het bonnetje

Het bonnetje van: Annemarie

Ik schrijf mijn blogs altijd vanuit mijn eigen beleving, maar besparen is een heel persoonlijke onderneming. Elk huishouden koopt andere dingen, heeft een andere indeling en verkiest andere dingen. Daarom besloot ik eens te vragen naar bonnetjes van lezers. Om te kijken wat ik anders zou doen, wat ik hetzelfde zou doen en misschien wel om nog heel veel te leren!

Deze maand: Het bonnetje van Annemarie

Het bonnetje van deze maand komt van Annemarie. Zij woont samen met haar partner en het is een zoete inval van de studerende en op kamers wonende kinderen. Het kan dus nogal eens verschillen hoeveel personen aanschuiven voor een maaltijd. Daarom wilde Annemarie ook graag haar weekmenu met me delen. Helemaal prima! Het bonnetje is voor de door-de-weeks boodschappen, want in het weekend wordt er gekookt én geshopt door de man des huizes. Wat een luxe! Verder wordt er veel gebruik gemaakt van de vriezer en dat is ook wel te zien aan het bonnetje.

Het weekmenu

Maandag (3 personen) – Hutspot met worst/spekjes
Dinsdag (3 personen) – Hartige taart
Woensdag (3 personen) – Griekse linzensoep
Donderdag (2 personen) – Pizza met zuurkool met sla
Vrijdag (4 personen) – Broodjes shoarma met sla

Annemarie zegt over de maaltijd van maandag: “Boodschappen over van het weekend, in verband met een onverwacht etentje met de buren.”

Het bonnetje

Albert Heijn
1 Komkommer € 0,79
1 Ijsbergsla Bonus € 0,89
1 Tasty tom tomaat Bonus € 2,49
2 Roerbakgroente Bonus € 1,79
1 Winterpeen € 1,29
1 AH bananen € 1,19
1 Wijnzuurkool € 0,74
2 Kipschnitzel Bonus € 3,69
1 Magioni pizzabodem € 3,55
2 Vivera shoarma Bonus € 4,89
4 Vloerbrood Bonus € 3,99
2 Galbani mascapone Bonus € 2,45
1 Witte kaas € 0,99
1 Lange vingers € 0,64
2 Slagroom € 1,62
1 Crème fraiche € 0,69
1 Wasmiddel €2,79 
Totaal € 34,44

Opvallende aankopen

Tasty tom tomaat – Ik heb het vaker gezegd, maar ik snap die snoepgroenten gewoon niet en ik vind ze ook niet lekker! Tomaatjes moeten voor mij ook vooral friszuur zijn, niet zoet. En als ik dan een zoete tomaat zou moeten kiezen zou ik liever voor Looye honingtomaten gaan. Die zijn wel wat duurder, hoewel ze deze week toevallig in de aanbieding zijn bij Jumbo #nospon, maar wel een aanrader!

Roerbakgroente – Ik deed vorig jaar een klein onderzoek naar wat voorgesneden groentes kosten ten opzichte van zelf snijden. En met een actie zoals deze ben je eigenlijk goedkoper uit om inderdaad voorgesneden te kopen, dan om het zelf te doen. Als ze de normale prijs hebben gaat dat trouwens niet op, en het ligt er ook nog aan welke soort je koopt. Wist je trouwens dat roerbakgroenten prima in te vriezen zijn? Ondanks dat op de zak staat van niet? Het enige wat je niet moet doen is de groenten laten ontdooien, maar als je ze rechtstreeks uit de vriezer in de hete pan gooit, dan blijven ze heerlijk knapperig!

Winterpeen – Dat er tig soorten appels en tomaten zijn snap ik, die smaken ook echt allemaal anders. Maar ik verbaas me telkens over de hoeveelheid opties in wortels/penen. En vooral ook het prijsverschil. Ik ben sinds een aantal maanden echt veel wortels gaan gebruiken, want wortels zijn gezond, lekker, en heel goedkoop. Ik heb alleen echt het gevoel dat ik ergens wat wortelkennis mis.

Wijnzuurkool – Zuurkool is lang houdbaar en in het begin van de winter vaak flink in de aanbieding. Goed moment om dus in te slaan. En ook hiervoor geldt weer: prima in te vriezen. In zijn geheel of in porties voor mensen die maar alleen zijn! (Of een partner hebben waarbij je niet met deze lekkernij aan hoeft te komen. Lees: ik.)

Vivera shoarma – Jaaa, dit bonnetje komt uit de Week Zonder Vlees en toen waren de A-merk vleesvervangers 1+1 gratis. Ik ben ook dol op deze Vivera variant. Sterker nog; ik eet liever vega shoarma dan ‘echte’. Zoals je misschien wel weer verwacht: het is prima in te vriezen. Ook de kipschnitzel is trouwens een goede koop met 1+1 gratis, maar ook die heb ik van Vivera gekocht.

Magioni pizzabodem – Op de gezonde toer voor de pizza deze week. Lekker! Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik toch liever gewone pizzabodem eet, gewoon omdat pizza niet gezond hoeft te zijn van mij. Maar deze is wél heel erg lekker!

Vloerbrood – Brood in de aanbieding betekent inslaan! Ook brood is heel goed in te vriezen. Wij eten nu eigenlijk geen brood meer, maar toen ik dat nog wel deed wist ik precies wanneer ze hun 35% korting sticker kregen bij de Albert Heijn en dan liep ik nog net niet achter die medewerkers aan om alles wat ze afprijsden in mijn mandje te gooien. Scheelde veel geld!

Mascarpone, lange vingers en slagroom – Ga je zelf tiramisu maken? (Het antwoord was: “Ja, de cheat versie zonder ei. Moet je echt eens proberen, zo lekker!”) Dat heb ik dus nog nooit gedaan, maar lijkt me wel heel lekker! De lekkerste ooit at ik tijdens mijn laatste vakantie in Frankrijk. Volgens mij bij een restaurant waar de rest van de kaart een beetje matig was. Wel een goed moment om het nu te doen, nu de mascarpone in de aanbieding is. Dat vind ik toch altijd een beetje een duur ingrediënt.

Wasmiddel – Een aankoop waar je nooit naar de prijs per verpakking, maar naar de prijs per wasbeurt moet kijken. Wasmiddel heeft een goede prijs als het onder de €0,10 per wasbeurt komt, maar hoe lager die prijs hoe beter. Kijk naar je eigen verbruik, voorkeur en deals die je kan vinden, om jouw bodemprijs te vinden.

Wat mij opvalt

Nou, mij valt vooral op dat dit gewoon een super mooi bonnetje is. Het is misschien officieel maar voor 5 dagen, maar er gaan ook dingen in de vriezer en er staat ook wasmiddel bij. Ook goed dat Annemarie maar naar 1 winkel gaat. Stiekem ben ik nu ook wel heel erg benieuwd naar het weekend bonnetje van haar man! Maar dit is gewoon een bon om trots op te zijn.

Jouw bonnetje delen?

Lijkt het je leuk als ik jouw bonnetje(s) bekijk en tips geef? Misschien kan ik je wel helpen met een specifiek probleem in de supermarkt. Stuur dan even een mailtje, met eventueel je specifieke vraag, naar minke@gierigegerda.nl, onder vermelding van ‘Bonnetje’ dan neem ik contact met je op. Bij een publicatie zal alleen je voornaam worden gebruikt, maar het kan ook volledig anoniem als je dat liever wil.