15 euro weekmenu
Weekmenu

Weekmenu met een volle vriezer en €15,00

In februari leef ik een maand lang op alles wat er in mijn vriezer en voorraad ligt, dat is meer dan genoeg voor 28 (gezonde en minder gezonde) maaltijden. Daarnaast moet ik nog wel wat verse groenten en andere minder lang houdbare producten kopen. Daarom heb ik mezelf een budget van €15,00 gegeven per week, voor mij en mijn vriend samen. Ik ben met het budget begonnen op 1 februari, maar ik deel mijn weekmenu van maandag 3 februari tot zondag 9 februari.

Maandag – boerenkool met worst

De boerenkool en worst komen uit de vriezer. Ik koop altijd diepvries boerenkool van Albert Heijn voor €0,40 per 450 gram. Daarvan gebruik ik zo’n ⅔ en de restjes blijven dan in de zak zitten. Deze heb ik verzameld en voor deze maand nieuwe porties gemaakt. Worst had ik nog liggen van een aanbieding en ik hoefde dus alleen aardappels te kopen. Ik gebruikte 500 gram van aardappels die ik met 1+1 gratis én 35% korting had kunnen kopen. Voor de jus gebruikte ik een rundvleesbouillonblokje en een lepel maizena.

Dinsdag – Groentelasagne

Dit is een recept wat ik ooit via Hello Fresh heb ontdekt, maar zelf ook nog regelmatig maak. Het is betreft de calorieën misschien niet het meest gezonde recept, maar omdat het lekker vol met verse groenten zit toch weer wel. Benieuwd naar het recept? Je vind het hier.

Woensdag – Kruidige couscous met halloumi

Nog een Hello Fresh favoriet. Ik bestel het niet (meer) zo vaak, maar de recepten die ik lekker vind maak ik nog wel heel graag. Met een eigen twist meestal wel, want er zitten toch wel vaker kostbare of moeilijk te verkrijgen ingrediënten in. Halloumi is bijvoorbeeld zo’n kostbaar ingrediënt, maar ik ben er echt dol op. Ik eet het niet wekelijks, want met €3,00 tot €4,00 vind ik dat wel aan de prijs en ik maak dus graag gebruik van acties. Laatst kocht ik via zo’n actie een aantal verpakkingen met meer dan 50% korting, dus nu kon ik makkelijk wat van de verse groenten uit mijn koelkast gebruiken voor dit recept.

Donderdag – risotto met zalm

Een tijd geleden moest ik champignons bakken, dat deed ik in een droge pan en dus kwam daar een heerlijke ‘champignonbouillon’ vanaf. Deze heb ik toen ingevroren en vandaag is het tijd om hem te gebruiken. Ik maak er een heerlijke risotto van, met verse champignons, Parmezaanse kaas en een langzaam gegaarde zalm erbij. Het was een feestmaal, jammer dat ik hem alleen moest opeten.

Vrijdag – Jamie’s Turkse pizza

Naast Hello Fresh heb ik ook een aantal vaste favorieten van Jamie Oliver in mijn recepten favorieten. Waaronder deze Turkse pizza, maar wel weer een beetje vereenvoudigd zodat het beter betaalbaar is. Ik maak hem graag met lekker veel tomaat, paprika en komkommer (of andere rauwkost die ik op dat moment in de koelkast heb) zodat het lekker vol van verse groenten en dus vitamines zit. Gehakt en feta is voor de smaak, ik maak de gehaktvulling altijd vooruit en vries deze in, samen met een portie feta. Ik eet in principe alleen feta bij dit gerecht en zo voorkom ik dat ik kaas weg moet gooien. Ik deelde al eens een vega versie van het recept.

Zaterdag – Kipsalon met zelfgemaakte friet

De aardappels van maandag kocht ik vooral omdat ik niet te vaak puree uit een pakje wil eten en er nogal wat stamppot in mijn vriezer had liggen. Bij het opruimen van mijn keukenkastje kwam ik echter een frietsnijder tegen en om te beslissen of ik deze wilde houden besloot ik hem uit te proberen. Toen zat ik alleen wel met een halve kilo friet, terwijl ik geen frituurpan heb, haha. Gelukkig kon internet mij helpen om de friet (ook echt lekker) in de oven te bereiden, met maar 1 eetlepel zonnebloemolie, dus ook nog eens stukken gezonder! Gekruide kip, kaas en natuurlijk salade erbovenop en het was een kipsalon. En hoewel ik al regelmatig zelf mijn kipsalon maak was deze echt next level en ben ik zeker van plan om dit vaker te gaan maken. Het mooiste van dit alles is dat ik gelezen heb dat de zelfgemaakte frietjes ook prima in te vriezen zijn.

Zondag – Soep met stokbrood

Ik zou graag willen zeggen dat ik soep uit mijn vriezer had opgemaakt vandaag, maar helaas. De soep op het menu was groentesoep die wij uit Frankrijk meegenomen hebben. Gewoon in een pak. Niks gezonds aan, maar wel heel erg lekker als er een storm over het land jaagt. Op zondag doe ik meestal niet veel nuttigs en koken is wel het laatste waar ik dan zin in heb.

De bonnetjes

Omdat ik al wat boodschappen voor de week van maandag 5 februari al in het weekend deed reken ik de bonnetjes al vanaf zaterdag 1 februari. Mijn Albert Heijn ging verbouwen en daarom was al het vers 35% korting, daarom kocht ik nog wat dingen waarvan ik zeker wist dat ik ze nodig zou hebben. Ik was hier in totaal €3,10 kwijt (terwijl ik €3,74 bespaard had, daar was ik best trots op, haha.) Op donderdag ging ik naar Lidl en Jumbo, daar was ik in totaal iets meer dan €20,00 kwijt, dit waren echter boodschappen waarmee ik nog tot woensdag 12 februari mee door moest dus dan zit ik nog netjes binnen budget met een uitgave van €2,12 per dag. Dit bedrag geldt voor avondeten, maar ook ontbijt en lunch en andere uitgaven deze week. Gelukkig heb ik een goed gevulde voorraadkast en hoef ik echt alleen verse producten te kopen.

Ik heb lekker gegeten deze week en vond het eigenlijk wel lekker dat ik haast niet hoefde te verzinnen wat ik zou eten, omdat ik dat eigenlijk al voor de hele maand had gepland. Heerlijk vond ik dat! Ook is het heel fijn om al te merken dat na 1 week de vriezer al een beetje ruimtelijker begint te voelen. Samen met dat het budget goed is gegaan (ik had niet anders verwacht) doet me met een goed gevoel beginnen aan de tweede week!

7 gedachten over “Weekmenu met een volle vriezer en €15,00”

  1. Zo te zien heb je lekker gegeten. Respect voor het bedrag hoor! At je dan de restjes overdag? Of is dit budget alleen voor het avondeten? Ben benieuwd 🙂

  2. Leuke challenge, dit! Die champignonbouillon gebruiken is ook wel een slimme. Ik had er nog nooit aan gedacht om die zo te gebruiken.

  3. Ik heb maar een klein vriezertje, met 2,5 lade. Een lade heeft nog dingen uit 2019 erin liggen, een la dingen die ik in 2020 gemaakt heb en ingevroren, en de halve la is voor ijs en ijsblokjes (ik maak graag een cocktail). Mijn doel is om eerst alles uit de 2019 lade op te maken, in februari en maart :). Ik ben al op de helft!

  4. Ik was niet van plan om elke week mijn menu te delen (er is ook veel herhaling natuurlijk.) Ik zal mijn uitgaven nog delen op Instagram!

  5. Het was voor een feestje dus ik had echt veel vocht, dus daarom vond ik het echt zonde om weg te doen. Met 1 gewoon bakje champignons is het ook niet echt genoeg ben ik bang.

  6. Het bedrag is voor de hele weemk en alle uitgaven die ik onder boodschappen schaar. Restjes heb ik nooit, ik kook zodat ik geen voedsel verspil. Voor lunch eet ik meestal een wrap met groenten en (vega) spek voor een bite. Dat lukte prima van die 15 euro.

Reacties zijn gesloten.