too good to go app
Besparen voedselverspilling

Too good to go-app, te mooi om waar te zijn?

De (redelijk) nieuwe app ‘Too Good To Go’ lijkt ook wel een beetje ’too good to be true’; te mooi om waar te zijn. Eten kopen (meestal overtollig) bij restaurants, bakkerijen, supermarkten, etc. tegen een gereduceerde prijs en zo voedselverspilling tegen gaan. Het klinkt in mijn oren ook echt enorm budgetproof en sowieso; ik ben helemaal voor het voorkomen van voedselverspilling. Helaas zijn er nog maar een beperkt aantal winkels aangesloten bij To good to go, maar het worden er wél steeds meer. Zo zag ik bijvoorbeeld ook al wat Eindhovense bedrijven staan, maar hier in Best is er nog niks te vinden.

Spieken in andermans boxen

Omdat er nog geen bedrijven uit Best zijn aangesloten bij Too Good To Go moet ik uit gaan van de Magic Boxen die ik op internet heb gezien. Zo heeft Bonnie van Boncolor al twee video’s gemaakt waarin ze gebruik maakt van de app. Maar ook Aimée van der Pijl en Marije van Ditgebeurterals hebben er video’s over gemaakt. (Ik zal ze onder dit artikel even allemaal linken.) Daarnaast wordt de inhoud van de boxen ook op fora en social media flink met de wereld gedeeld, eenvoudig dus om uit te vinden of je een beetje waar voor je geld krijgt. Voor mijn gevoel is dit trouwens eigenlijk juist wel beter dan het (alleen) zelf proberen, want zo kan ik een minder persoonlijk oordeel vellen. Sowieso is over smaak natuurlijk niet te twisten, dus ik kijk puur naar de inhoud van de boxen ten opzichte van de prijs.

Hoe werkt de app?

Om middernacht komen de ‘Magic Boxen’, zoals ze door To Good To Go zelf genoemd worden online. Ik vind de app zelf heel overzichtelijk; op elke coupon is duidelijk van welk bedrijf het komt, hoe ver dat bedrijf bij je vandaan is, wanneer je je Magic Box mag ophalen en wat je ervoor betaald. De afhaaltijden kunnen nogal verschillen, omdat het natuurlijk te maken heeft met de sluitingstijd van de winkels. Betalen doe je via een credit card of Paypal, maar ik heb uit betrouwbare bron (To Good To Go zelf, haha) gehoord dat je binnenkort ook met iDeal kunt betalen! Als je op de aanbieding klikt kun je ook zien wat de (minimale) normale waarde zou zijn van de producten die je krijgt. De prijs van de box mag nooit hoger zijn dan de helft van de originele waarde van wat er in zal zitten.

Is het zijn geld waard?

Als ik zo kijk naar de video’s van mijn collega’s en wat mensen op social media delen is het zijn prijs over het algemeen wel heel erg waard (bv een flinke maaltijd voor 2 personen voor maar 4 of 5 euro of flink wat broden voor diezelfde prijs.) Maar houdt wel in je achterhoofd dat het natuurlijk wel om restjes gaat, overblijfselen die de desbetreffende bedrijven niet hebben kunnen slijten aan hun ‘normale’ klanten. Dus koop je een Magic Box bij een populaire bakkerij, in de hoop dat je hun specialiteit krijgt zul je waarschijnlijk pech hebben. Wel is het een leuk om deze app te gebruiken als je vriendinnen langskomen en je wil wat lekkers bij de thee of juist voor een sapje bij een lunch. Of misschien een beetje vooruit denken en plannen in plaats van afhalen/ bestellen op een luie avond. (Hier is bestelavond bijna altijd wel op dezelfde avond.) Het bespaard je dan zeker wel een paar euro en voorkomt dus voedselverspilling. Er zijn ook supermarkten die zijn aangemeld bij de app en als je producten via hen zou krijgen kan het je creativiteit misschien wel een beetje prikkelen.

Wat als een bedrijf geen restjes heeft?

Iets waar ik erg benieuwd naar was, is wat er gebeurd als een bedrijf geen restjes blijkt te hebben. Daarom nam ik even contact op met To Good To Go en zij vertelde me dat een bedrijf dan gewoon de box kan annuleren. Als klant krijg je dan netjes je geld terug. Maar andersom kan het ook; als een bedrijf in de loop van de dag bedenkt meer over te zullen hebben kunnen ze extra boxen online zetten. Aangezien ik vooral fan ben vanuit het aspect van het terugbrengen van voedselverspilling vind ik dit erg geweldig.

Ik hoop zelf echt dat er vlug bedrijven uit Best zullen komen die zich aansluiten bij deze app, zodat ik ook eens een lekkere (luxe) kliekjes-maaltijd kan eten. Ik sta echt te popelen om het zelf te proberen.

Heb jij al eens gebruik gemaakt van de Too Good To Go-app?
Bonnie video #1
Bonnie video #2
Aimée video #1
Aimée video #2
Marije video

27 gedachten over “Too good to go-app, te mooi om waar te zijn?”

 1. In Friesland zitten er helaas ook nog geen bedrijven die hier aan mee doen, zo jammer vind ik dat!

 2. Best doen de twee bakkers nu mee. Viel laast bij de heivelden bakker vies tegen wat je mee kreeg.

 3. Gisteren bij Jumbo voor het eerst een tas opgehaald bij Jumbo (Amsterdam) . Een volle tas boodschappen. Met vlees groente en taartjes in ruime porties. Ik ben enthousiast ??

 4. Al meer dan 2 maanden gebruik ik de app met veel plezier in Amsterdam en ik zie het aanbod groeien. Ik heb 28 x iets besteld en inmiddels een lijstje favorieten zoals bijvoorbeeld MARQT, Landmarkt, Stach, MatchaBar en Vlaamsch broodhuys. Ik ben fan; echt fantastisch! Het verrassingseffect is ook superleuk: een soort kerstpakket maar dan vaker 😉
  Met gebruik van een wekkertje weet ik wanneer mijn favorieten met nieuwe boxen online komen en dat werkt als een trein. Mijn buren zijn inmiddels ook enthousiast en we ruilen en delen wat af. Na 2 maanden kan ik vertellen dat ik gevarieerder eet, gezonder en goedkoper, dus absoluut de moeite. Ik hoop dat dit zich als een olievlek over de wereld uitspreid. Ook leuk voor als je op reis bent: in Parijs doen heel veel restaurants en patisserieën mee, zag ik. Dat ga ik ook zeker uitproberen zodra de gelegenheid zich voordoet!

 5. Ik voel je enthousiasme door je reactie heen, super leuk om te lezen! In Amsterdam zul je inderdaad wel veel keus hebben (ik ben jaloers! haha) gelukkig wordt ook de keus in kleinere gemeenten steeds beter. Ik hoop ook echt dat het als een olievlek verspreid! Dank je voor de tip over op reis gaan, daar zal ik eens even in duiken! 😀

 6. In Zaandam ook voldoende keus. Al drie boxen met boodschappen opgehaald en vanavond ga ik voor de box bij de bakker. De boodschappen vielen me niet tegen, echt een volle tas met waardes van ruim 3 x zoveel als je betaald. Maaltijden zaten er nog niet echt in, maar wel een salade, vleeswaren, karnemelk etz.
  Ik ben fan!

 7. Vandaag voor het eerst meegedaan. Er is maar een winkel in de buurt die meedoet, een bakker . Ik heb €4.99 betaald daar kreeg ik net een appeltaart. Die zou ik ook hebben gekregen voor dat bedrag bij de Hema. Het viel tegen.
  Dinsdag weer eens proberen.

 8. Als de waarde tegenvalt kun je altijd een klacht indienen bij TGTG zelf! Je kunt natuurlijk niet altijd verwachten dat je de ‘jackpot’ hebt, maar ze hebben wel een minimaal bedrag wat ze beloven en dat mag je dan ook echt wel verwachten vind ik.

 9. Gisteren maar weer eens geprobeerd. Vandaag was het leuk. Voor 4.99 een wit brood, 2 halve bruinbrood, 4 rozijnen broodjes en 6 witte broodjes. Het is alleen jammer dat het witte brood droog is. Niet vers.

 10. Vandaag voor het eerst een magic box besteld bij de bakker, met een waarde van €14,99.
  Voor €4,99: 1 bruin brood, 4 bruine bollen en 4 stukjes klein gebak. Gebak was lekker. Maar dit kost echt geen €14,99 normaal.
  Maar voor morgen besteld bij de Makro, we laten ons verrassen.

 11. Het is jammer voor mij maar goed voor de bakker dat er nooit gebak,taart of vlaai over is.

 12. Heb al 15 x gebruik gemaakt van de app, en met name de jumbo.
  Super goed, ben heel erg blij mee.

  Goed idee , tegen voedselverspilling, en erg creatief koken geleerd.

 13. Ik gebruik het sinds kort.supermakkelijk en tjee!eindelijk eens geld over op dinsdag!Blij mee!Vooral jumbo en de bakker!!

 14. Het is geweldig.
  Al 2x een box opgehaald.
  1x marqt Rotterdam
  1x Jumbo Rhenen
  Met 2 personen echt goed gegeten, jumbo
  ook Top soepvlees, soepgroenten brood met
  divers vleeswaar.
  Morgen heb ik besteld bij een bakker iedere
  keer weer een verrassing.
  Zo wordt je ook erg creatief met eten.

 15. Weet iemand of er ook kosten zijn verbonden aan het gebruik van de good to go app/ registratie.

 16. Gedaan bij de bakker 4.99 betaald kreeg hiervoor 6 verschillende harde broodjes 1 stokbrood ( dat hard was is zonde te hard geworden ) stokbrood kon ik nog roosteren maar was ook behoorlijk hard pakje kaascrackers nog 2 dagen houdbaar dus goed te doen. De goedmaker was 2 appelflappen en een kersenflap dit was inderdaad lekker. Maar ik had gehoopt dat er 1 stuk echt goed lekker brood bij zat ?dus beetje jammer . Nu een andere bakker uit proberen maar ?

 17. Ik hoorde dat er een geluidje komt wanneer een winkel hun boxen op de site zet. Je kon dit instellen. Ik heb het niet kunnen vinden. Hier gaat het zo snel er staat soms direct uitverkocht of zelfs overmorgen uitverkocht.

 18. Oh dat is wel handig! Sinds ik verhuisd ben zitten er wat meer deelnemers in de buurt, maar heb nog niks kunnen scoren. Toch knap dat anderen keer op keer raak hebben.

 19. Gisteren voor t eerst een magic box besteld bij tgtg. Vol verbazing over de inhoud van de tas. Wij hadden de magic box gekocht bij de bakker in de buurt voor 4,99. Vandaag uit nieuwsgierigheid uitgerekend wat de inhoud had gekost wanneer we het gewoon hadden gehaald: 21,50. Dit gaan we dus vaker doen. We kregen: 4 gesneden Waldkorn broden, 6 tijgerbolletjes, 2 puddingbroodjes, 2 gevulde koeken en een zak bitterkoekjes.

 20. Bij de Vomar Almere kreeg ik een pakket bestaande uit een bak pasta carbonara die naar niets smaakte (weggegooid, echt niet te vreten), een bakje vla, 4 eierkoeken en een klein pakje speklappen (bleh). Geen Vomar dus meer voor mij. Waarde samen was overigens 7,01 ipv 13 euro wat vermeld was. Oplichterij dus.

 21. Dat je de producten in een pakket niet lekker vind ik een risico dat je neemt. De pakketten bestaan uit producten die anders weggegooid zouden worden. En volgens mij is een klacht indienen bij de app en/of de winkel over de waarde van het pakket ook constructiever dan op een (niet gerelateerde) blog (onterecht) roepen dat iets oplichting is.

Reacties zijn gesloten.