Actualiteiten

Haal je het meeste uit je Postcode Loterij ‘Geniet van ’t Goede’-kaart 2023 

Vanaf vandaag is het weer zover voor de deelnemers van de Postcode Loterij; de jaarlijkse cadeaukaart valt weer op de mat. En dat is gewoon al het 10e jaar! Afgelopen jaren heeft de kaart vele thema’s gehad, maar dit jaar is het thema hetzelfde als vorig jaar: ‘Geniet van ’t Goede’. De kaart valt vanaf vandaag bij alle deelnemers op de mat en vanaf maandag 30 oktober tot en met zondag 19 november kun je hem inleveren bij Albert Heijn. 

Dit kun je allemaal kopen van de cadeaukaart

De cadeaukaart is net als de afgelopen tien jaar gewoon 12,50 euro waard. Om hem in te leveren kun je kiezen uit ruim 900 producten, die je in de winkel kunt herkennen aan de groene omlijsting. Het leukste vind ik dat je de kaart niet alleen kunt inleveren voor vegetarische producten van AH, Unox, Knorr en Vegetarische Slager. Ook voor mensen die niet van vleesvervangers houden zijn er genoeg opties om de kaart in te leveren. Zo kun je ook veel AH groenten kopen, inclusief aardappels en exclusief verspakketten en diepvries, of je kiest voor noten of eieren. De hele lijst staat online, dus maak vooral zelf even een keuze.

Wat kun je het beste kopen?

Zelf gebruikte ik de kaart altijd om een voorraad aan te leggen waarop eigenlijk (bijna) nooit acties waren én dus mijn lieftallige Burritos te kopen. Ik doe zelf niet mee, maar heb altijd wel een kaart gekregen van iemand uit mijn omgeving die zelf niet bij de Albert Heijn komt. Maar ik denk dat gewone boodschappen op dit moment ook wel heel erg welkom zijn, zeker omdat er ook lekker veel groenten mee doen met de actie. Waarschijnlijk shop je normaal toch al heel wat van de op de lijst aanwezige producten en dat is net zo makkelijk. Ik denk dat je zelf vooral moet nagaan wat voor jouw situatie het beste werkt.

Extra veel voordeel met kies & mix 

Voorgaande jaren was er een box te koop met daarin een aantal producten waarvoor je dan betaalde met je kaart, maar de waarde van de box lag hoger. Makkelijk voor mensen die wel de kaart willen gebruiken, maar geen moeite willen doen. Dit jaar hebben we een zelfde soort systeem, maar dit keer kun je zelf kiezen welke zes producten je wil meenemen voor 12,50 euro. De producten zijn te vinden in het ‘Kies en Mix’ display in iedere Albert Heijn en op ah.nl.

Je cadeaukaart combineren met folderacties

Ook dit jaar kun je je cadeaukaart weer combineren met bonusacties uit de folder en je Mijn Bonusbox. Daarmee krijg je dus meer voor de 12,50 euro! Zelf gebruik ik de kaart altijd graag om Knorr Wereldgerechten Burritos in te slaan. Heb je (nog) geen bonuskaart? Vraag er dan even naar bij de servicebalie voor je naar binnen gaat. Je kunt deze registreren voor aanbiedingen in de Mijn Bonusbox, maar je kunt hem ook volledig anoniem laten als je dat liever wil.

Gebruik je de ‘Geniet van ’t Goede’-kaart zelf niet?

Wil je nou zelf geen gebruik maken van de kaart? Er zijn verschillende opties om de cadeaukaart op de goede plek terecht te laten komen. Geef je de kaart zelf weg, dan is het wel altijd belangrijk dat je de kaart eerst even activeert, anders kan de ontvanger er nog niks mee. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf producten te kopen van de kaart en deze te doneren aan een deelkastje bij jou in de buurt. 

Natuurlijk blijft het goedkoper om helemaal niet mee te doen met loterijen zoals de Postcode loterij, vorig jaar heb ik al eens een vergelijking gemaakt tussen beleggen en deelname. Maar uit de reacties daarop bleek toch dat veel mensen deelname aan de Postcode loterij ook heel leuk vinden. Maar niet iedereen die gebruik maakt van deze actie doet mee met de loterij zelf, daarvan ben ik zelf het beste voorbeeld. Ik krijg al jaren cadeaukaarten toegestopt van mensen uit mijn omgeving die niet bij Albert Heijn komen. En voor de mensen die wel de kaart wel zelf houden is het zonde als ze de kaart niet (laten) gebruiken. Daarom deel ik graag hoe je er zoveel mogelijk mee kan doen!

Dit artikel is geschreven uit eigen beweging, er is geen sprake van enige vorm van samenwerken. Ik kan dus ook geen vragen beantwoorden over de cadeaukaart. Daarvoor verwijs ik je graag naar de officiële actiepagina.