zonnebrand creme budget
Besparen

Hier moet je op letten als je wil besparen op zonnebrand crème

Nu we de eerste echte mooie dagen van het jaar weer hebben gehad blijkt maar weer hoe belangrijk bescherming is. Het was afgelopen donderdag niet heel warm, maar heel de dag in de felle zon lopen zorgde toch voor een rood tintje op mijn armen en neus. Gelukkig een kleurtje wat weer vlug verdween maar het is evengoed niet lief voor je huid. Goed smeren is dus belangrijk, maar zonnebrandcrème is wel een heel duur goedje. Een grote verleiding dus om voor budget vriendelijkere opties te gaan, daarom deel ik graag de do’s en dont’s van goedkope zonnebrand crème.

Koop zonnebrand nooit bij winkels die bekend staan om verkoop van restpartijen

Winkels als PrijsMepper, Big Bazar en natuurlijk Action zijn winkels die o.a. worden gevuld met restpartijen uit binnen en/of buitenland. Kwaliteit en houdbaarheid van deze producten zijn minder goed in te schatten. Hoewel dat voor een shampoo niet zo’n probleem is, moet je dat risico met zonnebrand niet willen nemen. Huismerken van bijvoorbeeld Lidl of Kruidvat zijn dan weer wel prima budget opties.

Bestel zonnebrand producten online

Weet je niet zeker of je de gekochte zonneproducten dit jaar op gaat maken? Bijvoorbeeld omdat je in Nederland blijft tijdens de zomer. Bestel dan je zonneproducten online. De houdbaarheid van cosmetica begint terug te lopen na contact met zuurstof en dus na openen. In een fysieke winkel weet je nooit zeker of iemand voor je het flesje open heeft gemaakt om even te ruiken, met online bestellingen is die kans heel veel kleiner. Gooi aan het einde van het seizoen alle geopende zonneproducten weg. Gesloten producten kunnen eventueel nog wél tot het jaar bewaard worden. Je moet dan alleen wel zeker weten dat het om een ongeopend product gaat.

Bezuinig niet op de beschermingsfactor

Ja, SPF 6 is stukken goedkoper dan SPF 30, maar geeft ook stukken minder bescherming. Kies gewoon voor de hogere SPF en ga voor de volle bescherming, je huid en je gezondheid zijn onbetaalbaar. Het is trouwens een fabeltje dat je met een hogere factor minder bruin wordt, laat je daar dus niet door tegenhouden om goed te smeren.

Ga voor zonnebrand crème voor kinderen

Niet besparen op de factor dus, maar vaak zijn de zonneproducten voor kinderen wel een stukje goedkoper dan die voor volwassenen en ook nog eens in hoge SPF.

Koop je zonnebrand vroeg in het seizoen

Vroeg in het seizoen zijn de kortingen op zonneproducten vaak hoog, denk aan acties van 50% korting of 1+1 gratis. Tegen de tijd dat de vakanties beginnen en iedereen zonnebrand koopt zijn de acties veel milder en betaal je dus meer. Los daarvan is het natuurlijk handig om vast zonnebrand in huis te hebben voor als de eerste zonnestralen beginnen.

Ik heb op andere budget sites wel eens gezien dat juist werd geadviseerd werd om zonnebrandcrème na het seizoen te kopen. Natuurlijk zijn na het seizoen de zonneproducten in de uitverkoop, maar je moet dit dan zien als een restpartij en de kwaliteit is (een jaar later) dus niet meer te garanderen. Heb je een zonvakantie in de wintermaanden gepland en ga je de zonnebrand binnen een paar maanden gebruiken? Dan is dit wel weer een goede optie!

Over het teruglopen van SPF na het openen van zonneproducten zijn de meningen nogal verdeeld. Toch ben ik er heel voorzichtig mee en neem ik het risico liever niet. Ik verbrand zelf vlug en ben ook al wel (meer dan) eens slachtoffer geworden van mijn eigen gierigheid. Sinds ik bovenstaande tactiek gebruik voor mijn zonneproducten is het echter niet meer gebeurd, tenzij ik mezelf dus helemaal niet insmeer. Maar dat is gewoon dom natuurlijk…

Nog 1 extra tip; gebruik gewoon een lekkere hydraterende bodylotion in plaats van een aftersun product. Hydrateren van de huid is het meest belangrijk na een dag in de zon, maar een goede hydraterende bodylotion kan stukken goedkoper zijn dan een aftersun.

2 gedachten over “Hier moet je op letten als je wil besparen op zonnebrand crème”

  1. Beter geen gewone zonnebrandcreme mee naar de wintersport nemen, er zit water in, dat kan bevriezen. Gebruik bij de wintersport echte zonnebrand voor de wintersport!!

Reacties zijn gesloten.