Weekmenu

Een week lang eten voor minder dan 20 euro per persoon! 

Op Instagram en Tiktok deel ik elke week de beste deals van die week. En volgers vragen mij regelmatig of ik ook wil laten zien wat ik zou klaarmaken van deze aanbiedingen. Dat is natuurlijk heel erg leuk, maar ik ben geen foodblogger. Daarom vind ik het soms moeilijk om zulke lijstjes te maken, zonder dan steeds in herhaling te vallen. Dat merkte ik vooral als ik mijn eigen weekmenu’s deelde. Maar deze maand staat er in de Allerhande van Albert Heijn ook een weekmenu; vijf dagen eten met vier personen voor 75 euro. En daardoor werd ik getriggerd. Dus hier is mijn variatie erop met een menu voor zeven dagen, vier personen en drie maaltijden per dag plus tussendoortjes!

Ontbijt

Voor het Allerhande-weekmenu staan ze elke dag, voor elke maaltijd minstens een half uur in de keuken. Ain’t nobody got time for that! En met de energiekosten van nu wil je ook niet drie keer per dag het gasfornuis aanslingeren. Daarom heb ik gewoon gekozen voor brood. Het volkorenbrood is in de aanbieding bij Jumbo. Ik heb gerekend op ongeveer 2 sneetjes per persoon. Als beleg heb ik leverworst, die nu in de aanbieding is bij Lidl, pindakaas en appelstroop. 

Lunch

Ook voor lunch leken boterhammen mij het allermakkelijkst, natuurlijk met hetzelfde beleg als in de ochtend. Smiddags worden er vier boterhammen gegeten. Op twee dagen mag er een omelet bij worden gebakken van twee eieren, maar omdat dat natuurlijk best een vullend beleg is, heb ik voor die dagen maar twee boterhammen gerekend. 

Nu heb ik gekozen om brood in de aanbieding te kopen, maar je kan nog meer besparen op brood door ‘brood van gister’ te halen bij Albert Heijn. Door nu in de aanbieding te kopen bespaarde ik al acht euro, maar ik zou nog eens vier euro extra kunnen besparen op die manier. Helemaal goed als je plek hebt in de vriezer! 

Tussendoor

Fruit is het allerbeste tussendoortje daarom heb ik voor alle gezinsleden een appel en een peer als tussendoortje uitgekozen. Deze zijn nu 1+1 gratis bij Jumbo dus je kan er goed op besparen. De beste prijs voor appels is een euro de kilo en met deze actie betaal je zelfs nog geen 90 cent per kilo dus dat is een goede deal! 

Avondeten

De maaltijden voor avondeten zijn gebaseerd op ongeveer 250 gram (rauwe) groenten per persoon. Het kan soms zijn dat we dat niet elke dag helemaal halen, maar het is wel het uitgangspunt. 

Spitskool met spekjes en rijstDe eerste dag eten we lekker een roerbakschotel met spitskool en spekjes, je kan het verder op smaak maken met producten uit je voorraadkast. Door een scheutje sojasaus of ketjap kun je het een beetje meer Oosters maken. Maar ik vind het zelf heel basic eigenlijk al lekker. Als je niet zo’n fan bent van rijst kun je er ook aardappeltjes bij bakken. 

Witlof ovenschotel – Aardappelpuree, rulgehakt en wilof met daarover lekkere kaas. Het is eigenlijk vrij simpel maar heel erg lekker! De aardappelen koop je bij Jumbo en zijn 1+1 gratis. Door een zak kruimig én een zak vastkokend te nemen kun je makkelijk afwisselen met hoe je ze wil gebruiken. 

Spinazie met vegan vissticksDiepvries groenten zijn een goede manier om altijd lekkere verse en goedkope groenten in huis te hebben. Ik vind verse spinazie ook altijd wel heel lekker, maar dat is veel duurder en dat gebruik ik liever lauwwarm of koud. Met gebakken aardappeltjes en vegan vissticks brengt deze maaltijd me echt terug naar mijn jeugd. 

Spruiten met veggie balletjes – Spruitjes zijn misschien wel mijn favoriete groenten en ze groeien ook zo leuk, heb je dat wel eens gezien? Maar nu eten we ze natuurlijk lekker schoongemaakt, je kunt ze koken, maar ook even wokken. Met aardappeltjes erbij en de veggie balletjes is het een lekker makkelijk recept. 

Boerenkool met (braad)worstAl sinds een aantal jaar koop ik geen verse boerenkool meer, maar altijd uit de vriezer. Dat scheelt echt veel geld, ik denk wel minstens de helft. Als ik er rookworst bij eet is dat enkel Hema worst. Vandaag doen we onze boodschappen bij Jumbo en Lidl, dus ga ik voor de braadworst uit de aanbieding bij Lidl. Ook lekker én met een lekkere jus!

Turkse pizzaIn het weekend mag er ongezond en makkelijk gegeten worden, daarom eten we vandaag Turkse pizza. Lekker met wat sla, omdat ik zelf toch altijd wel een frisse toevoeging wil hebben aan deze snack. 

Restjes – De afgelopen week zijn er geloof ik best wel wat restjes overgebleven, vandaag kunnen deze worden gegeten. Misschien ligt er ook nog wat anders in de koelkast, voorraadkast of vriezer wat je nog op kunt warmen. Zo kan iedereen hun favoriete maaltijd van de afgelopen tijd eten!  

Boodschappen

Hier onder zie je wat je allemaal moet halen om de week door te komen, de aanbiedingen van Jumbo zijn allemaal nog geldig op 23 en 24 januari, bij Lidl zijn een aantal acties pas vanaf donderdag te vinden. Je zult dus twee keer naar de winkel moeten om optimaal gebruik te maken van de acties van deze week.  

Lidl:

 • Spitskool € 0,99
 • Witlof € 1,58
 • Rulgehakt € 2,49
 • Turkse pizza’s € 3,99
 • Braadworst € 2,24
 • Vegan vissticks € 2,78
 • Rucola melange € 3,38
 • Spruiten € 0,79
 • Kaas € 4,99
 • Leverworst € 1,99

Jumbo:

 • Appel € 4,05
 • Peren € 3,00
 • Spinazie € 2,38
 • Aardappelen € 4,49
 • Spekjes € 3,19
 • Boerenkool € 1,58
 • Veggie balletjes € 3,38
 • Rijst € 1,49
 • Volkorenbrood € 8,20
 • Appelstroop € 0,99
 • Pindakaas € 3,69
 • Eieren € 5,50

Je bent voor al deze boodschappen nog geen 68 euro kwijt en dat betekent dat je ongeveer 12 euro over hebt bij een budget van 20 euro per persoon en vier gezinsleden. In dat geval zou ik het overgebleven budget inzetten om vast wat voorraad in te slaan voor komende week. Want bijvoorbeeld de braadworsten, vegan vissticks en het rulgehakt kunnen prima worden ingevroren en zo loop je (een) volgende week vast een beetje voor op je weekmenu en kun je toch besparen, ook als de aanbiedingen niet zo geweldig zijn! En ook alle andere producten die deze week niet opgegaan zijn kunnen volgende week een beetje meer ruimte in het budget geven, omdat deze niet elke week gekocht hoeven te worden. 

Disclaimer: Dit weekmenu is gemaakt op basis van hoe ik graag eet, in combinatie met informatie van het voedingscentrum. Iedereen is en eet daarom anders. Je leeftijd, geslacht en de aard van je werk kan invloed hebben op hoe je eet. Dit is dus vooral bedoeld als inspiratie hoe je aanbiedingen kunt combineren. En ik heb dus ook mijn manier van boodschappen doen van dit moment gebruikt als basis. Dat doe ik op een plek waar ik een Jumbo en een Lidl bij elkaar heb, een volgende keer zal ik misschien een andere combinatie van winkels zoeken. Oh en de prijzen zijn gebaseerd op de prijzen van 21 januari 2023 en de aanbiedingen die op maandag 23 januari nog gelden.