar uur in de koelkast als decoratie paar goede beestjes en toetjes toon boven op de taart of gesmolten chocolade heerlijk

 10. Goeie deal hoor, ziet er lekker uit! Tot nu toe heb ik TGTG één keer geprobeerd, bij de bakker. Voor herhaling vatbaar 🙂

 11. Wat ik zag op Google zijn ze €0,99 voor een kilo en dit woog 500 gram.

  Wat betreft het vlees, ik was vandaag tussen 16 en 17 in de winkel (heb niet precies op mijn horloge gekeken) en er lag nog sla en bbq worstjes in de ‘Verspil mij niet, ik ben nog goed’-actie. Vlees heb ik verder ook bij Hema (biefstuk) en Jan Linders (varkenshaas) in de TGTG box gehad. Ook Jumbo heeft regelmatig vlees met een flinke korting te koop.

 12. Bosbessen eet ik gewoon los, heerlijk als gezonde snack. En passievrucht doormidden snijden en uitlepelen, veel vitamine c. Ze zijn rijp als de schil gaat indrogen/indrukken, maar deze zullen wel goed zijn aangezien ze in je pakket zaten. 🙂

 13. De box van Lidl is een goede deal! Van de blauwe bessen en een paar peren heb ik jam gemaakt. Heel lekker.

 14. Ik xie allern maar dat jet al weg is wanneer komen de boxen van lidl erop ik kijk zeer geregeld zelfs nu lijkt alles weg

 15. Ik had een box bij de spar maar zat bijna niets in ?? denk niet ik dit nogmaals doe, er stond ook op van 15 euro waarde maar de prijzen waren heel laag en kwam nog niet eens totaal bij de 5 euro .erg jammer en er zat ook niets van groente in of fruit .

 16. Je kunt altijd een berichtje sturen naar Too Good To Go, met foto’s. Dan krijg je waarschijnlijk gewoon je geld terug want een box moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dat je geen groente of fruit in zat kan gebeuren; wat er anders verspild zou worden gaat in de box. Bij Lidl is dat enkel groente en fruit, maar bij andere winkels is het afwachten.

Reacties zijn gesloten.