Actualiteiten

Haal je het meeste uit je Postcode Loterij ‘Vega Favorieten van Nederland’-kaart

Al een aantal jaar houdt de Postcodeloterij samen met Albert Heijn en Unilever een actie met cadeaubonnen voor gratis boodschappen. Het is altijd gericht om meer bewuste keuzes, zo hebben we een paar jaar duurzame keuzes gehad en dit jaar is het thema net als vorig jaar; vegetarisch. Nou is het natuurlijk best wel lekker om gratis boodschappen te doen, maar ik zou Gierige Gerda niet zijn als ik niet het onderste uit de kan zou willen halen. Dus ik maak er een spelletje van om zoveel mogelijk te shoppen van mijn kaart bij de Albert Heijn.

Je hoeft geen vleesvervangers te kopen

Er waren vorig jaar een hoop mensen die mopperden op de Postcode loterij omdat ze absoluut niet vegetarisch wilden eten en zich nu gedwongen voelde. Het leuke aan de kaart vind ik echter dat je er niet alleen vleesvervangers mee kunt kopen, maar ook een hoop andere vegetarische dingen. Een maaltijd bestaat niet alleen uit vlees, toch? Er is een lijst met alle deelnemende producten te downloaden en daarop is te zien dat er naast traditionele vleesvervangers, peulvruchten en noten ook een hoop groenten, pasta en rijst en zelfs ijs te vinden is.

Het zijn dus niet alleen vleesvervangers, maar gewoon een hoop andere etenswaren die geschikt zijn voor mensen die vegetarisch willen eten. De keus is nog steeds aan jou of je er een stukje vlees bij bereid. De lijst is trouwens ook heel handig om thuis vast voor te bereiden op je trip naar de Albert Heijn. Productnaam kopiëren, zoeken en toevoegen aan je winkelmandje. ‘Sorteren op looproute’ om te zien of jouw Albert Heijn dit product verkoopt. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Biologisch, duurzaam, vegetarisch

Ik merkte dat er vorig jaar nogal wat verwarring was over welke producten mochten worden gekocht. Zoals ik net al zei waren het eerder producten met een bepaald keurmerk, een ander jaar waren het vooral producten met een biologisch stempel en nu voor het tweede jaar dus vegetarisch. Ik kan me voorstellen dat dat voor sommige mensen verwarrend is. Zeker omdat dan óók nog eens niet alle biologische of vegetarische producten mee doen omdat ze niet allemaal uit de fabrieken van Unilever of Albert Heijn komen. Daarom vind ik de lijst zelf heel makkelijk, als je deze thuis alvast bekijkt sta je in de supermarkt niet meer voor verrassingen.

Combineer je cadeaukaart met de bonusacties

Je hoeft je kaart niet in 1 keer op te maken, dus als je wil kun je voor bepaalde producten ook nog afwachten of ze in de bonus komen terwijl de ‘Vega Favorieten van Nederland’-actie nog loopt. Meestal is dat wel het geval met een aantal van de producten van Unilever in de aanbieding komen. Het begint deze week al met korting op de Vegetarische slager en Albert Heijn’s eigen Vandaag Vegetarisch, maar meestal zijn ook de Knorr Wereldgerechten en andere producten nog wel in de actie. Let trouwens wel op dat je een bonuskaart moet hebben om gebruik te kunnen maken van de acties. Heb je (nog) geen bonuskaart? Vraag er dan even naar bij de servicebalie voor je naar binnen gaat. Je kunt deze registreren voor persoonlijke aanbiedingen, maar je kunt hem ook volledig anoniem laten als je dat liever wil.

Voorraad of je gewone boodschappen?

Ik moet heel eerlijk zijn dat ik de kaart de laatste jaren vooral gebruik om voorraad op te bouwen. Ik koop dingen als linzen, spaghetti, mayonaise en tomatenblokjes en kan zo een flinke tijd vooruit zonder dat het me geld kost. Je kunt er echter ook voor kiezen om de kaart gewoon te gebruiken bij je weekboodschappen. Dat scheelt dan toch weer €12,50! Gebruik dan de eerder genoemde productenlijst om je weekmenu op te bouwen en zorg dat je kaart helemaal op is voor je hem weg doet.

Voorbeelden en vega doos

Er zullen ook wel weer speciale recepten zijn en er is natuurlijk weer een doos vol met vegetarische producten van Unox. De makkelijke weg is om die recepten dan maar te maken of zo’n doos te kopen. Dat vind ik persoonlijk wel zonde van de €12,50. Je kunt er zoveel uithalen door slim te kopen, degene die optimaal gebruik willen maken maken zelf een plannetje.

Natuurlijk bespaar je het meest door niet mee te doen met loterijen zoals de Postcode loterij. Toch is niet iedereen met de cadeaukaart altijd lid. Er zijn genoeg mensen die niet graag bij Albert Heijn komen, die de kaart weggeven aan iemand die er wel komt. Of aan mensen die het financieel niet zo breed hebben. En zelfs al ben je wel lid van de Postcode loterij en gebruik je de kaart, het is toch een beetje een prijs dus daar moet je het meeste uithalen en mijn moeder zou zeggen: ‘Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd.’

Heb jij al een Postcode loterij ‘vega favorieten van Nederland’-kaart ontvangen?

[Edit 28 oktober 2020] Voor klachten over deze actie, de prijs van de loten of de loterij zelf verwijs ik u naar de Postcode loterij. Dit soort reacties zullen vanaf heden verwijderd worden. Voor uw negatieve gevoelens jegens vegetarisch eten verwijs ik u ook naar andere plekken op het internet.

Hou het een beetje gezellig a.u.b.

Ik heb dit artikel uit eigen beweging geschreven. Er is geen sprake van enige vorm van samenwerking.

41 gedachten over “Haal je het meeste uit je Postcode Loterij ‘Vega Favorieten van Nederland’-kaart”

 1. He, wat handig, die tip om te zien of een AH iets verkoopt. Ik wil deze week de AH bio diepvries bessen en frambozen inslaan. Deze kocht ik niet vaak omdat ik een hele kleine vriezer had, dus ik weet niet welke AH ze verkoopt. Ik heb 5 AH’s op fietsafstand van me. Ik heb net een nieuwe grotere vriezer, nu kan ik tenminste wat inslaan.

  Ik heb de postcodekaart nog niet gekregen, maar ik ga er net als jij zoveel mogelijk voor proberen te krijgen!

 2. Ik heb vandaag de kaart ontvangen en gekozen voor het pakketje. Dit al wel eens eerder gedaan. Maar meer voor het gemak. Een AH zit niet heel er in de buurt en wil nu zo min mogelijk naar de winkel

 3. Een bon van Rituals zou ook leuk zijn!!!!Maar daar hebben ze geen contract mee!!

 4. Altijd leuk om iets cadeau te krijgen…maar ik lees nergens tot hoelang je de cadeaukaart kunt inleveren.

 5. Voor die informatie verwijs ik u naar de begeleidende brief van de Postcode loterij of de website behorende bij deze actie. Ik geef enkel tips over het gebruik van de kaart, niet over de inhoud van de promotie.

 6. Jammer dat ik er en ons hele dorp er dik 17 km voor moet rijden. Dus zullen er vele kaarten niet verzilverd worden.

 7. Beter iets dan niets, heb met mijn postcode al meer dan 1 jaar echt niets gewonnen. Kan ik nu dan toch weer shoppen voor 12.50 mijn dank is groot.

 8. vaak zijn de vakken van de meest bekende producten bij ons leeg!! zwaar irritant..dan kan ik er nog een keer heen fietsen en dat is best heel vervelend..ik ga nl zelden naar ah….

 9. Vorig jaar na heel veel jaren lid te zijn geweest opgezegd en nu ik dit lees ben ik blij. Geen gedoe meer bij AH met die kaart.

 10. Als je echt gierig bent Gerda speel je toch niet mee met de Postcodeloterij? 😉

 11. “Dus ik maak er een spelletje van om zoveel mogelijk te shoppen van MIJN kaart bij de Albert Heijn.”
  Hoe kom je dan aan JOUW kaart?
  Wil er verder geen discussie van maken hoor. Geniet er maar van! Leuke blog trouwens!

 12. Als je dan een artikel leest moet je hem helemaal lezen, Marcel! Ik zeg namelijk ook dit: “Natuurlijk bespaar je het meest door niet mee te doen met loterijen zoals de Postcode loterij. Toch is niet iedereen met de cadeaukaart altijd lid. Er zijn genoeg mensen die niet graag bij Albert Heijn komen, die de kaart weggeven aan iemand die er wel komt.”

  Overigens was ik vorig jaar wel een maandje lid, maar toen was deze actie gecombineerd met een gratis maand meespelen. Daarmee deed ik mijn (bij)naam wel echt eer aan gedaan natuurlijk. 😀 😉

 13. Bij mij is geen AH in de buurt (limburg) mijn dochter woont in Rotterdam en doet haar boodschappen bij AH. Kan zij producten kopen met mijn cadeaukaart.

 14. Dat kan zeker, zoals ik zeg; je kunt de kaart gewoon weggeven aan wie je wilt. Hij moet alleen even geactiveerd worden, mocht je hem per post naar je dochter sturen: laat hem dan door haar activeren na verzending.

 15. Misschien doe ik wat verkeerd hoor maar de te downloaden lijst werkt bij mij helaas niet

 16. Voor zover ik nu kan zien ligt dat aan de site waar ik naartoe link. Die is van de loterij zelf, dus helaas kan ik daar niks aan doen. Ik zal het in de gaten houden en mijn best doen een oplossing te vinden.

 17. Ik heb m ook ontvangen, er staat dat duidelijk is waar je uit kunt kiezen in de winkel? Ik kom meerdere keren per week bij de AH maar enige wat ik zie is die ‘vegan’ bordjes of hebben ze ook vegetarisch o.i.d. waar ik compleet overheen kijk? Kan hoor, ik ken mezelf hahaha!

 18. Ik ben dit jaar niet sinds de actie bij de supermarkt geweest, maar voorgaande jaren stonden er groene kaartjes met het actielogo en beschrijving van het juiste product voor het schap.

 19. Ben gewoon een vleeseter hoor maar je kunt voor de kaart lekker groenten inslaan en we vinden sommige dingen van knorr wereldgerechten best lekker en afgelopen week ook nog eens 2e gratis.
  Had geluk want heb een 2e kaartje gekregen van mijn schoonouders en nu is mijn diepvries en koelkast weer goed gevuld met groenten, verse krieltjes enz.
  Hoef de komende tijd alleen het vlees er nog maar bij te kopen.
  Ook een keer leuk!

 20. Ik zag dat je eieren en noten ook kunt kopen. Zou graag ook aardappelen willen. Kan dat?

 21. Heel vreemd dat de veg kipstukjes en de veg gehakt mee doen maar dezelfde verpakking maar dan de gegrilde stukjes vallen niet onder de vega kaart.

 22. Helaas kan Ik de kaart niet activeren.Ik heb alles goed ingevuld maar krijg geen toestemming om m te activeren.Waarom niet????

 23. Ik raad u aan contact op te nemen met de Postcode loterij, ik heb niets te maken met de organisatie van deze actie en kan dus ook geen problemen oplossen. Sorry.

 24. Een tip voor degenen, die met de kaart noten willen kopen. De 500grams zakken en de gezouten noten tellen NIET mee voor de kaart. Ongebrande/ongezouten noten in 200grams zakken wel. Let dus goed op de bon, of uw gekozen product wel meetelt.

Reacties zijn gesloten.