Voornemens
Blogmas 2018

Goede bespaar voornemens voor 2019

Het einde van het jaar is natuurlijk hét moment om goede voornemens te maken. Velen besluiten 1 januari te stoppen met roken, af te gaan vallen of gaan minderen met alcohol. Natuurlijk zijn mijn goede voornemens wat meer gericht op (be)sparen. Er zijn wat kleine dingetjes die ik nog niet heb gelaten, die mij misschien nog wel wat extra op kunnen leveren.

Géén plastic tasjes meer kopen

Het gebeurt niet vaak, maar ik heb het afgelopen jaar toch wel een aantal keer een plastic tasje gekocht bij de supermarkt. Hoewel het natuurlijk nooit veel kost, kan het altijd nog optellen als je het blijft doen. Toch is geld niet mijn meest belangrijke reden om deze keuze te maken. Ik wil namelijk óók vaker voorkomen dat ik tasjes bij de groenten afdeling ‘moet’ meenemen. Ik heb de middelen in huis (waszakjes waar je normaal bh’s in zou doen zijn perfect voor groenten) en het is dus alleen nog gewenning.

Vaker een blok kaas kopen

Ik eet best wel wat kaas, maar kaas is een duur product. Het verschil tussen plakken/ geraspt en een blok kaas is sowieso €1,00 per kilo. Zelf schaven (en raspen) kan sowieso nog wel wat extra’s opleveren omdat je zuiniger kan omgaan met de kaas. Ook wat andere producten wil ik vaker los kopen en zelf snijden in plaats van kant-en-klaar kopen, het zijn de kleine beetjes die samen heel wat opleveren.

Sparen, sparen, sparen

Afgelopen jaar is het van sparen niet zo gekomen, dus voor 2019 vind ik het belangrijk om wél flink te gaan sparen. Ik heb een idee hoeveel ik elke week (ik krijg per week uitbetaald) wil gaan sparen. Deels voor een buffer, deels voor vakantie en deels voor bepaalde uitgaven die ik plan te gaan doen in 2019. Geld sparen is mijn nummer 1 prioriteit en het gaat er in sommige gevallen niet eens om hoeveel je spaart. Al spaar je elke week 1 euro, dan zitten er aan het einde van het jaar toch 52 in je spaarpot.

Ik zal in de loop van het jaar laten weten hoe het gaat, dus houdt mijn Instagram en Facebook in de gaten als je benieuwd bent hoe het gaat!

Heb jij goede voornemens voor 2019?

 

 

1 gedachte over “Goede bespaar voornemens voor 2019”

  1. Ik hou van besparen, maar probeer dit altijd zo duurzaam mogelijk te doen. Dus minder plastic, meer biologisch, minder pakjes, meer lokaal. Mijn inkomen valt beneden modaal, en waarschijnlijk zou ik veel meer overhouden als ik mij volledig richt op budget producten. Maar zolang het mij lukt om de meer verantwoorde variant te kopen ga ik dat doen. Verder proberen te sparen (vakantie!), geen onnodige cashback acties aanschaffen, minimaliseren, doorgaan met minimaal 2x per week sportschool, maar vooral genieten.

Reacties zijn gesloten.