Wereld bespaardag
Actualiteiten Bespaartips

Elke bespaarde cent is er 1 op Wereld Bespaardag!

Het is vandaag Wereld Bespaardag en als je op deze blog terecht bent gekomen zal je daar waarschijnlijk ook wel geïnteresseerd in zijn. Maar besparen begint bij kleine stapjes en het gaat er vooral om dat je die stappen maakt die je ook vol kunt houden. Mensen die ineens een stuk van hun inkomen móéten inleveren hebben er al moeite mee om hun uitgaven daaraan aan te passen. Kun je na gaan hoe moeilijk het is om je uitgaven in 1 klap te halveren, enkel gebaseerd op wilskracht. Maar met deze tips zal het vast al wel een stuk makkelijker gaan!

Begin bij een no spend day

Het is nu misschien een beetje te laat om niets meer uit te geven, maar het is wel slim om regelmatig een dag te houden waarop je niks uitgeeft. Een dag waarop je de vriezer in duikt in plaats van de supermarkt voor je maaltijden. Een dag waarop je die koffie in de kiosk overslaat. Gewoon; een dag waarop je niks uitgeeft. Ik heb elke week wel 1 zo’n dag en je besparing kan dan in een maand of zelfs jaar wel echt heel erg oplopen!

Meld je af bij alle nieuwsbrieven

Als je een keer wat bij een webwinkel hebt besteld zul je waarschijnlijk wel ingeschreven zijn voor de nieuwsbrief. Ik heb ze zelf ook en mijn inbox staat vooral vol met ‘Nu 10 euro EXTRA korting!’ en ‘Maak vandaag nog gebruik van 25% korting op een product naar keuze’. Super verleidelijk om dan te denken dat je deze kortingen wel echt moet gaan gebruiken. Daarom kun je je beter afmelden voor al deze nieuwsbrieven, je zult zien dat het goed is voor je portemonnee!

Stel een haalbaar bespaardoel

Geef je normaal elke week 100 euro uit aan boodschappen en vind je dat dit minder kan? Begin dan in je eerste bespaarweek niet meteen met een nieuw budget van 50 euro. Kijk eerst eens of het je zou lukken voor 80 euro, als dat lukt ben je veel meer gemotiveerd om door te zetten en misschien nog wel 5 of 10 euro lager te gaan. Eerder schreef ik al hoe je je nieuwe boodschappenbudget tot een succes kan maken, dus daar vind je nog meer tips!

Bekijk welke gewoontes veel geld kosten

Het zijn vaak kleine gewoontes die je veel geld kunnen kosten. Neem je altijd maar de auto of bus, terwijl je dat stukje ook makkelijk zou kunnen fietsen? Dan zou dat je veel geld kunnen besparen. Haal je altijd een Mars uit de automaat omdat je jezelf om 16 uur wel met iets lekkers wil trakteren? Dan zou je veel geld kunnen besparen door deze voortaan zelf mee te nemen uit de supermarkt. (En misschien zou het zelfs wel vervangen kunnen worden door iets gezonds, maar ik ben natuurlijk geen health blog.) Iedereen heeft wel bepaalde gewoonten die best wel een beetje goedkoper zouden kunnen, kijk naar je eigen leven en je eigen gewoonten en beslis wat je kan, maar ook vooral wat je wíl veranderen. Want het kan je natuurlijk veel geld opleveren om te stoppen met roken, misschien wel 2000 euro op jaarbasis, maar als je daar geen zin in hebt zal het ook niet lukken en kun je beter zoeken naar andere manieren om te besparen.

Wees bewust van alles dat je geld kost

Er zijn maar weinige dingen gratis in het leven, gelukkig hebben we nog steeds gratis zonlicht en hoeven we nog niet te betalen voor onze zuurstof. Het is dus goed om je bewust te zijn dat al het andere geld kost en hoeveel. Wil jij Coca Cola drinken, dan is dat niet persé onverantwoord voor je budget, mits je weet welke impact het kopen van een fles A-merk frisdrank heeft op jouw budget. Zo kan je bewust keuzes maken voor het een of het ander. Blijkt dat je de impact van zo’n fles frisdrank (of wat dan ook, het is maar een voorbeeld) te groot is voor je gevoel, dan kun je gaan kijken of je liever een alternatief hebt. Zo geef je waarde aan je keuzes en aan je geld. In mijn eigen situatie is dat bijvoorbeeld pizza van Domino’s. Het is natuurlijk best wel duur, maar omdat wij er echt van genieten zorgen wij dat het past in ons budget. Om dit te bekostigen eten wij bijvoorbeeld vaker vegetarisch.

Daarnaast is het natuurlijk slim om Gierige Gerda te blijven volgen (blijf bijvoorbeeld op de hoogte van blog updates én de allerbeste deals via Facebook en Instagram) en mijn blog helemaal uit te spitten. Mijn doel is om iedereen te helpen wat extra’s te besparen of het nu gaat om een groot of klein bedrag, elke bespaarde cent is er 1!

Wat is jouw beste bespaartip voor beginners?

3 gedachten over “Elke bespaarde cent is er 1 op Wereld Bespaardag!”

  1. Mijn boodschappen doe ik vrijwel altijd op de fiets. Het is voor mij een win-win situatie. Ik bespaar brandstof en ik sport. Ik voel me altijd voldaan als ik weer terug ben.

  2. Super goed! Met zware tassen ook nog eens een goede arm work-out, haha. Ik ben er helemaal voor om boodschappen te doen op de fiets (of te voet!) Mits dat gaat/ praktisch is, natuurlijk.

  3. Gelijk heb je. Ik doe ook nog boodschappen te voet indien dat mogelijk is. Goed voor de botten 😉

Reacties zijn gesloten.