Recept

Recept: Vegetarische bbq spiesjes (koken met aanbiedingen)

Het barbecue seizoen is weer begonnen. En met de aanbiedingen van Plus deze week kun je leuke spiesjes maken voor op de barbecue! Lekker vol met groenten en een heerlijke aanvulling op je gewoonlijke barbecue. En natuurlijk perfect voor de barbecue zonder vlees.  Daarbij is halloumi is één van mijn favoriete vleesvervangers, een vegetarische kaas die niet smelt als je hem verwarmd. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de gesmolten kaas in no time tussen de kolen ligt.

Ingrediënten voor 12 spiesjes (€0,33 per stuk*)

  • 1 blok halloumi
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje munt
  • peper en zout naar smaak
  • 12 satéprikkers

*Gebaseerd op de prijzen van Plus week 21 2021

Stap 1 – Snijdt alle groenten en de halloumi  in kleine brokjes, ongeveer even groot als elkaar. Mijne waren ongeveer anderhalve centimeter groot.

Stap 2 – Rijg alle ingrediënten aan een  satéprikker, in de volgorde die jij lekker vind. Als je de spiesjes op de barbecue gaat gebruiken kun je ze ook eerst nog even een uurtje in een bakje water laten weken.

Stap 3 – Meng de olijfolie met de munt in een een vijzel. Als je die niet hebt snijd dan de munt klein en meng dit goed met elkaar, laat even 10 minuten staan en smeer vervolgens alle spiesjes in met dit mengsel. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 4 – Grill op de barbecue of in een hete pan. Draai regelmatig, vooral halloumi wil nog wel eens vastbakken aan een pan of grill dus daarom goed blijven draaien en als de halloumi begint te kleuren is het goed.

Ik vind het zelf heerlijk om de barbecue te gebruiken als mooie manier van eten bereiden, in plaats van zoveel mogelijk vlees te verbranden en naar binnen te werken. Een recept als deze past daar heerlijk bij. Ook als je met een hele groep gaat barbecueën, hoewel dat deze week wellicht nog niet van toepassing is, kun je wel vast de halloumi inslaan met de actie van de Plus, want die is lekker lang houdbaar!