mondkapjes budget goedkoop
Actualiteiten

Hier zijn de goedkoopste mondkapjes te vinden

Mondkapjes zullen ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als iets wat 2020 kenmerkt. We moeten ze voor nu alleen dragen in het OV en het kan ook verstandig zijn als je iets anders doet waarbij afstand niet altijd te waarborgen is. Ik vind het alleen wel een flinke kostenpost. Er zijn dan ook genoeg bedrijven die misbruik maken van de situatie en mondkapjes voor belachelijke prijzen verkopen. Ik besloot eens op onderzoek uit te gaan. En uit te zoeken bij welke (reguliere) winkels je het goedkoopst uit bent als je mondkapjes wil aanschaffen.

Wegwerp

Niet zo milieuvriendelijk, maar ik kan me voorstellen dat wegwerp mondkapjes in sommige gevallen handiger zijn dan herbruikbare varianten. Maar zeker is dat je er niet teveel voor wil betalen. Het gaat overigens in alle gevallen om niet-medische mondkapjes. Maar ik hoop dat dat duidelijk is, want de medische kapjes zijn bedoeld voor onze professionals.

Bol.com – €9,80 voor 50 stuks (€0,196 p.s.) – Aan deze prijs kon geen enkel ander bedrijf tippen. Het gaat in dit geval echter wel om merkloze kapjes. Daarnaast worden ze aangeboden door een derde partij via bol.com. Dat hoeft niet negatief te zijn, maar ik wil het toch graag benoemd hebben. Daarnaast koop je er in 1 keer wel een heleboel. Ga je er wel zoveel nodig hebben?

Action – €4,99 voor 10 stuks (€0,499 p.s.) – Zoals je ziet gaat de prijs meteen wat meer omhoog als je direct koopt bij een bedrijf dat naamsbekendheid heeft. Action is zeker wel de goedkoopste als je liever niet online besteld. En fijn dat het er dus niet zoveel zijn in 1 pak, dat houdt het betaalbaarder.

Zeeman – €2,99 voor 5 stuks (€0,598 p.s.) – Weer een stukje duurder ben je uit bij Zeeman. Maar dan heb je wel weer het voordeel van een 5 pack. Zowel online als in de winkel verkrijgbaar, als er voorraad is tenminste. Maar dat geldt voor alle opties.

Kruidvat – €13,99 voor 20 stuks (€0,6995 p.s.) – Kruidvat maakt wel een sprong door méér mondkapjes in een verpakking te doen en ze ook nog eens duurder te maken. Ik vind het een flink bedrag, bijna €0,70 voor een mondkapje.

Hema – €7,00 voor 10 stuks (€0,70 p.s.) – Eigenlijk laat Kruidvat zien wat een vrij normale prijs zou zijn, want ook de mondkapjes van Hema zijn €0,70 per stuk. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe lang je zo’n mondkapje kunt gebruiken voor je hem moet vervangen.

Albert Heijn – €7,50 voor 10 stuks (€0,75 p.s.) – Dat de mondkapjes van AH wat duurder zijn is niet zo heel gek. Deze zijn namelijk ook nog eens heel mooi en hygiënisch per stuk verpakt. Hierdoor zijn ze ook na de coronacrisis gewoon bruikbaar als er een keer een reden is om een mondkapje te dragen.

Hoe lang kun je een wegwerp mondkapje (veilig) gebruiken

Zoals ik net al zei; hoe lang kun je zo’n wegwerp mondkapje eigenlijk gebruiken voor je hem moet vervangen. ‘Eenmalig’ vind ik eigenlijk een vrij loos begrip in dezen, omdat het (wat mij betreft) niet per se duidelijk is wanneer het gebruik van een mondkapje over is. Als het mondkapje vochtig wordt moet hij sowieso vervangen worden. Maar over hoe lang je een mondkapje (veilig) kunt gebruiken als hij niet nat wordt vind ik slechts 1 antwoord; zo gauw je hem af doet is het niet meer veilig. Een mondkapje af doen in de trein, om een slok koffie te nemen (wat mag) is dus eigenlijk niet verstandig. Bij een wasbaar mondkapje zou dat, mis het mondkapje schoon en droog blijft en je hem enkel bij de oorelastieken aanraakt, wel veilig zijn. Maar goed, doe dus maximaal 1 treinreis met 1 mondkapje en vervang hem daarna.

Herbruikbaar

Ik heb zelf een herbruikbaar mondkapje met coole Van Gogh* print. Maar er zijn heel veel verschillende initiatieven. Teveel om in 1 blog te noemen. Daarom heb ik degene gekozen die mij het meest aanspreken. Danwel om prijs, om de uitstraling van de mondkapjes of om het verhaal dat achter het product zit.

*Voor wie het leuk vindt; ik ben geboren en getogen in Tongelre, Eindhoven. Tegenwoordig een stadsdeel, maar vroeger een dorp vlak naast Nuenen. Waar Vincent van Gogh vele jaren doorbracht. Ik deed vroeger ook altijd IVN wandelingen bij de Collse watermolen. De watermolen waar Vincent een schilderij van maakte. Helaas moest ik het voor mijn mondkapje kiezen voor de Sterrennacht, maar het geeft mijn liefde voor de kunstenaar wel een extra dimensie.

Zeeman – €1,99 voor 2 stuks – Deze mondkapjes zijn niet alleen heel goedkoop, ze zien er ook nog eens erg comfy uit. Je hebt ze zowel voor volwassenen als voor kinderen. Wat handig is, ondanks dat (in Nederland) kinderen onder de 13 geen mondkapjes hoeven te dragen kunnen ze daar dus eventueel wel zelf voor kiezen op een veilige manier.

Kruidvat – €4,99 voor 3 stuks – Handig dat je er meteen 3 krijgt. Je zou per dag in principe maar 1 mondkapje nodig hebben, maar een reserve op zak is wel handig. Daarnaast kun je op deze manier meteen 3 dagen met het OV zonder problemen.

Zalando – Wisselende prijs – Wie vooral stylish veilig wil zijn kan in verschillende prijscategorieen terecht op Zalando. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik best wel verleid ben door de verschillende leuke printjes. Maar ik denk niet dat ik vaak genoeg met het OV ga om meer dan 1 mondkapje te dragen. Tenzij dit nog jaren gaat duren natuurlijk.

Blyde Amsterdam – €10,79 per stukWie voor een duurzamer en meer ethisch geproduceerd product wil gaan kiest voor de mondkapjes van Blyde Amsterdam. Deze mondkapjes worden gemaakt van reststoffen afkomstig van Kings of Indigo. Een duurzaam denim merk. En worden gemaakt door Makers Unite, gevestigd in de Bijlmer bajes. Oh en als je er eentje koopt wordt het ook nog eens klimaatneutraal verstuurd. Als je dat allemaal weet is €10,79 eigenlijk een koopje.

Art mondkapjes via bol.com – €9,95 per stuk – Dit is ook de plek waar ik mijn Van Gogh mondkapje bestelde, maar eigenlijk vond ik de Nachtwacht ook heel gaaf. Ik koos voor de Sterrennacht omdat die net wat goedkoper (€6,95) was dan Rembrandt. Ik was aangenaam verrast door de kwaliteit van de print en het mondkapje zelf en ben heel blij met mijn mondkapje.

Mondkapjes wassen

Herbruikbare mondkapjes kun je uitkoken in een pan op het vuur. Maar ook meewassen met de gewone was die je hoger dan 60 graden wast. Als je dagelijks een mondkapje moet dragen is het dus wel handig dat je er meerdere hebt zodat je ook daadwerkelijk elke dag een schone op kan. Je kunt (herbruikbare) mondkapjes natuurlijk ook zelf maken. Fijn als je zo creatief bent en de spullen ervoor in huis hebt, maar als dat niet zo is kan zelf maken ineens wel een stukje duurder uitvallen dan er gewoon meteen eentje kopen.

Mondkapjes zijn een heel nieuwe markt in Nederland. Daar zal de komende tijd dus nog wel veel op veranderen. Misschien komen er zelfs wel aanbiedingen mee als dit lang duurt. Gek idee eigenlijk, vooral dat we niet weten hoe lang we ons zullen moeten aanpassen. Ik hoop zelf dat er vlug een wereldwijde oplossing komt.

 

10 gedachten over “Hier zijn de goedkoopste mondkapjes te vinden”

  1. Tip …je mondkapje in een mok doen, kokend water erbij, poos laten staan, uitwringen en drogen. Zo kan je je mondkapje wat je smorgens in OV gebruikte smiddags weer schoon op doen.

  2. Ook de herbruikbare mondkapjes moeten na 1x dragen in de was! Dus meer dan 1 in huis hebben is wel wenselijk 😉

  3. Ik was het mondkapjes en droog ze daarna op de hoogste stand in de magnetron. Afhankelijk van de dikte van de stof droog ik het mondkapje ca 5 tot 7 minuten in de magnetron .
    Uiteraard wel even de magnetron voor de zekerheid even scho9nmaken

  4. Ho Gerda, ff uitkijken of er geen metaaldraadje inzit anders gaat je magnetron vonken!

Reacties zijn gesloten.