Scoupy cashback app Iphone Android
Cashbacks

Zo werkt de Scoupy app!

Wie graag gratis producten shopt is anno 2019 aangewezen tot de app Scoupy. Via deze app lopen acties waarbij je geld terug krijgt op bepaalde producten. De ene keer is het een deel en betaal je bijvoorbeeld maar €0,50, een andere keer krijg je het volledige bedrag terug. Regelmatig krijg ik van volgers de vraag hoe deze app werkt en daarom ga ik er in dit artikel eens aandacht aan besteden. Ik zal de basics uitleggen, maar ook de tips en tricks.

Nieuwe acties

Als er nieuwe acties van start gaan gebeurt dit doorgaans op maandag, ik kijk daarom zelf graag op maandagochtend in de app. Ik kijk welke acties interessant zijn voor mij. In het begin haalde ik bijna alles wat gratis in de app kwam, tegenwoordig haal ik alleen dat wat ik normaal ook (wel eens) koop of wat ik graag wil proberen. Meestal gaat het bij de acties om nieuwe producten, deze zijn dus vaak (nog) niet in elke winkel te vinden.

Wil je van tevoren checken of jouw Albert Heijn dit product verkoopt? Gebruik dan de AH app om het product te zoeken en voeg het toe aan ‘mijn lijst’, door op het + tekentje te klikken. Als je nu naar ‘mijn lijst’ gaat en sorteert op looproute van jouw favoriete winkel zie je of het gesorteerd wordt of niet verkrijgbaar is in deze winkel! Ik weet helaas niet of/ welke andere supermarkt apps deze functie ook hebben.

 

Scoupy cashback app

Hoe werkt de cashback

Cashback is het Engelse woord voor geld terug, je koopt een product en krijgt het aankoopbedrag (of een deel daarvan) teruggestort op je rekening. In geval van Scoupy moet je daarvoor de kassabon bewaren en indienen. Dit doe je door de gewenste actie te openen en op de knop ‘kassabon insturen’ te klikken, je kunt dan een foto maken van je kassabon. Daarna kies je welke winkel je de aankopen hebt gedaan en dan is het wachten op goedkeuring, die vaak binnen een aantal uur komt. Als je de aanbieding geopend hebt is ook te zien hoeveel cashbacks nog beschikbaar zijn, aangegeven met kleuren groen, oranje en rood. Als een cashback is verlopen kun je alleen nog een bon indienen van een product dat eerder gekocht is dan de uiterste bon datum, die duidelijk in de app wordt aangegeven.

Hoewel het niet verplicht is voor de cashback is het wel netjes en leuk om na gebruik even een korte review achter te laten in de Scoupy app.

Producten met cashback

Wat ik wel even aan wil snijden is dat de meeste producten in de cashback niet persé onder de meest gezonde producten uit de supermarkt vallen. Veel snoep, koek, frisdrank en kant-en-klare sauzen. Ik heb welgeteld 1 keer een volledige cashback gehad op fruit. Dat is niet voor iedereen aantrekkelijk, maar ik wil ook benadrukken dat deelname voor iedereen een eigen keuze is. Zoals ik eerder al zei; ik gebruik zelf alleen de cashbacks van dat wat ik normaal ook zou kopen of wat ik graag wil proberen. Wat mij betreft hoeft niet altijd alles gezond te zijn en als ik dan op dat ongezonde kan besparen hou ik meer over om aan betere keuzes te besteden.

Wat als je bon wordt afgekeurd?

Soms kan het voorkomen dat een bon wordt afgekeurd door Scoupy. Dat is even schrikken. Zeker als je de producten normaal niet had gekocht (zonder aanbieding). Het kan zijn dat je cashback aanvraag terecht is afgewezen, bijvoorbeeld omdat je niet het juiste product had. Het kan ook zijn dat je ‘slachtoffer’ bent van een steekproef, in dat geval vragen ze meestal of je je bon per post op wil sturen. In plaats van dit direct te doen kun je beter eerst even een mail sturen naar de klantenservice. Dit kan je heel gemakkelijk doen door in de app rechtsboven te klikken op de I van info en daarna te kiezen voor contact.

Voorkom terechte afwijzing

Om te voorkomen dat je kassabon terecht wordt afgewezen is het slim om nog in de winkel gebruik te maken te maken van de app. Rechtsonder in het menu staat een scanner, hiermee kan je streepjescodes van producten in de winkel scannen en dan vertelt de app of je het juiste product hebt of niet. Soms kan het zo zijn dat een oud product met nieuwe verpakking meedoet met een actie, maar dat de nieuwe verpakking nog niet in de winkel ligt. Of dat niet alle varianten van een product mee doen met de actie. Het zou dan kunnen zijn dat je denkt dat je het juiste product hebt, maar dat het toch wordt afgekeurd. Dankzij deze scanner weet je al in de winkel dat het het verkeerde product is, ik check zelf daarom elke aankoop.

Scoupy Super Sparen

Naast geld terug krijgen met je kassabon, kun je met al je andere bonnen punten sparen door deze te uploaden. Elke €10,00 geeft je 1 punt en met 15 punten is je spaarkaart vol. Met zo’n volle spaarkaart kun je vervolgens korting krijgen op producten, entreekaarten voor evenementen, tijdschriften en mijn favoriet: Scoupy boodschappenboxen. Omdat ik mijn informatie liever niet ‘zomaar’ weggeef aan Scoupy zorg ik dat ik mijn bonnen bewaar. Als er dan een actie komt waar ik aan deel wil nemen kan ik per dag 5 bonnen indienen om aan mijn 15 punten te komen.

Externe cashbacks

Soms lopen cashbacks wel via Scoupy, maar niet via de app. In dat geval werkt het allemaal iets minder soepel, maar nog steeds zijn het dezelfde stappen die je moet voldoen. Enkel via een website in plaats van de app. Hoewel het tegenwoordig steeds minder vaak gebeurd, Scoupy lijkt haast monopoly te hebben op cashbacks, zijn er soms ook cashbacks via andere wegen. Deze werken meestal (bijna) op dezelfde manier; bon bewaren en via een app of website indienen. Nog heel sporadisch moet je voor een cashback de fysieke bon indienen. Let vooral goed op de voorwaarden van een cashback voor je een product aanschaft.

Ik hoop dat ik met deze uitleg een beetje duidelijk heb kunnen maken hoe Scoupy werkt. Wel wil ik je adviseren om voordat je je inschrijft de Algemene Voorwaarden en Actievoorwaarden te lezen en altijd goed in de gaten te houden wat de voorwaarden zijn voor elk individuele actie.

Maak jij gebruik van de acties via Scoupy?

8 gedachten over “Zo werkt de Scoupy app!”

  1. De korting lonkt, maar je deelt best wel van je persoonsgegevens. Ook als je heel erg op let wat je invult en aan zet. Ben wel benieuwd hoeveel het jouw oplevert. Moet je dan denken aan een paar euro per maand of gaat het om grotere bedragen.

  2. Over de gegevens die je weggeeft heb ik eerder al gedchreven: https://gierigegerda.nl/2018-09-03/worden-cashbacks-duur-betaald/

    Wat het oplevert, dan kijk ik liever niet naar euro’s per maand maar naar waarde voor mijzelf. Ik heb lang (jaar of 2) gratis kunnen wassen dankzij cashbacks. En wasverzachter gebruik ik nog steeds gratis. Maar er is veel veranderd, daar schreef ik ook al eerder over: https://gierigegerda.nl/2019-03-22/waarom-ik-cashbacks-niet-meer-leuk-vind/

  3. Leuk dat je dit allemaal probeert, uit zoekt en met ons deelt. Voor mij zijn deze drie artikelen genoeg reden om de app niet te gebruiken. Ik blijf gewoon letten op de aanbiedingen in de supermarkt zelf.

  4. Ook ik maak graag gebruik van cashbake-produckten. Tot nu toe heb ik geen negative dingen ervaren. De actie’s van Optimel/Campina zijn bij mij ook zeer welkom. (Altijd het hele bedrag terug)

  5. Helaas ben ik bang dat FrieslandCampina zich ook bij Scoupy aan gaat sluiten ipv via Eurosparen, gezien de laatste actie ook via die weg liep.

  6. Ja dat merkte ik ook, ik had ze al via optimel en korte tijd later werd het via Scoupy aangeboden.

  7. Er wordt hier veel aangegeven dat er geen persoonsgegevens willen worden gedeeld met de app…ik vraag mij af of deze mensen dan ook geen klantenkaarten gebruiken….of op internet nooit gegevens achterlaten? Trouwens goed artikel, ik gebruik Scoupy al zolang hij bestaat! Veel voordeel uit gehaald en óók leuke en voor mij, nuttige dingen bij elkaar gespaard.

  8. Ik vind het ook een heel leuke app nog steeds, al ben ik minder happig op de acties dan in het begin, alsnog een leuke manier om (nieuwe) producten te proberen.

Reacties zijn gesloten.