Vakantie

Houdios! Ik ga vakantie vieren!

Vandaag is mijn laatste werkdag voordat ik een weekje lekker vakantie ga houden. Er komen de komende week gewoon artikelen online, ik heb vooruit gewerkt, dus je hoeft niks te missen. Wel zal ik (veel) minder online zijn om reacties goed te keuren, te reageren op social media en mailtjes te beantwoorden. Mijn vriend is namelijk ook lekker vrij. We gaan niet op reis, vanwege de verhuizing en zo was dat sowieso al niet het plan en met de pandemie zijn we heel blij dat we al een staycation hadden gepland. We gaan elke dag een beetje huis dingen doen, maar ook gewoon ontspannen, genieten van de vrije tijd en van elkaar. Hoe wij er voor gaan zorgen dat vakantie toch gewoon voelt als vakantie zal ik vertellen!

Elke dag vers ontbijt

Kijk het is natuurlijk een ontzettend groot voordeel dat we vlakbij de supermarkten wonen. Elke dag verse broodjes en ander lekkers halen voor het ontbijt is dus helemaal geen probleem. Ik hoop dat het weer meezit* en we al lekker buiten kunnen zitten met ons ontbijt.

*Als ik dit schrijf heb ik nog geen idee wat het weer zal zijn en omdat ik dus vooruit werk kan ik daar ook even geen rekening mee houden.

Boodschappen doen bij vreemde winkels

Ik wil niet te vaak boodschappen gaan doen, behalve dan om verse broodjes te halen. Toch krijg ik van vreemde supermarkten echt een enorm vakantiegevoel. Of als we naar de Poolse winkel gaan, dan kunnen we ook lekker ‘exotische’ dingen kopen. Chips in vreemde smaken. Ontbijtgranen die we in Nederland niet kennen. Nouja, ik ga in elk geval geen vreemde groenten kopen. Dat is wel duidelijk. Vakantie is om lekker te genieten en dat ga ik ook echt doen.

Lezen

Vorig jaar nam ik een flinke stapel boeken mee op vakantie. Die zou ik wel eens even allemaal gaan lezen. Niets bleek minder waar en ik heb welgeteld 0 boeken uitgelezen. Helemaal niet erg, maar die boeken liggen dus al een jaar onaangeraakt in de kast. Oeps. Ik denk dat ik dit jaar kies voor 1 roman en 1 leerboek en het daarbij hou. Misschien moet ik door het jaar heen wat vaker lekker een boek pakken. Een lekkere zitplek zou daarbij wel helpen, want die had ik tot nu toe ook niet echt.

Spelletjes doen

Al dik een jaar ligt er een doos van Catan in de kast, in de folie. Ik ben een enorme spelletjes liefhebber. Vriend speelt liever computerspelletjes. Ik hoop wel dat we in de vakantie wat vaker een spelletje kunnen doen. Ik vind korte spelletjes ook heel leuk. Het dobbelspel van Catan bijvoorbeeld en ik hoor ook veel goeds over het spel Regenwormen. Of gewoon ouderwets Yahtzee. Oh en ik heb natuurlijk het damspel uit de Goodiebag van Bagsoffice. Dat lijkt me wel heel leuk om weer op te pakken, vroeger was ik daar best goed in maar ik denk dat ik het al sinds de basisschool niet meer heb gespeeld.

Er-op-uit

Vanwege alle corona maatregelen denk ik niet dat we veel weg zullen gaan. Ik wil de drukte liever niet opzoeken. Er staan eigenlijk nog wel wat uitjes op mijn wensenlijst. Zo zou ik graag de eerste Albert Heijn eens bezoeken en nu er veel minder toeristen in Nederland zijn zou dat eigenlijk perfect zijn. Daar zullen we dus wel nog even naar kijken. Bezoekjes aan de Efteling of een dierentuin laat ik daarentegen wel even liggen tot volgend jaar. Waarschijnlijk wordt het dan weer een staycation, maar dan met kampeerervaring omdat we de keuken aan willen pakken.

Borrelen en uitgebreid eten

Heb ik al verteld dat mijn leven om eten draait? Meine gute wat klink ik als een vreetzak. Dat ben ik ook eigenlijk wel een beetje. Het hoogtepunt van mijn vakantie in Frankrijk was dan ook het eten. Voor deze vakantieweek in Nederland laten we echter Hello Fresh aanrukken om ons te voorzien van lekkere maaltijden. Aangevuld met barbecue, thuisbezorgd en wellicht een keertje uit eten. Misschien bij ‘t Zusje of ergens anders waar je lekker tapas kan eten? Het water loopt me nu al in de mond. Avondeten doe je op vakantie natuurlijk pas om een uur of 8/9 dus in plaats van lunch komt er in de middag lekker een borrelplankje op tafel. Worst kaas scenario, zeg maar. Lekker glas wijn erbij. Dat is het betere werk. Dat ik zelf moet koken vind ik trouwens helemaal niet erg. De afwas erna daarentegen…

Door in ons eigen huis te blijven besparen we natuurlijk heel veel geld. Hoewel onze vakantie vorig jaar ook heel budgetproof was is thuis blijven bijna altijd goedkoper. Daarom vind ik het niet erg om wat meer uit te geven aan de dingen die we thuis doen. Meteen na de vakantie hou ik voor mezelf een workation. Ik ga dan wel lekker aan de slag aan mijn website, maar niet schrijven van artikelen. Juist de dingen waar ik nooit aan toe kom neem in onder handen. Ook dan zal ik dus minder bezig zijn met de gewone dingen. Daarnaast ga ik wat dingen ondernemen zodat ik daar later leuke artikelen over kan schrijven! De bedoeling is dus dat ik na de vakantie helemaal fris en vol nieuwe inspiratie terug kom.

Al kijk ik ook wel echt uit naar een weekje niks doen…

6 gedachten over “Houdios! Ik ga vakantie vieren!”

  1. Wat een leuk vakantie idee! Ik ben dit jaar ook verhuisd en we gaan nog samen een weekje vrij en in de herfst periode. Je hebt me geïnspireerd om het dan ook op deze manier aan te pakken.
    Fijne vakantie, geniet ervan!

Reacties zijn gesloten.