scoupy 5 jaar
Evenementen

Evenement: Scoupy 5 jaar!

Afgelopen donderdag 20 februari bestond Scoupy alweer 5 jaar! Dat was voor hen een reden om fans en influencers uit te nodigen voor een gezellige dag op het hoofdkantoor. Dus vertrok ik op donderdag met de trein richting Hoofddorp. Vanuit Best een flinke onderneming, maar gelukkig deed de trein het meeste werk.

Ontvangst

Ik was natuurlijk lekker op tijd, dus mocht even in de (gezellige) wachtruimte plaatsnemen. Daar was ik niet de enige en na een tijdje kwamen de medewerkers van Scoupy, samen met de mascotte naar beneden om ons op te halen. Er werd verteld over de actie voor nieuwe gebruikers, die coupons voor gratis Maoam en Lassie in de app krijgen en korting op bananen. Voor we door gingen naar boven konden we ook nog op de foto met Scoupy. Eenmaal boven was er iets (fris) te drinken, hartige hapjes én Scoupy tompoucen!

De geschiedenis van Scoupy

Vandaag vieren we dat Scoupy 5 jaar bestaat in de vorm waarin we het nu kennen, maar eigenlijk bestaat Scoupy al heel wat jaren langer. Het begon alleen niet als cashback app zoals nu, maar als een mogelijkheid om korting te krijgen bij lokale ondernemers. Een gratis wasbeurt bij de kapper, twee kopjes koffie voor de prijs van 1 en dan alleen te zien als je bij de ondernemers was. Een jaar na de transformatie naar ‘cashback app’ ging Scoupy samenwerken met Sanoma en werd het uiteindelijk samengevoegd met Kortingisleuk.nl.

Cashbacks zijn niet het enige waar Scoupy in uitblinkt. Zo kennen we ook de spaaracties, boodschappenpakketten en beurstassen. Maar Scoupy zit ook regelmatig achter sampling in de supermarkt, dus als daar gratis producten worden uitgedeeld. Het was best heel leuk om meer te horen over deze geschiedenis en vooral het enthousiasme van de medewerkers is enorm aanstekelijk. Er werden vragen gesteld door de Scoupy gebruikers, die vooral heel inhoudelijk waren.

Rondleiding bij Sanoma

Donald Duck

Vervolgens werden we opgesplitst in 2 groepen voor een rondleiding bij Donald Duck, Libelle en Nu.nl. Wij begonnen bij Donald Duck, een weekblad dat ik al sinds mijn 8ste met veel plezier lees. Wist je dat veel van de strips in Nederland bedacht worden? Een andere grootleverancier is Denemarken. De verhalen worden dan wel in Nederland bedacht, ze worden vaak wel in Spanje getekend. Schijnbaar wonen daar veel goede cartoonisten. Hier in Nederland worden de strips dan wel weer ingekleurd en de teksten er in gezet. Het kantoor staat ook echt vol met allerlei Disney wezens, van de 7 dwergen op ‘ware’ grootte tot Winnie de Pooh beeldjes in het klein. Ik kan me niet anders voorstellen dan dat het daar een feest is om te werken.

Libelle

Vervolgens gingen we door naar Libelle. Wat er op die redactie gebeurd is veel minder zichtbaar dan de stappen van de strip, maar toch was het heel interessant. Libelle is namelijk niet alleen het blad an sich. Jan, Jans en de kinderen is een aparte afdeling, maar ook het online platform en de zomerweek hebben een heel eigen afdeling. Aangezien het voorjaarsvakantie is waren veel werknemers afwezig, maar toch was het leuk om te zien. Vooral inspirerend voor mij, met mijn eigen platform.

Bij de Libelle.nl redactie hing een tv scherm wat constant de real time bezoekersaantallen laat zien van de website. 1200 tegelijk, mijn blog kan het niet eens handelen als er meer dan 200 mensen online zijn (gelukkig heb ik dat al wel eens mogen ervaren.) Wat ik ook heel leuk vond was ‘de plank’, een wand met klemmen waaraan alle editorial pagina’s van 1 nummer op volgorde worden opgehangen. Dit heb ik ook wel eens bij docu’s over de Amerikaanse Vogue gezien en ik stel me dan voor dat zo’n bord langzaam vol komt te hangen als je bezig bent met een editie. De dame die ons rondleidde zei ook oprecht dat ze de leukste baan van de wereld heeft en ik geloof haar gelijk! Op de weg terug naar de lift ontglipte ik even van de groep om Hilmar Mulder, Libelle’s hoofdredactrice te vragen om een foto.

Nu.nl

We kregen ook bij Nu.nl een kleine rondleiding, ook leuk omdat ik zelf enkele keren heb meegewerkt aan items op hun site. Deze afdeling bestaat vooral uit kleine redacties met elk hun specialiteit. Veel minder gezellig dan voorgaande redacties, maar wel allemaal hardwerkende gedreven mensen. Bij de sportredactie viel me op dat zij naast hun gewone computerschermen ook tv’s hebben hangen, maar dat is niet gek natuurlijk. Als sportredactie moet je wel alle wedstrijden volgen. Ik ben zelf geen sportliefhebber, maar potdikkie ik kan me voorstellen dat ook dat voor sommige mensen een droombaan is.

Het Scoupy hoofdkwartier

Om onze dag af te sluiten gingen we nog langs bij de Scoupy. Hier kregen we een sneak peak van de nieuwe verpakking voor de boodschappenboxen en werd nog wat uitleg gegeven. Nog een interessant weetje; alle kassabonnen worden met de hand goedgekeurd en dat zijn er een heleboel! (Sorry dat ik de precieze cijfers niet heb onthouden.) Een laatste drankje en dan is het tijd om af te sluiten, maar we werden natuurlijk niet met lege handen weggestuurd. We kregen allemaal een geweldig pakket mee met heerlijke boodschappen, helaas nog in de oude boodschappendoos want de nieuwe verpakking komt pas over een paar maanden.

Ik pakte al mijn spullen in mijn rugzak en vertrok weer richting Brabant. Het was een heel leuke en vooral inspirerende dag. Ik heb veel geleerd en oh, ik heb nog niet eens verteld dat er ook een volger bij was. Ik heb niet gevraagd naar haar naam, maar bij deze; als je het leest: Hoi! Super leuk om eens in het echt te zien wie me zoal volgen.

Scoupy, Libelle, Donald Duck en Nu.nl; heel erg bedankt voor deze dag! Wie weet ooit tot ziens!

 

3 gedachten over “Evenement: Scoupy 5 jaar!”

Reacties zijn gesloten.