giftguide
Blogmas 2018

Gift guide voor mensen die willen besparen

Als je wil gaan besparen in 2019 is het misschien slim om nú alvast te gaan bedenken welke dingen je daarvoor nodig hebt. Daarom leek het mij leuk om een giftguide te maken met dingen die helpen om te besparen. Zo kun je deze voor de kerstdagen vast op je verlanglijstje zetten of heb je misschien leuke cadeau ideeën voor iemand anders die in 2019 flink wil gaan besparen!

Thermosbeker en/ of goede lunchbox

Besparen begint bij kleine bedragen en zoals ik vaker heb verteld; die koffietjes of lunches onderweg (of op kantoor) tellen samen allemaal best wel op tot een flink bedrag. Door een goede thermosbeker te gebruiken kun je thuis een lekkere koffie (of thee) maken en deze meenemen voor onderweg. En met een goede stevige lunchbox kun je lekkere lunch van thuis meenemen, zodat je niet meer (elke dag) verleid wordt door al het lekkers in de bedrijfskantine.

Slow cooker

Hoog op mijn eigen verlanglijstje en een beetje een prijzig cadeau; de slow cooker. Het lijkt me heerlijk om heel mijn vriezer vol te hebben met pakketjes die ik alleen maar in de slow cooker hoef te gooien om een heerlijk (en gezond) gerecht te hebben als ik uit mijn werk kom. Super makkelijk en vooral ook een enorme besparing. Ten eerste omdat je dus niet meer na het werk naar de supermarkt hoeft. Ten tweede omdat je minder vlug geneigd bent om ‘maar iets te bestellen’ als het eten zonder moeite al bijna klaar is. Ten derde omdat je dus je vriezer kan vullen als er een aanbieding is op de ingrediënten voor je favoriete gerechten.

Weekmenu planner

Om het vol te houden dat een voorgenomen bespaarder elke week een weekmenu maakt is het natuurlijk een must dat dit een leuke uitdaging wordt. Een mooi uitwisbaar bord of juist een notitieblok met dagen van de week kan dan enorm inspirerend werken. Al zijn er natuurlijk ook speciale notitieblokken bedoeld voor een weekmenu, met daarnaast ook nog een boodschappenlijst. Helemaal handig.

Schriften voor je administratie (kasboek)

Administratie bijhouden is een goede stap om te maken als je wil gaan besparen. Daarvoor is een kasboek natuurlijk heel erg handig. Door deze in een mooi schrift of notitieboek bij te houden is de bespaarder eerder geneigd om het bij te willen houden. Daarom zijn leuke schriften een leuk cadeau. Heeft de ontvanger liever een kant-en-klaar kasboek? Die zijn gewoon te koop bij kantoorboekhandel. Misschien wel wat minder knap, maar ook heel erg handig! Een gulden middenweg vind je natuurlijk in de Nibud-agenda 2019!

Spaarpot

Toen ik nog klein was, kreeg ik een Pennie rekening en daarbij kreeg ik een spaarpot waarin alle muntjes automatisch werden gesorteerd. Deze super leuke spaarpot zorgde ervoor dat ik werd gemotiveerd om te sparen en ook nu ik geen kind meer ben werkt een leuke spaarpot motiverend. Daarom is een mooie spaarpot een super cadeau om iemand te geven! Je kunt er voor kiezen om 1 te nemen die niet open kan zonder hem stuk te maken. Eentje die je wél open kan maken is misschien verleidelijker om open te maken, maar de spaarder kan dan ook vaker het gespaarde geld tellen. Iets wat mij ook erg inspireert om door te gaan.

Portemonnee met genoeg plek voor contant geld

In dezelfde categorie; een portemonnee. Ik merk dat veel portemonnees tegenwoordig veel plek hebben voor pasjes, maar weinig voor contant geld. Als je dan graag wil betalen met contanten in plaats van pin (om zo te besparen op je uitgaven) is dat super irritant. Daarom kan een goede, overzichtelijke portemonnee met veel ruimte voor zowel brief- als muntgeld een enorm goed cadeau zijn. Ik heb zelf een ouderwetse ‘knip’ portemonnee van Kitsch Kitchen, met daarin een los zakje met mijn muntjes. Al mijn klantenpassen staan op mijn telefoon, dus alleen het noodzakelijke gaat met mij mee.

Heb jij iets op je wishlist staan wat je gaat helpen met besparen?