Libelle Zomerweek shoplog
Boodschappen

Mijn boodschappen routine herzien na de verhuizing

Verhuizen heeft in mijn geval ook invloed op mijn boodschappen routine. Ik heb vaker geschreven over mijn favoriete winkels, maar dat moet ik nu los laten. ‘Mijn’ oude winkelcentrum is namelijk meer dan een half uur rijden hier vandaan. Op dit moment is boodschappen doen natuurlijk sowieso even een uitdaging. Maar toch wilde ik vast vertellen hoe ik tegen de veranderingen aan kijk en wat ik er van verwacht.

Mijn minst favoriete supermarkten

Ik had het goed voor elkaar daar in Best. Lidl en Albert Heijn bij elkaar, een Kruidvat voor de drogisterij artikelen, Action op loopafstand van de parking en zelfs een Primera zodat ik alle pakketjes ook meteen kon ophalen of wegbrengen. Misschien was ik wel verwend, maar ik was het vooral ook gewend. Nu in het nieuwe huis is het allemaal een beetje anders. Hoewel ik hier een aantal supermarkten super dichtbij heb. Zijn dat juist de supermarkten die ik altijd heb ontweken. Ik moet het hier doen met Aldi en Jumbo. Action zit wel echt verder weg, net als Jan Linders, Lidl en Plus. Albert Heijn en Kruidvat zitten wel redelijk dichtbij, maar niet zo dichtbij als Aldi en Jumbo. Snap je het nog?

Plan van aanpak

Aldi en Jumbo als dichtst bijzijnde winkels dus. Dat heeft 1 groot nadeel. Minder aanbiedingen om gebruik van te maken! Want vooral Jumbo staat niet bekend om zijn goede deals. En over Aldi ben ik zelf niet zo te spreken. Maar dat kan ik nog wel opvangen door af en toe bij Albert Heijn te gaan shoppen en daar goede voorraad van bij te houden. Jumbo is wel weer heel compleet in diepvriesgroenten en ‘exotische’ producten. Daar kan ik dus optimaal gebruik van maken, om op die manier toch mijn budget te kunnen behouden. Misschien moeten we daarvoor onze eetgewoonten ook wel wat aanpassen. Wat voor de gezondheid ook niet helemaal verkeerd zou zijn, trouwens. Het maakt overigens ook echt veel verschil wie de boodschappen doet bij ons. Natuurlijk is het fijn als mijn vriend af en toe de boodschappen doet, maar hij koopt altijd veel dingen die ik links zou laten liggen. Leuk weetje; hij deed altijd de Aldi boodschappen omdat hij er toch langs kwam van werk naar huis. En de Aldi waar hij dan altijd heen ging is de Aldi waar we nu vlakbij wonen.

Ontdekken en reageren

Het zal de komende tijd vooral gewoon een beetje aftasten zijn. Wat zijn de goedkopere opties en wat is er juist duurder. Natuurlijk ook smaak, want er zullen best wel wat dingen zijn die ik van Lidl altijd lekker vond die bij Aldi vies zijn. En andersom. Ik vind het vooral wel een leuke uitdaging, want ik ben natuurlijk niet van plan om over mijn €50,00 in de week te gaan! Al moet ik eerlijk zeggen dat dat met de quarantaine eigenlijk beter gaat dan ik van tevoren had durven denken.
Prijzen vergelijken en een boodschappenlijstje (blijven) gebruiken zijn de belangrijkste punten om te zorgen dat ik bespaar. De Aldi en Jumbo liggen wel een stuk uit elkaar, ik ben dus minder geneigd om naar 2 winkels te gaan. Dat kan financieel natuurlijk wel heel gunstig gaan uitvallen, maar daarvoor zullen we eerst even wat ervaring op moeten doen. Nu is het zo dat mijn vriend tot een jaar geleden ook alleen maar vlakbij een Jumbo woonde, dus stiekem heb ik wel meer ervaring dan ik eigenlijk wil toegeven. Maar toen hadden we nog wel 2 huishoudens en dus veel slechter overzicht over wat er uit ging.

Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat ontwikkelen. Zal Aldi straks toch voorkeur krijgen? Kan ik straks extra veel besparen bij Jumbo? Tegen de tijd dat ik wat meer ervaring heb zal ik het zeker met jullie delen!

8 gedachten over “Mijn boodschappen routine herzien na de verhuizing”

 1. De nieuwe spaarapp van de Jumbo is wel ideaal…. Maar voor de rest snap ik je helemaal. Goede deals scoren gaat toch wat minder makkelijk. Ik ga toch het liefst naar de Albert Heijn. Ze hebben gewoon alles en goede deals. Plus vind ik ook wel een fijne winkel. Bij mij is alles dichtbij behalve de Aldi.

 2. Wij zijn bij AH het beste uit. Ik bezoek maar één supermarkt , want dat geeft rust. Rondshoppen veroorzaakt vaak impulsaankopen. Wij kopen weinig van de aanbiedingen, zodat onze voorraad beperkt en overzichtelijk blijft. Bezuinigen op eten is het laatste wat ik zou doen. Je lichaam is je tempel en je bent wat je eet. Dan bespaar ik liever op andere zaken.

 3. Bezuinigen op eten en je geld bewust uitgeven aan eten zijn twee heel verschillende dingen. Duur eten is niet per definitie gezond(er) en goedkoop eten is niet per definitie ongezond(er). Weet wat je eet en weet wat het kost en je kunt heel gezond eten zonder de bank te plunderen. Maar ik haal zelf ook mijn meeste besparingen ook uit de non-food producten die met de weekboodschappen mee komen.

 4. Ja de nieuwe app is heel leuk! Sparen gaat me ook eigenlijk sneller dan ik had verwacht. Ik ga ook nog steeds het liefste naar de AH, maar ik moet echt even uitvinden wat het meest praktisch is hier.

 5. Bij ons zijn de Poiesz, Appie Heijn,Aldi ,Lidl en de Jumbo ongeveer een kwartier bij ons vandaan. Dus geen reden om te klagen ?

 6. Hier juist alleen Jumbo en Aldi, Lidl op kwartiertje rijden. Er is hier geen fijne grote AH in de buurt, die ligt snel op een half uur afstand. Ik kom dus bijna nooit in de AH. Jumbo schijnt nu ook bakken tegen voedselverspilling te hebben die van ons heeft dat niet. Maar misschien bij jou wel en kan dat helpen.
  Ik ben eigenlijk best wel van van de Aldi en Lidl. De Lidl heeft ook een plus app waar soms ook mooie aanbiedingen in staan.

 7. Toevallig op deze site gekomen.
  Hoe moet ik dit een volgende keer?

  Hier hebben we Van den Tweel/AH en Carrefour.

Reacties zijn gesloten.