2 euro challenge hoe ging het
sparen

Hoe is mij de 2 euro challenge vergaan?

Begin september riep ik op om mee te doen met de €2 challenge, waarbij je elke dag van september (minstens) €2,00 zou proberen te besparen om dit vervolgens in een potje te stoppen. Zo zou er uiteindelijk weer een begin zijn gemaakt met het sparen na de dure vakantie maanden. Wat ik in dat artikel niet vertelde was dat ik zelf de eerste 8 dagen van september nog op vakantie was, dus ik heb nu eigenlijk nog 8 dagen te gaan maar toch wil ik alvast vertellen hoe het is gegaan.

Persoonlijke situatie

Ik heb dit soort challenges vaker gedaan, maar ik moet wel zeggen dat het makkelijker gaat als je dagelijks de deur uit gaat dan als je zoals ik nu het grootste deel thuis bent. Zeker in de tijd dat ik in Utrecht werkte was de verleiding vaak groot om iets te kopen of het nu onderweg bij de pomp was of bij mijn werk uit de kantine of uit de automaat. Toch heb ik mijn best gedaan om (onnodige) gewoonten te doorbreken.

Manieren waarop ik heb bespaard

 • In de afgelopen maanden heb ik veel te veel calorierijke drankjes gedronken. Vooral frisdrank ging er met flessen doorheen, in plaats van gewoon water te pakken. Niet alleen duur maar ook heel ongezond. Ook wilde ik na de vakantie weer even detoxen van alcohol. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet volledig van de fris of alcohol ben gegaan, maar ik heb alles wel in totaal flink verminderd. Ik denk daarom dat ik echt wel veel heb bespaard daarmee, maar ik heb besloten voor alle boodschappen momenten €2 te rekenen. Ik heb 9 keer boodschappen gedaan dus dat is €18 euro in de pot.
 • Omdat ik geen inspannend werk doe is het niet nodig om elke dag te douchen, daarmee heb ik dus ook geprobeerd om wat extra te besparen. Tien minuten douchen kost ongeveer €0,40 en om de dag douchen is dus maar 15 keer in plaats van 30. Dus 15x€0,40 is €6,00 bespaard in totaal.
 • Ik moet zeggen dat ik dus vooral op ongezonde eetmomenten bespaard heb, want we hebben deze maand ook geen eten besteld, iets wat we normaal elke week wel doen. Hoewel dit uiteindelijk dus wel meer dan €2,00 per keer heeft bespaard stop ik toch maar 4 keer €2,00 in de pot. Op 1 moment kwam ik buiten eetmomenten om langs de McDonalds en wilde ik bijna voor een burger naar binnen gaan maar dat heb ik niet gedaan dus dat is €2,00 extra!
 • Ook heb ik mijn Leev oerrrkoek voor een maand opgegeven. Ik ben thuis, dus ik kan gewoon iets lekkers pakken wat niet los verpakt is of een stuk fruit. Het scheelt €2,25 per 4 dagen dus dat is €14,00 dat ik bespaard heb deze maand.

Conclusie

Pfoe, een flink bedrag! Ik denk niet dat ik dat er nog aan uit ga geven en daar zit hem dus een flink punt; weten wat alles bij elkaar uiteindelijk kost en gewoonten doorbreken. Koffie van huis meenemen in plaats van op het station kopen scheelt gewoon alleen al een paar schoenen per maand.

Ik ga zelf zeker nog even door met besparen op deze manier. Naast het opgeven van de Leev oerrrkoek ga ik ook nog even proberen om minder te bestellen/ afhalen. Dat laatste is dan niet perse om meer te besparen, maar dat geld wil ik liever eens in de zoveel tijd uitgeven aan uit eten bij een goed restaurant. Tijdens de vakantie heb ik weer ontdekt hoeveel ik daarvan kan genieten.

Ik moet nu dus wel nog €12,00 besparen in de komende 8 dagen. Het is maandagochtend als ik dit stuk schrijf en ik moet mijn weekmenu nog maken en ik denk dat ik dat dus volledig met eten uit de voorraadkast ga doen zodat ik geen boodschappen hoef te doen en dus makkelijk die €12,00 bespaar.

Hoe is de €2,00 challenge bij jullie gegaan?

4 gedachten over “Hoe is mij de 2 euro challenge vergaan?”

 1. Wat een leuke challenge! Ik had een tijdje geleden een gelddagboekje gemaakt waar ik elke dag inschreef wat ik had gedaan om geld te verdienen (ik ben zelfstandige) én om geld te besparen. Ik schreef niet de precieze bedragen erbij (wat jammer is), maar ik ging bijvoorbeeld een halve banaan ontbijten ipv. een hele of ik zei een abonnement op (maar dat werkt natuurlijk maar kort ;-))

 2. Jammer dat je er geen bedragen bij hebt gezet, maar elke dag iets doen om (extra) inkomen te genereren is ook wel een leuk idee!

 3. Ik heb niet mee gedaan hoor.
  Ik geef meestal Do t/m zo tussen de 3,- & 5,- per dag uit aan ontbijt, middag,avond eten.

  Ik vindt dat wel mooi zo.

  Geld zat over op deze manier.
  Moet ik dan toch 2,- per dag exstra besparen ?
  Door op een kleedje op straat zitten bedelen.
  En dan dat geld dat ik ophaal in een spaarpotje doen ?

 4. Dat is natuurlijk al heel mooi, een challenge (welke dan ook) is natuurlijk ook niet persé bedoeld voor iedereen. Voor veel anderen kan deze challenge juist helpen bewust te worden hoeveel kleine bedragen juist optellen.

Reacties zijn gesloten.