Weekmenu

Instagram bepaalde mijn weekmenu

Elke maand deel ik mijn weekmenu. Voor deze maand vond ik het ook wel een keer leuk om juist mijn volgers te laten beslissen wat ik zou eten. Daarom vroeg ik via Instagram om suggesties in te dienen. Natuurlijk moest ik wel werken met wat er nog in mijn vriezer lag, dus ik was blij dat de suggesties erg open waren voor creativiteit. Dit is wat we uiteindelijk hebben gegeten.

Ik vind het heel leuk om te delen wat ik in een week heb gegeten. Dat kan inspirerend zijn, maar nog liever wil ik jullie echt voorbeelden geven van wat je kan maken. Daarom deel ik niet alleen foto’s van wat ik heb gegeten, met een kleine uitleg hoe ik tot deze maaltijden ben gekomen. Maar ook de bijbehorende recepten.

Maandag – Spaghetti met 2 soorten saus

Spaghetti eten wij allebei het liefste op een andere manier. Ik graag met een basissaus met champignons, mijn vriend eet het het liefste met veel groenten en pepers. Helemaal prima, dan maak ik toch gewoon 2 soorten saus. Voor ieder wat wils. Maar wel altijd in een grote batch zodat ik de porties kan invriezen. Deze keer had ik alle groenten en champignons klaar liggen in de vriezer, omdat de champignons ingevroren zijn geweest gaven ze een beetje meer ‘bouillon’ af wat mooi uit kwam want

Kosten: €0,45 per portie*

Deze keer was het allemaal erg goedkoop, want het gehakt haalde ik uit de uitverkoopbak van Jumbo. Voor 8 porties was ik dus maar €2,00 kwijt. De groenten voor mijn vriend zijn porties en de champignons voor mijn porties kwamen uit Hello Fresh en Too Good To Go boxen en kostten me samen nog geen €0,50 voor 8 porties. De tomaten passata kwam van Lidl, een XXL actie waarbij je voor 1 kilo maar €0,69 betaalt. Oh en dan natuurlijk 2 bouillonblokjes in de saus, á €0,05 per stuk en eentje in het pastawater. Pasta, spaghetti, die ik gratis in mijn voorraadkast had liggen dankzij de Vega favoriete actie van Albert Heijn en de Postcode loterij.

Het recept, voor 8 porties, vind je hier.

Dinsdag – Lasagne (zonder bladen) met spinazie (V)

Nog een dagje pasta, dit keer maak ik lasagne. In plaats van lasagne bladen, die ik eigenlijk nooit in huis heb, gebruik ik plakjes courgette. Om de lasagne toch wat body te geven voeg ik wel macaroni toe aan de saus. Ik gebruik hier ook wel vaker vlindertjes pasta voor, maar dit keer ging ik voor wat er open was en dat was macaroni. Eigenlijk is het heel erg simpel, maar wel heel erg lekker!

Kosten: €1,34 per portie*

De courgette had ik nog in mijn koelkast liggen omdat deze eerder 2 voor €1,00 waren geweest. Lekker goedkoop voor een courgette! De spinazie, cottage cheese en macaroni kwamen allemaal uit mijn vriezer en keukenkast, hier heb ik de normale prijs voor betaald. De saus heb ik een tijdje geleden gemaakt toen ik een overschot aan tomaten had en niet wist wat ik ermee aan moest. Ik heb nog een portie in de vriezer liggen waarmee ik nog een keer hetzelfde ga maken.  Deze saus heeft me ongeveer €0,50 gekost. Kaas heb ik altijd in de kast liggen, want dat komt altijd van pas. Ik gebruikte een half zakje dus dit kostte €0,80.

Het recept, voor 2 porties, vind je hier.

Woensdag – Traybake met harissa

Ik denk dat degene die me dit recept aanraadde eigenlijk die van Jamie Oliver bedoelde. En die wil ik zéker ook nog wel een keer gaan maken. Maar nu had ik daar niet de ingrediënten voor in huis. Ik had gelukkig wel harissa in huis en genoeg groenten waarbij dat lekker smaakt. Dus ik besloot gewoon te gebruiken wat ik in huis had, met hamburgerballetjes als het vlees.

Kosten: €0,89 per portie*

Laatst haalde ik pastinaak en hamburgers uit de kortingsbak bij de Jumbo, dat kwam voor dit gerecht mooi uit. Samen met allerlei andere groenten uit mijn koelkast en vriezer maakt dit een heerlijke traybake.

Het recept, voor 2 porties, vind je hier.

Donderdag – Taco’s

Een halve komkommer die al een beetje zacht wordt. Tomaten waarvan ik niet weet wat ik ermee moet. Tijd voor taco’s en laat Mexicaans nu een veel aangevraagde maaltijd zijn. Ik maak het dit keer met gehakt, maar het zou net zo goed met vega gehakt of bonen kunnen. Of (vega) kipstukjes, ook heerlijk. Taco kan eigenlijk niet mis gaan.

Kosten: €1,18 per portie*

Ik maak deze taco’s klaar met heel veel gratis spullen. Zowel de Mexicaanse kruiden als de guacamole mix zijn van (heel oude) cashbacks. De maïs heb ik gratis van de Postcode loterij kaart. Het gehakt kostte €0,57 en komt uit de uitverkoopbak van Jumbo. Lang leve de vriezer. De komkommer was 2 voor €1,00, de taco schelpen heb ik eens meegenomen voor €0,75 bij Lidl. Goede deal als je weet dat ze bij Albert Heijn het dubbele kosten. Alleen voor de tomaat, kaas en crème fraîche heb ik volle prijs betaald.

Het recept, per portie, vind je hier.

Vrijdag – Zoete aardappel met in spek gerolde witlof of sperziebonen

Met Pasen besloot ik witlof klaar te maken, maar dat kon op weinig enthousiasme rekenen bij mijn vriend. Dus toen ik net daarna ook nog eens witlof in mijn Hello Fresh doos kreeg besloot ik deze maar niet bij hem voor te schotelen. In plaats daarvan maakte ik twee verschillende schotels. Eentje met witlof, voor mijzelf, en eentje met sperziebonen voor mijn vriend. Het was eigenlijk niet moeilijk om twee verschillende porties te maken.

Kosten: €1,43 per portie*

Eigenlijk was dit het enige recept dat ik deze week maakte waarvoor ik alle ingrediënten voor de volle prijs had gekocht. Zoete aardappel koop ik het liefste bij de Aldi, daar betaal je 1,99 voor een kilo. Veel goedkoper dan op andere plekken. Ontbijtspek is bij bijna elke winkel even duur, alleen de inhoud van de verpakkingen verschilt. Voor de rolletjes sperziebonen zocht ik bij Jumbo de langste

Het recept, per portie, vind je hier.

* De bedragen die ik hier noem zijn gebaseerd op mijn eigen kosten, inclusief uitverkoopbak en aanbiedingen. De bedragen genoemd in de recepten zijn gebaseerd op de prijzen genoemd op AH.nl, deze kunnen dus verschillen.