het bonnetje

Het bonnetje van: Jacqueline

Ik schrijf mijn blogs altijd vanuit mijn eigen beleving, maar besparen is een heel persoonlijke onderneming. Elk huishouden koopt andere dingen, heeft een andere indeling en verkiest andere dingen. Daarom besloot ik eens te vragen naar bonnetjes van lezers. Om te kijken wat ik anders zou doen, wat ik hetzelfde zou doen en misschien wel om nog heel veel te leren!

Deze maand: Het bonnetje van Jacqueline

Het bonnetje van deze maand komt van Jacqueline. Zij woont op Texel samen met haar partner en een kleuter-dochter. Op dit waddeneiland is natuurlijk weinig concurrentie tussen supermarkten en er zijn vaak veel toeristen. Er werd in de week van het bonnetje voor €53,05 uitgegeven. Dat is €17,68 per gezinslid, maar natuurlijk verbruikt een kleuter over het algemeen minder dan een volwassene. Om dit op te vangen zou een bedrag van €25,00 tot €30,00 per gezinslid in de toekomst voldoende moeten zijn. Zeker met de bespaarskills van Jacqueline!

De bonnetjes

Lidl Aldi
1 Kipfilet 30% korting €1,24 1 Cola Voordeelpak €2,60
1 Kipsalade 30% korting €0,86 1 Aioli €0,99
1 Mini mozzarella 30% korting €0,69 1 Hele edammer €9,99
4 Tomaten gezeefd XXL €2,76 1 Kaiser broodjes (4 stuks) €0,50
3 Slagroom €3,87 Plus
2 Snoepsilo’s €3,98 1 Superchips paprika €1,65
1 Chickenwings €2,45 1 Nibbit naturel €1,39
1 Kipschnitzel XXL €2,99 Jumbo
1 Mini mozzarella €0,99 1 Stegeman paprika burger Cashback €1,00
1 Pindakaas €2,29 Too good to go
1 Eieren XXL €1,99 1 Groente en fruit pakket €2,99
2 Croissants ham/kaas €1,00
1 Chocobroodje €0,40
2 Donut €0,80
1 Oregano €0,89
1 Amb salade oude kaas €1,11
1 Luxe crackers XXL €1,99
1 Kaiser broodjes (6 stuks) €0,75
1 Volle yoghurt €0,89 Totaal: €53,05

Opvallende aankopen

Lidl

Mini mozzarella – Ik vind die kleine bolletjes mozzarella echt een beetje afzetterij. Haha. Het is natuurlijk mooier in een salade dan een gewone bol in stukken gesneden, maar het smaakt gewoon hetzelfde. Terwijl je er 2 keer zoveel voor betaald. En bij A-merken misschien nog wel meer dan het dubbele.

30% korting – Gelukkig had Jacqueline op één van de verpakkingen 30% korting, dat is de eerste afprijzing bij Lidl. Prima besparing en je kan deze producten vaak direct invriezen of sowieso nog langer bewaren. Nog lekkerder zijn de verspil-me-nietjes, dan gaan producten die op de datum zijn voor €0,25 of €0,50 de deur uit, maar daarvoor moet je meestal vroeg in de ochtend voor de deur staan.

Lidl bakkersafdeling – Voordat wij gingen samenwonen deden mijn vriend en ik elk weekend samen boodschappen. Als ik in het weekend bij hem was kon ik gebruik maken van de acties die ik in mijn woonplaats niet had. Standaard kochten we dan wat lekkers, maar eigenlijk kan je beter zorgen dat je zonder honger naar de winkel gaat zodat je niet in de verleiding komt bij deze afdeling.

XXL aanbiedingen – Geen korting, maar wel meer product voor je geld. Dat zijn de XXL acties van Lidl in een notendop. En er zitten goede acties bij! Zoals de gezeefde tomaten; 1 kilo voor €0,69, normaal betaal je €0,49 voor de helft. Maar ook zalm vind ik altijd fijn om met deze actie te kopen of eieren, die Jacqueline ook heeft gekocht. Vaak heeft Lidl genoeg voorraad en hoef je er echt niet voor bij de deur te liggen. Dat is ook wel weer fijn!

Oregano – Kruiden en specerijen zijn bij Lidl (en Aldi trouwens ook) super goed geprijst. Ik merk dat het bij andere winkels moeilijk is om deze prijs te evenaren. Voor kruiden en specerijen die Lidl en Aldi niet hebben ga ik graag naar Sstrene Grene, daar heb je voor €0,69 een grote zak. Ook Flying tiger heeft betaalbare kruiden en specerijen, maar hier zijn ze wel wat duurder met €1,00.

Aldi

Cola – Voordat wij een SodaStream hadden maakte ik ook graag gebruik van deze actie. Je betaalt 4 flessen en krijgt er 2 gratis. Dat maakt de cola maar €0,29 per liter! Dat heb ik nog nooit ergens goedkoper gezien. En eigenlijk ook niet te evenaren met de SodaStream, maar dat vangen we nu op doordat we überhaupt veel minder cola (en fris) drinken.

Plus/ Jumbo

Chips – Deze items zou ik in de aanbieding kopen, er is bijna altijd wel ergens een actie. Maar goed, op zich kun je het makkelijk lijden.

Cashback – Dit zag ik natuurlijk niet op de bon, maar Jacqueline vertelde dit erbij. Hartstikke leuk natuurlijk en een goede manier om een keer nieuwe dingen te proberen met een leuke korting. Jammer dat ze voortaan wat schaarser zijn, maar we mogen een gegeven paard niet in de bek kijken!

Too good to go

De Lidl groente en fruitbox van Too Good To Go is mijn favoriet. En niet alleen van mij. Voor €2,99 had Jacqueline een box met:

 • Spinazie
 • Paksoi
 • Snijbonen
 • Sla
 • Snoep paprika
 • Selderij
 • Broccoli
 • Bananen
 • Mandarijntjes
 • 3 citroenen
 • aardbeien
 • 5 stoofperen
 • 2 appels
 • 200 gram gember
 • en Basis tomatensaus

Dat is wel echt een heel goede en diverse box. Super lekker en leuk, natuurlijk! Zo kun je voor €2,99 een paar dagen goed vooruit met groenten en fruit en dat scheelt natuurlijk heel erg veel.

Wat mij opvalt

Dit zijn bonnetjes waar ik vrolijk van word! De boodschappen van Jacqueline lijken best wel op mijn mijn boodschappen. En het is best knap om zo goed binnen een laag budget te blijven, zeker omdat Jacqueline op een waddeneiland woont. Daar is weinig concurrentie en juist heel veel toeristen waardoor prijzen vaak wel omhoog gaat. Dus extra goed dat het wel lukt! Mooie extra toevoeging: één van de snoepsilo’s is gebruikt als ruilmiddel voor een (bijna nieuw) spel t.w.v. €14,00, dus dat is ook wel een heel goede deal en meteen een leuke tip. Via Marktplaats wordt vaak nog best wat geld gevraagd, maar via Facebook kun je nog wel eens dit soort deals vinden. Met de TGTG box en de aanbiedingen is het een mooie combinatie die veel bespaard, zonder dat er ingeleverd hoeft te worden op luxe.

Ik vind wel dat er veel (verschillende) supermarkten worden bezocht, hoewel ik niet het gevoel heb dat er onnodige aankopen worden gedaan. Toch wil ik meegeven dat hoe minder vaak en/of verschillende winkels je bezoekt, hoe minder je in de verleiding kan komen hoe minder je eraan toe kan geven. Maar zoals ik al zei; het lijkt er niet op dat Jacqueline hier gevoelig voor is. Wat zelfs ik heel erg knap vind!

Jouw bonnetje delen?

Lijkt het je leuk als ik jouw bonnetje(s) bekijk en tips geef? Misschien kan ik je wel helpen met een specifiek probleem in de supermarkt. Stuur dan even een mailtje, met eventueel je specifieke vraag, naar minke@gierigegerda.nl, onder vermelding van ‘Bonnetje’ dan neem ik contact met je op. Bij een publicatie zal alleen je voornaam worden gebruikt, maar het kan ook volledig anoniem als je dat liever wil.